Rosacea kırmızı yüz tedavisinde kullanılan pulsed dye lazer yada IPL ile yüzeye yakın ve geniş damarları yok ederken, ince ve daha derin kılcal damarlar çatlamaları için Nd:Yag lazer kullanılmaktadır.
Aktif akne tedavisinde olduğu gibi akne rozasea tedavisinde de akne ve kılcal damarlar lazer ile tedavi edilebilmektedir. Uygun lazer sistemi seçilerek, lazerin ayarlamaları yapılır. Problemli alan lazer ışınları ile belli bir rotada taranır.
Roza yani diğer bilinen adıyla gül hastalığı yüzdeki kılcal damar çatlamalarının sebep olduğu bir sağlık problemidir. Kremlerden yarar sağlamadığımız bu hastalıklar artık lazerle tedavi ediliyor. Rozanın tedavisinde lazer oldukça etkili bir yöntem.
Lazer ile Yüzde Kızarıklık ve Kılcal Damar Tedavisi
Farklı dalga boylarındaki ışıklar yayan ve böyle daha çeşitli cilt konularını tedavi edebilen bir yöntemdir. Yüz kızarıklığını büyük ölçüde azaltır. İşlem sonrası cilt hafifçe kızarır ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçer.
Roza hastalığı olan kişilerin cilt bariyerleri zayıfladığı için diğer cilt sorunlarının da görülmesi daha kolay bir hale gelebilir. Bu yüzden gül hastalığı yaşayanlar cilt bakım ürünlerine dikkat etmesi ve cilt bariyerini onarması önerilir.
İlgili 36 soru bulundu
Gül hastalığının olduğu her yerde normal şartlar altında lazer ile rozasea tedavisi uygulaması yapılmaktadır.
Kadınlarda daha sık görülebilmektedir. Nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok B vitamini eksikliği çıkmaktadır, sindirim sistemi problemleri, mide asit salgısında azalma, çok alkol tüketmek, depresyon da etkilemektedir.
Lazer tedavisi, yüzde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kızarıklık görünümün iyileştirilmesinde etkili olan tedavilerden bir tanesidir. Lazerle kırmızı yüz tedavisinde ciltte kızarıklık olan bölgeye lazer ışınları uygulanarak kızarıklığın ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.
Cildiniz çok tahriş olmuş ve hassas bir durumdayken lazer tedavisi yaptırmak iyi bir fikir değildir. Ama güneşte biraz zaman geçirdikten sonra Lazer epilasyon yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Fraksiyonel Lazer Uygulaması Sonrası
Bunun yanı sıra uygulama yapılan bölgelerde oluşan kızarıklıklar 1 ila 2 gün boyunca görülmeye devam edebilir, ardından bu bölgelerde kabuklaşma ve soyulma görülür. Soyulma işlemi kendiliğinden gerçekleşmelidir; elle koparılmamalı, soyulmamalıdır.
Buz Lazeri Kimler Yaptıramaz? Buz lazer epilasyon için herhangi bir kısıtlama yoktur. Herhangi bir sağlık problemine yol açmadığı için herkes tarafından yapılabilir. Ancak 18 yaşından küçüklere ve hamilelere yapılması önerilmemektedir.
Lazer epilasyon yapılacak olan cildin öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Yani ciltte akut bir iltihabi durum,mikrobik bir durum, uçuk, siğil, akıntılı ve sızıntılı bir egzama gibi bazı rahatsızlıklar varsa bu tarz ciltlere lazer epilasyon uygulanmaz.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Rozade deri duyarlılığı nedeni ile astrajenler, tonikler, mentol ve kamfor içerikli ürüznler kullanılmamalıdır. Cilt bakım ürünleri içerisinde iritan ve alerjen maddeler içermemelidir.
Roza hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte en etkili tedavi roza hastalığını tetikleyebilecek etkenlerden uzak durmaktır.
Bu konuda rozaseayı alevlendiren besinler; baharatlı yiyecekler, alkollü içecekler, sıcak ve kafeinli içeceklerdir. Bunlara ek bazı meyveler, marine edilmiş etler ve peynirler eklenebilir. Alkollü içeceklerden en fazla olumsuz etkiyi gösteren kırmızı şarapken, baharatlardan kırmızıbiber ve arnavut biberidir.
Teşekkür ederim. Merhabalar, lazer epilasyon açık yara ve enfeksiyon olan bölgelere uygulanmaz. Lazer epilasyon yapılacak alan sağlıklı olmalıdır. Uygulama yapılacak alanda akut iltihap, yara, uçuk, siğil, egzama gibi rahatsızlıklar varsa bu alanlara lazer epilasyon yapılmaz.
Aktif sivilcelerin olduğu dönemde lazer tedavisi uygulanmamalıdır. Sivilcelerin çoğalmasına neden olabilir. Lazer ile cilt soyma işlemi de koyu tenli kişilerde risklidir. Deride soyulan bölgelerde renk koyulaşması veya açılması olabilir.
Çeşitli sebeplerle oluşan yara izleri ve ameliyat izleri için en iyi yöntem lazer tedavisidir. Jilet izi tedavi yöntemi ile hem izlerinizden kurtulabilir hem de daha estetik bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
Buz lazer sayesinde, daha hassas ve daha çok acı duyulabilen alanlarda bile, oldukça pratik, hızlı ve acısız şekilde epilasyon uygulaması mümkün hale getirildi.
Güneş lekesi, çiller, gebelik lekesi dediğimiz melazma gibi birçok cilt lekesi üzerinde etkilidir. Aynı zamanda cilt beyazlatmada kullanılan fraksiyonel lazer koltuk altı beyazlatma ve genital bölgedeki kararmalarının yok edilmesinde son derece etkilidir.
Bunlardan bir tanesi olan Q-Switch lazer tedavisi, lazer ışınları kullanılarak cilt kusurlarının giderilmesi ve istenmeyen dövmelerin silinmesi gibi işlemlerde güvenle kullanılmaktadır. Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir.
Bunlar: Topikal ilaçlar : Bunlar iltihap ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur ve günde bir veya iki kez cilde uygulanır. Bazı oral ilaçlarla birlikte yaygın olarak kullanılırlar. Antibiyotikler (metronidazol), tretinoin, benzoil peroksit ve azelaik asit, yaygın olarak reçete edilen topikal ilaçlara örnektir.
Gül hastalığının nedenleri
Mikrobik nedenler: Özellikle midede bulunan helikobakter pilori adlı bakteri ve yüzde bulunan demodeks parazitleri hastalığı tetikleyebilmektedir.
Tam bir cilt dostu olan aloe vera, gül hastalığının yaşattığı yan etkileri de azaltıyor. Özellikle kızarılıklığın geçmesine destek olan aloe veranın bu etkisinden faydalanmak için taze haldeki aloe vera yapraklarının iç kısmından çıkaracağınız jeli temiz cildinize uygulamanız yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri