Magnezyum glisinat sinir, beyin ilişkili hatta mikrobiyota ilişkili durumlarda daha iyi çalışır. SIBO veya geçirgen bağırsak gibi mikrobiyotayla ilgili durumlarda glisinat etkilidir. Anksiyete (kaygı) için glisinat tavsiye edilmektedir. Kan beyin bariyerini glisinat daha çok geçer.
7.Magnezyum L-treonat
Araştırmalar, beyin hücrelerinde magnezyum konsantrasyonlarını artırmak için en etkili tür olabileceğini belirtmektedir. Magnezyum L-treonat genellikle bilişsel fonksiyonu iyileştirmek için kullanılır.
✓ Magnezyum Sitratın beyin ve bağırsak geçişi daha rahat olduğu için migren ve anksiyete problemlerine iyi gelmektedir. Ayrıca depresyon tedavisinde etkili rolü vardır. ✓ Huzursuz bağırsak sendromu tedavisine yardımcı olur. ✓ Laksatif etki dediğimiz bağırsak hareketlerinin rahatlaması ve hızlanmasına yardımcı olur.
Magnezyum L-treonat: Hafıza ve bilişsel fonksiyonlarda iyileşme sağlar. Uyku bozukluklarında faydalıdır. Depresif durum, hafıza kayıpları, stres ve anksiyete gibi bozukluklar da faydalı olabilir. Epsom tuzu magnezyum sülfat: Vücut banyolarında kullanılabilir.
Magnezyum beyinde GABA reseptörlerine bağlanarak benzodiazepin etkisi gösterir; bu etkisi ile sinirlilik, ağrı, nöbet geçirme ve kaygı bozukluğu üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Magnezyum aynı zamanda beyinde oksidatif stresi azaltıcı etki gösterir. DNA tamirinde stabilizasyon sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Fibromiyalji gibi kronik durumlarda ise “magnezyum malat” formunun etkili sonuç verdiğine dair birçok bilimsel kanıt mevcuttur. Bununla birlikte son çalışmalarda kaygı bozukluğu, depresyon ve uyku problemlerinin tedavisinde “magnezyum glisinat” formunun sakinleştirici etki sağladığı belirtiliyor.
4- Mg BİSGLİSİNAT: Magnezyumun glisin aminoasidi ile şelat formudur. İyi emilen bir formdur ve minimum müshil etkisine sahiptir. Glisin, detoksifikasyon ve hücresel fonksiyonu desteklemenin yanı sıra sakinleştirici etkisi ile bilinir.
Stres için magnezyum sülfat takviyesi de yapılabilir. Ayrıca kas ağrıları üzerinde de etki gösterdiği için magnezyum klorür ile birlikte kullanılabilir. Magnezyum glisinatın en büyük etkisi sakinleştirici özelliğine sahip olmasıdır. Pek çok psikolojik rahatsızlığın belirtilerini hafifletmek için kullanılabilir.
Eğer vücutta yeterli miktarda B12 vitamini olmazsa, nöronların sağlıklı çalışmasının önüne geçer, bu da fiziksel ve zihinsel performansı düşürürken ayrıca unutkanlık problemi meydana gelir. Diğer yandan vücutta yeterli D vitamini olmadığında, kişide hafıza kaybına neden olarak unutkanlığa sebep olur.
Magnezyum Glisinat Nasıl Kullanılır? Magnezyum glisinat için günlük önerilen doz; kadınlar için 320 ve erkekler için 420 mg'dir. Emilimini arttırmak için yemekle ve B kompleks vitaminleri ile alınması önerilir. Eksikliğin ciddiyetine bağlı olarak 6 aya kadar kullanılması gerekebilir.
Magnezyum glisinat: Glisin ve magnezyum içeriği sayesinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kronik ağrıların tedavisini destekleyebilir ve vücut tarafından emilimi ve kullanılabilirliği yüksektir. Ayrıca ishale neden olmaz. Özellikle anksiyete tedavisine uygundur.
Stres ve depresyon semptomlarını azaltır
Magnezyum beyin fonksiyonları ve ruh halinde kritik bir rol oynadığından eksikliği durumunda depresyon ortaya çıkabilir. Bunun yanında vücuttaki dengeli bir magnezyum seviyesi anksiyete semptomlarının da azalmasına yardımcı olur.
B vitamini büyüme ve gelişmeyi sağlamasının yanı sıra hafıza ve beyin sağlığı için oldukça önemlidir.
Magnezyum takviyesinden faydalanabilmek için magnezyumu şelat şeklinde, yani amino asitlere bağlanmış şekilde almalıyız, bunlar : Magnezyum sitrat, magnezyum malat, magnezyum orotat, taurat ve magnezyum glisinattır. Mg oksit kullanmayın çünkü bu form temelde bir müshildir.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
MAGNEZYUM SİTRAT: Kas ağrıları, kas krampları, tekrarlayan kas spazmları, kronik kabızlık halleri gibi durumlarda öncelikle tercih edilecek magnezyum formudur. MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir.
B12 VİTAMİNİ EKSIKLİĞİ
B12 vitamini DNA yapımında rol alan bir vitamindir. Eksikliğinde kafa karışıklığı, çabuk unutma, uyuşma, karıncalanma gibi belirtilerin yanında en başta yorgunluğa sebep olur.
Birçok çalışma, B vitaminlerinin, özellikle B12 vitamininin, demansın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Magnezyum taurat:
Taurin beyin yüzeyini sakinleştirir, bağışıklık sistemi hücreleri ve şeker metabolizmasında görev alır. Ağır stresi, kronik hastalığı ve ağır enfeksiyonu olan hastalarda, fibromiyalji, beyin sisi ve kronik yorgunlukta iyi bir seçimdir.
Magnezyum malat, migren, kronik ağrılar, depresyon ve kan şekerinin dengelenmesinde çok etkilidir. Bu ürün ayrıca düzenli bağırsak hareketlerinin desteklenmesi kapsamında da kullanılır. Bağırsaklara su çekilmesini kolaylaştıran bu ürün doğal olarak sindirimi kolaylaştırır.
Eğer yoğun streslerle boğuşan biriyseniz, hızlı ama kalıcı ruhsal gevşeme ihtiyacı içindeyseniz, uyku bozukluğu sorununuz varsa, nöropatik ayak ağrılarından yakınıyorsanız ilk tercihiniz magnezyumun glisinat tuzu olmalıdır.
Spor sonrası kasların dinlenmesi, yeniden toparlanması için sitrat tavsiye edilmektedir. Migrenhastalarında ve menstruasyon döneminde etkilidir. Magnezyum glisinat sinir, beyin ilişkili hatta mikrobiyota ilişkili durumlarda daha iyi çalışır.
EN İYİ FORMLAR. 1-MALAT= Enerji ile bağlantılı sorunlar, depresyon, fibromiyalji, kronik yorgunluk, kas ağrısını azaltır. 2-GLİSİNAT= Bağırsaklardan emilimi yüksektir. Sinirsel ağrılarda sakinleştirir, uyku sorunları, pms, fibrokist, kramp, aşermede etkilidir.
Magnezyum sitrat, osmoz etkisiyle suyu dokulara çeker. Bağırsağa geldiğinde, yeterli suyu çekerek dışkılamayı teşvik eder. Ek su bağırsak hareketliliğini uyarır. Böylece rektal ve kolon sorunları tedavi etmek için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri