Bez çanta, üretiminde hambez veya koton olarak da tabir edilen pamuk veya benzeri bitkilerden elde edilen ipliklerle, yine doğal boyalar kullanılarak, çevreye zarar vermeyecek üretim teknolojileriyle imal edilen çantalardır.
Bez çantanın kumaş türünün kanvastan yapılan çanta türüdür. Kanvas Çanta Kullanışlı mı? Kanvas kumaş düz dokuma türüne sahip olması sebebi ile bez çantalarda tavsiye edilir. Kumaşın kalınlıklarına göre ve ihtiyaçlarınıza göre kullanışlığı değişebilmektedir.
Bez çanta nonwoven malzeme üzerine, baskı ve laminasyonun tek hatta yapıldığı makinalarımızda baskı yapılmaktadır. Sonrasında ultrasonik dikiş sistemi ile birleştirilmektedir. Koton veya örgülü kumaşlar dikişli olarak üretilebilmektedir.
– Mat Kumaş Boyası Sprey boya kullanmaksızın bez çanta boyamak isteyenler mat kumaş boyası kullanarak da bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilir.
Astarlı bir bez çanta yapmak için gerek duyacağınız şeyler şunlardır: Yarım metre pamuklu kumaş Astar için kullanmak üzere yarım metre tamamlayıcı kumaş
İlgili 25 soru bulundu
Genellikle pamuk, deri, keten, naylon veya polyester kullanılır. Bu malzemeler, çantaların çizilmeye, yıpranmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmasını sağlar.
Akrilik boyalar ile de kumaş boyası yapılabilmektedir yalnız akrilik boyalar kumaş boyaları kadar kalıcı değildir. Bu sebeple kumaş boyamak için kumaş boyalarını tercih etmenizi öneririz.
Pamuklu, yünlü, suni ipek, rami, keten, ipek ve naylon içerikli kumaşlar kumaş boyası kullanımında en çok tercih edilen türlerdir. Renk kalitesini artırmak için boyama suyuna tuz ve sirke koyulması tavsiye edilmektedir.
Desenlere sahip olan kumaşlara boyama yapmak oldukça zor olacaktır. Bunun yanında kumaşınızın saten ve ipek olması boyayı tutmamasına sebep olacaktır. Seçim yaparken tafta gibi kumaşlar yerine pamuklu kumaşları seçmeniz boyanın tamamen yüzeyde tutunmasını sağlayacaktır.
Ham Bez Çantalar birçok farklı kalem ile boyanabilmekte. Kalıcı olması açısında tekstil kalemi ile boyanmasını ve ters çevrilip ütülenmesini öneriyoruz. Keçeli kalemde boyanabilir fakat keçeli kalem kalıcı olmayacaktır. Anneler Günü Ham Bez Boyama Çanta Tasarımlarımızı Satın almak için tıklayınız.
Transfer Kâğıdıyla Bez Çanta Boyama
Dışarıdan hazır desenli kağıtlardan kullanabilirsiniz. Transfer kağıdınızı seçtikten sonra çantanızda deseni işlemek istediğiniz noktaya yapıştırın. Kâğıdı yerleştirdikten sonra o alanı buharsız ütüyle birkaç dakika ütüleyin. Ardından kâğıt soğuyunca kâğıdı kaldırın ve işlem tamam.
Çanta Yapımında Kullanılan Ana Malzemeler
Çantalar çeşitli gereçlerden yapılmaktadır. Bu gereçler; deri, kalın keten, goblen, fantezi, sentetik kumaş ya da suni derilerden vb. diğer gereçlerden hazırlanabilir. Deri Astarlıklar: Koyun, keçi, domuz vb. hayvan derileri çanta astarı olarak kullanılmaktadır.
Aslında tam bir ismi yoktur yaygın olarak Bez Çanta olarak kullanılmaktadır. Kullanılan diğer isimler ham bez torba, hambez çanta, kumaş çanta, kumaş torba, pazar torbası, promosyon çantası gibi isimlerle de söylenmektedir.
Bez çantaya baskı yapmanın en kolay yolu lazer yazıcı transfer kağıdıdır. Bez çantaya transfer yaparken de hem en hızlı en de en ekonomik çözümü lazer yazıcı transfer kağıtları sağlar. Lazer yazıcı transfer kağıtları bütün tonerli yazıcılarda kullanılabilir.
Kanvas kumaş arka ve ön yüzeyi aynı, belirli bir noktasal açıdan yapıya sahip kalın keten kumaştır. Ordu çöken iş bir yelpazede kullanım alanına sahiptir, birçok üründe en fazla değerlendirilen kumaş türleri arasında yer alır. Konforlu ve rahat tasarımı ile şık bir görünüm elde etmeye yardımcı olur.
Naylon ve Yünlü kumaşlarda kaynama esnasında bir kaşık sirke koyunuz. Boya, bir kaşık tuz ve sirkeyi 2.deterjan bölümüne koyunuz. Sabitleştirici(fikse) yumuşatıcı bölümüne koyulacak. A programında 95 derecede çalıştırılacak ve sıkmadan asılacak.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Bir diğer akıllara takılan soru akrilik boya yıkanınca çıkar mı sorusudur. Akrilik boya kıyafetlere bulaşmışsa kıyafetler soğuk suda yıkandıktan sonra tuz, sirke ve amonyak yardımıyla boya bulaşan bölgeler temizlenebilir ve kurumaya bırakılır. Mobilyalar ise amonyak yardımıyla temizlenebilir.
Tesktil kalemi, keçeli kalem, parmak boyası ve akrilik boya ile boyamaya uygundur. Baskılar UV Dijital kalitesi ile yapılmaktadır. %100 doğal ham bez çantaya uygulanır.
Sprey kumaş boyası, eskimiş, rengini kaybetmiş kumaş yüzeylerinin yenilenmesine ve çok daha canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olan boya türüdür. Son derece pratik bir kullanım imkânı sunduğundan sıklıkla tercih edilir.
Kumaş boyalarını öncelikle kırtasiye, market ya da yapı market konseptli mağazalardan kolayca bulabilirsiniz. Fakat alternatif olarak internet alışverişini de es geçmemelisiniz.
Kumaş boyaları için, çantanın üzerine ütü ile hafifçe bastırarak veya boyayı sabitleyen spreyler kullanarak renkleri daha dayanıklı hale getirebilirsiniz. Eğer boyama işleminde akrilik boya kullandıysanız çantanın üzerine vernik uygulayarak boyayı koruyabilir ve kurutabilirsiniz.
Tela çanta, çeşitli kumaşlar veya polipropilen vb. ham maddelerden üretilen çantalardır. Bu çantaların kumaş üretim süreci oldukça hızlı ve ucuz olmaktadır. Bunun yanı sıra son kullanıcı açısından ve bu çantaları ürünlerinin sunumunda kullanan kişiler açısından da avantajları mevcuttur.
Deri çanta üzerine dökülen kumaş boyası ıslak durumdaysa sabunlu su işe yarayabilir. Kurumuş veya kurumaya başlamış ise zeytinyağı ile silinebilir. Bunun yanı sıra su ile seyreltilen limon suyu da asidik etkisinden dolayı faydalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri