Birinci 1024 Logonun genişliği, ikincisi ise Logonun yüksekliğini ifade eder. Bu değerler Logonun boyutu olarak ifade edilir. İdeal Logo boyutu dijital mecralarda farklılık gösterir. Örneğin sosyal medya için kullanılacak bir Logo boyutu 400×150 olabilirken, web sitenizin temasına göre bu standartlar 350×100 olabilir.
Web sitesi logoları genel olarak herhangi bir boyutta olabilir, ancak web sayfaları için önerilen logo boyutları 250 x 150 px pikseldir. Logonuzu bir web sitesinin, afişin veya düzenin tüm genişliğini kaplayacak şekilde kullanmak yerine, genel tasarıma dahil edilmesi gerektiğini unutmayın.
İdeal logo boyutu 76.5 cm x 17 cm olmalıdır.
Logoları yazdırmak için uygun olan en iyi dosya formatı, vektör tabanlı dosya biçimleridir. Bu nedenle, ".ai", ".pdf" ve ".eps" uzantılı dosyaların tümü yazdırılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Illustrator'de yapmış olduğunuz çalışma vektörel olarak saklanırken Photoshop'ta tam tersi olarak her bir pikselin bilgileri ayrı ayrı saklanmaktadır. Bu yüzden desen, şekil ve logo gibi çizimlerde Illustrator daha avantajlıdır.
Klasik ölçülerdeki kartvizitlerin boyutları için belirlenen standart 55 mm x 85 mm'dir.
Afiş ve posterler gibi büyük ürünler için önerilen çözünürlük en az 200 dpi'dır. Ebadı 1 metreden daha büyük ürünler için önerilen çözünürlük en az 150 dpi'dır.
Ürün ve hizmetlerinde yenilikçilik ve yaratıcılığı artıran şirket, 4 farklı ülkede, 7 farklı noktada, 1.200'e yakın çalışanı, 800'ü aşkın iş ortağı ile bugüne kadar 200.000'in üzerinde firmanın büyüme yolculuğuna eşlik ederek sürdürülebilir başarının temellerini oluşturuyor.
Logo tasarımcısı, görsel olarak hoş ve tanımlanabilir grafikler ve tipografi ile bir markayı veya ürünü sembolize etmek için kullanılan logoyu yaratır. Logo tasarımcıları, serbest ya da bir tasarım firmasında, yayınevinde, reklam ajansında çalışabilirler.
Logo tasarımı için en iyi ve en yaygın yazılım Adobe Illustrator olarak bilinse de ancak herhangi bir vektör tabanlı yazılım ile de harika logolar tasarlayabilirsin. Birçok logo tasarım programı renk paletleri, tipografi ve belirli tasarımları zaten içeriyor.
Logolar genellikle sitenizin sayfa üstbilgisine ve/veya altbilgisine yerleştirilir, çoğunlukla sola hizalanır ve ana sayfaya bağlantılandırılır.
Logo tasarımı, markaların kişiler tarafından akılda kalmasını ve algılanmasını sağlar. Bu bakımdan logo bir şirketin kurumsallığına, vizyonuna uygun tasarlanmalı. Ayrıca, şirketin hitap etmek istediği hedef kitleye, marka ve şirketin ilk izlenimini bıraktığı etkili bir tanıtım aracıdır.
Her bir kart 5,2 cm * 8,5 cm ölçüsündedir.
Logo tasarımlarında belli bir ölçü sınırı yoktur. Bunun yerine oran orantı kullanılarak X yada Y değerleriyle logoyu geometrik yapılarda çözümlemek daha doğru olur. Örneğin 1/3 -1/2 gibi yazının logoya, logonun yüksekliğinin genişliğe oranı.. Önemli olan logonun her alanda güzel ve kararlı durmasını sağlamaktır.
Evet, Photoshop, logo oluşturmak için kullanabileceğiniz güçlü bir tasarım uygulamasıdır. Adobe Illustrator gibi yazılım programları, logo tasarımları için endüstri standardı iken Photoshop, logo oluşturmak için iyi bir alternatiftir.
Logo tasarımınıza başlamak için çizimleri ve eskizleri, sadece Illustrator'da bulunan bir özellik olan Adobe Capture'ı kullanarak tarayın. Gerçek renkler kullanın. Hangi ortamda olursa olsun, dikkat çeken bir logo tasarlayın.
Adobe Photoshop programını öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Günümüzde grafik tasarımcı olmak isteyen ve web tasarım, reklam, sinema veya fotoğrafçılık alanında kendine iş arayan kişiler tarafından Adobe Photoshop programını öğrenmek oldukça katkı sağlayacaktır.
Marka logosunu oluşturulurken en önemli kural akılda kalıcılıktır. Oluşturulacak olan reklam kampanyaları ve tanıtımlarda bir kez bile logoyu gören kişi, o logoyu ikinci kez gördüğünde kime ait olduğunu hatırlamalıdır. Bu nedenle marka logosunda kısa ibareler ve netlik kullanılmalıdır.
Renk ve ikon kadar logo tasarımında kullanılan yazı tipi yani fontlar da önemlidir. Günümüzde binlerce çeşit yazı fontuna kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Logoya en uyumlu fontu birçok farklı fontu deneyerek bulabilmek mümkündür.
Söz konusu belgeler; Türk Patent ve Marka Kurumu'na teslim edilmelidir. Bu sayede, başvuru kesinlik kazanır. Logo; koruma altına alınır. Türk Patent ve Marka Kurumu, belgelerde bir eksik gördüğü takdirde logo sahibine iki aylık bir süre tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri