Eğer satın aldığınız biberleri buzdolabında saklayacaksanız yıkamadan saklamanız gerekir. Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Yıkayarak saklayacaksanız iyice kuru olduğuna emin olduktan sonra kuru peçete içerisinde saklayabilirsiniz.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
Biberlerinizin kabuklarını soyun. Tohumlu kısımlarını da çıkarın. Ardından buzdolabı poşetlerine aktarın. Buzlukta dondurarak saklayın.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
#kışhazırlıkları #pratiktarifler #nefisyemektarifleri KAPYA BİBERLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRELİM DAHA SONRA yemeklik, kızartmalık doğrayalım güneşte bekletelim kilitli buzdolabı poşetlerine koyup havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca kapatalım, düzeltip buzluğa kaldırdım.
Biberlerinizi, güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza etmelisiniz. Biberlerinizi saklamak için en etkili yöntem ise dondurmadır. Biberleri dondurarak, uzun süre saklayabilirsiniz. Biberlerinizin çürümesi veya küflenmesi gibi bir sorun oluşmayacaktır.
Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz.
Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
☺Uzunlamasına ortadan bölerek çekirdekleri ayıklanır. ☺Çok ince olmayacak şekilde doğranır. ☺Havası boşaltılmış buzdolabı poşetlerine paylaştırılır ve ağzı sıkıca kapatılıp dondurucuya kış kullanmak için saklanır. ☝☝Kışın biberleri yemek için dondurucudan çıkarıp hemen yemeklerde kullanılmalıdır.
Domatesleri uzun süre saklamak için kullanılan yöntem, bütün bir halde buzluğa atmaktır. Domatesleri güzelce yıkayın ve kurulayın. Sap kısmındaki yeşil kısmı bıçak yardımıyla temizleyin. Daha sonra domatesleri tek seferde kullanacağınız porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetlerine koyun.
Domatesleri soyun ve blenderdan geçirin. Derin bir tencereye koyduğunuz domatesi yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynatın. Kaynattığınız domates püresini bir süzgeçten geçirin ve ılınmaya bırakın. Domates suyunu karton bardaklara dökün ve üstlerine streç film örterek buzlukta dondurun.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Biberler en yaygın yöntem olarak güneşte doğal haliyle kurutulmaya bırakılır. Temiz bir alanda güneşe serilen biberleri eşit şekilde yerleştirdikten sonra gün içinde birkaç kez çevirmek yeterli olacaktır. Bu şekilde biberlerin tamamı eşit biçimde kuruyacaktır.
Kontrol: Kuruma süreci boyunca ürünler düzenli olarak kontrol edilir. Ürünlerin dokusu sertleşir ve kırılgan hale geldiğinde kuruma işlemi tamamlanmış demektir. Saklama: Tamamen kuruyan biber, patlıcan dilimleri, nemden uzak, hava geçirmez kaplarda veya cam kavanozlarda saklanır.
Acı Biber derin dondurucuda nasıl saklanır? Biberleri iyice yıkayıp daha sonrasında kurulayın. Biberler kuruduktan sonra Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin. Poşetin havasını olabildiğince boşaltın ve derin dondurucu içerisine yerleştirin. 10 ile 12 ay içerisinde tüketilmesi önerilir.
Çiğ patlıcanı dondurarak saklamak için öncelikle patlıcanları akan soğuk suyun altında dikkatlice yıkayın. Kurulayın ve çöp kısımlarını kesip atın. Yapacağınız yemeğe göre şekil vererek kesin. Yemeklik porsiyonlar olacak şekilde kilitli dondurucu poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.
Bu işlemlerden sonra dolmalık biber yapılmak istendiği zaman buzluktan çıkarılır. Çözülmesi beklenmeden içleri doldurulur ve pişirilir. Bu yöntemle buzlukta 6 aya kadar dolmalık biberlerinizi taze bir şekilde saklayabilir, dilediğiniz zaman pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Toz biber, pul biber, köri, dolma baharı, kimyon gibi sıcaklıktan çok hızlı etikilenebilen baharatları buzdolabında saklamayı tercih ederseniz, saklama süresini maksimize etmiş olursunuz. Bunun için ağzı sıkıca kapanan kavanozları kullanabilirsiniz.
Evinizin, balkonunuzun, bahçenizin ya da varsa terasınızın en çok güneş alan yerine ipe dizdiğiniz biberleri yerleştirin. Havanın sıcaklığına ve güneş ışıklarının kuvvetine göre kuruma süresi değişecektir. Ortalama 3 gün içerisinde kuruma başlar. 7 gün içerisinde de biberleriniz tamamen kurumuş olur.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
Şekilde dolma biberleri çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra bir gün bekletip ertesi güne buzluk poşetlerine porsiyonluk paket yapıp pipet ile havasını alıp vakumlayarak derin dondurucuya koyuyorum.
Pişmemiş Biber Dolması Buzlukta Nasıl Saklanır? Şekilde dolma biberleri çekirdeklerini çıkarıp yıkadıktan sonra bir gün bekletip ertesi güne buzluk poşetlerine porsiyonluk paket yapıp pipet ile havasını alıp vakumlayarak derin dondurucuya koyuyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri