Biberiye bitkisinin saç rengini koyulaştırma özelliği bulunmaktadır. Özellikle saçlarında beyazlık olan insanlar biberiye maskesinden faydalanırlar. Çünkü biberiye beyazları kapatmada muhteşem bir etkiye sahiptir.
Gri saçlardan kurtulmak istiyorsanız, biberiye saçın yaşlanma sürecini yavaşlatmak için doğal bir çaredir. Biberiye suyunu saça püskürtmek saçı koyulaştıracak ve doğal rengini geri kazandıracaktır.
Duştayken biberiye suyunu durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra biberiye suyu ile saçlarınızı durulayabilirsiniz. Daha sonra biraz bekleyip normal su ile saçlarınıza tekrar durulama yapabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz biberiye suyunu buzdolabında 5 gün kadar saklayabilirsiniz.
Duş sırasında kullanacaksanız ise biberiye suyunu durulanma aşamasında kullanabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra normal su ile durulamak yerine biberiye suyuyla durulayabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra tekrar normal su ile saçlarınıza durulama yapabilirsiniz.
BİBERİYE TONİK YAPIMI: Bir miktar kaynar suyun içine birkaç dal biberiye ekleyin ve 15 dk kadar kaynatın, ardından ocağı kapatıp bir saat kadar demlenmek üzere bırakın. Bu sırada toniğin rengi koyulaşacaktır. Demlenip soğumuş olan toniği boş bir sprey şişesine koyup kullanıma hazır hale getirin.
İlgili 15 soru bulundu
Duştayken biberiye suyunu durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra biberiye suyu ile saçlarınızı durulayabilirsiniz. Daha sonra biraz bekleyip normal su ile saçlarınıza tekrar durulama yapabilirsiniz.
Duş sonrası saçlara yumuşaklık ve canlılık katmak üzere saç spreyi olarak sıkılabilir. Biberiye Suyu yağlı ciltlerde de yağlanma dengeleyici ve gözenekleri açmaya yardımcı bir cilt ferahlatıcıdır. Biberiye suyunun pürüzlü ciltlerde kullanımı uygundur ve cilt pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur.
Biberiye suyu ayrıca beyin sağlığı için de çok önemlidir. Biberiye suyunu düzenli olarak tüketmeniz durumunda unutkanlık ya da hafıza problemlerinizi kısa süre içerisinde ortadan kalktığına şahit olacaksınız.
Biberiyeyi taze ve kurutulmuş olarak aktarlardan satın alabilirsiniz. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocağı kapatın ve biberiyeleri süzün. Kalan suyu spreyli bir şişeye koyun. Gün içerisinde 1-2 defa saç diplerinize sıkın ve masajla tamamlayın.
Saç Büyümesini Teşvik Etmek: Biberiye yağı, saç köklerini uyarıcı etkisi nedeniyle saç büyümesini teşvik eder. Bu, saç foliküllerinin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Saç Dökülmesini Azaltmak: Biberiye yağı, saç dökülmesini azaltmada yardımcıdır.
yapması çok kolay sadece biberiyeleri bi 10. dakka suda kaynatıp soğumasını bekliyosunuz. sonrasında saç diplerinize rahatça sıkabilceğiniz. bir kaba doldurup. bütün saç diplerine beze sıkıyosunuz. dişi bi tarakla. ordaki kan dolaşımını hızlandırırsanız. çok daha faydası olcaktır. ben duştan bi 2 saat önce yapıyorum.
Önemli bir not: Biberiye çayını günde 1 fincandan fazla tüketmemeli, düzenli olarak en fazla 1 hafta kullandıktan sonra en az 1 hafta da ara vermelisiniz. Aşırıya kaçmamanız gerektiğini unutmayın, bizden uyarması.
Bir dal taze biberiye yaprağını bir su bardağı kaynar suya koyup ortalama 10 ile 15 dakika boyunca demleyebilirsiniz. Ardından süzdükten sonra rahatlıkla içebilirsiniz.
Saç derisi dolaşımını hızlandıran ve saçları güçlendirerek kelliği önleyici etki gösteren biberiye yağı saçların uzamasını ise %22 oranında artırıyor. Bununla birlikte saçlarınızın beyazlamasını da yavaşlatıp parlaklığını artırıcı etkisi de mevcut.
Bir miktar sert kahveyi pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kahveyi bir kaseye dökün ve bir kaç kez saçlarınızı soğuk kahveyle yıkayın. Soğuk suyla saçlarınızı durulayın. Son seferinde bir kaç dakika saçlarınızda bekletin.
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu karışımı saçı koyulaştıracak reaksiyona neden olurlar. Limon, asidik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kepek tedavisine yardımcı olur. Saç dökülmelerine karşı korur. Hindistan cevizi yağı, saç derisini besler ve her bir saç telinize nem verir.
Yağı fazla bekletmeden yukarıda tavsiye edildiği şekilde uygulayın. Yeterli süre geçtikten sonra durulayın. En iyi sonuçlar için saç bakım rutininize ekleyin ve haftada iki kez kullanın.
Cilt bakımı: Biberiye yağı, anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle cilt bakımında da kullanılabilir. Yağlı ciltlerde sivilce ve akne gibi sorunları azaltmaya yardımcı olabilir. Birkaç damla biberiye yağı, bir taşıyıcı yağ ile karıştırılabilir ve cilde masaj yaparak uygulanabilir.
Saç diplerinize biberiye suyunu sıktığınızda parmaklarınızla hafif hafif masaj yapıp suyu, saçlarına yedirebilirsiniz. Duştayken biberiye suyunu durulama suyu olarak kullanabilirsiniz. Duş sonrası saçlara yumuşaklık ve canlılık katmak üzere saç spreyi olarak sıkılabilir.
Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isıdan ve güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Eğer taze ot ve baharatlar kullanıyorsanız derin dondurucuda, buz küplerine koyarak saklayın. Biberiye ve kekik gibi çeşitli baharatları taze haliyle değerlendiriyorsanız, bu otların süresini uzatmak için buz küplerine dizip üzerlerine zeytinyağı dökerek saklayabilirsiniz.
Bu ürün 1 adet 100 ml biberiye hidrosolü ve 1 adet 100 ml karanfil hidrosolünden oluşmaktadır. Saçlarınızı beslemek için kullanabileceğiniz iki adet hidrosolümüz sizlerin huzurunda. Günde 2 defa saçınıza sprey şeklinde uygulayabilir.
Biberiye çayını hazırlamak için önce yaklaşık bir su bardağı (240 ml) kaynar suyu hazırlayın. Sonra bir tatlı kaşığı kuru biberiye yaprağı ekleyin. Biberiye çayının daha lezzetli olması için çayın üzerini kapatarak demlenmesini bekleyin. Demleme süresi yaklaşık 5-10 dakika sürmelidir.
✦ Kan dolaşımına iyi gelirken, düzenli olarak kullanıldığında saçı besleyerek ve saç köklerini uyararak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. ✦ Saç derisini besler ve sağlıklı hale getirir. ✦ Saçları yumuşatıcı etkisi bulunur.
3. Saç yapısını iyileştirir ve kuru, pullu kafa derisini nemlendirir. 4. Kaş ve kirpiklerin büyümesini uyarır, kalın, uzun ve dolgun kirpik ve kaşlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri