Hindi Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Hindinizi haşlayın, tuzlu suda hindi haşlandıktan sonra diğer malzemelerle sos yapın. Bu arada hindinizi kesin ( bu tarifi tavukla da yapabilirsiniz) ve sosu üzerine sürün. Sonra yağlı borcama koyun, fırına atın .
Hindi Eti Pişirmenin Püf Noktaları
Hindi etinizin yumuşak, lezzetli ve nar gibi kızarmış olması için doğru marine edilmesi gerekir.
Granit bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz. Tuz, karabiber tercihen kekikle etimizi lezzetlendiriyoruz. İki tarafını hızlı ateşte mühürledikten sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pisiyoruz. Hepsi bu kadar.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Hindi göğüsleri soda, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozuyla marine edin. Buz dolabında 30-35 dakika bekletin. Tavayı ısıtın. Isınan tavaya göğüsleri dizin ve kısık ateşte 10-15 dakika iki tarafını da pişirin.
İlgili 23 soru bulundu
Bir limonu ikiye bölelim hindinin her tarafını limonla ovalım çiğ kokusunu alsın. Sonra sosu her tarafına sürelim . 200 dereceli fırında yaklaşık bir saat kadar kızarana kadar pişirelim ,yanına iç pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim.
Hindinin üstünün iyice kızarması ve lezzet artırmak için pişme süresi bitmeden 15-20 dakika önce 3-4 yemek kaşığı ılık suyla inceltilmiş balı fırçayla hindinin üzerine sürebilirsiniz. Mutfak termometresi kullanın! Termometre ibresi 75 dereceyi gösteriyorsa hindiniz pişmiş demektir. Dinlenme süresi şart!
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Hindi pişirilmeden önce zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine edilirse daha lezzetli olur. Böyle bir karışımda hindinin buzdolabında 2 güne kadar bekletilmesi mümkündür. Hindi eti bıçakla delinerek içine biberiye, defne yaprağı yerleştirilebilir.
Hindi etlerini kemiklerinden ayırıp zeytinyağı ve taze baharatlarla karıştırın. 1 gün buzdolabında bekletin. Etleri dört parçaya bölün. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ızgarada pişirin.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unun üzerine ekleyerek kavurmaya başlayın. Spatulayla karıştırarak kavurmaya devam edin, karışım kahverengileşmeye başlayınca üzerine hindi pişerken bıraktığı su ve yağ karışımını ekleyin. Hafifçe karıştırıp ısındıktan sonra üzerine suyu ekleyin.
Hindi etinin tadı tavuk etine göre daha yoğundur. “Hindi eti alerji yapar mı?” sorusunun yanıtı kişilerin bünyesine göre değişir. Hindi eti yemek bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. “Hindi eti haram mı?” sorusunun yanıtı da haram değildir şeklinde yanıtlanır.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
Özellikle limon suyu, sirke veya yoğurt bu aşamada işinize yarayacak. Sirkeden yana endişeniz olmasın kokusu uçup gidecektir.
Hindimiz eğer iç pilavsız olarak pişmişse, hindinin yanına iç pilav hazırlayabilir ve hindiyi bu iç pilav ile birlikte servis edebiliriz. İç pilav dışında hindinin yanında patates kızartması, çeşitli salatalar (çoban salata, kaşık salatası, akdeniz salatası gibi) ve çeşitli sebze garnitürleri ikram edilebilir.
Donmuşsa, hindiyi yemeden önce tamamen çözdürdüğünüz sürece güvenle yiyebilirsiniz. Çözülen yiyecekler yalnızca bir kez yeniden ısıtılmalıdır, çünkü yiyecekleri ne kadar çok soğutur ve yeniden ısıtırsanız, gıda zehirlenmesi riski o kadar yüksek olur.
3. Hindiyi her kilo başına 7-8 dakika kızartın.
Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Az Pişmiş Hindi Pişirmek
Fırına soğuk veya yarı soğuk bir hindi koyduğunuzdan, yeniden pişiriyormuşsunuz gibi görünüyor, ancak hindinin pişirilmesi ve yemek için güvenli olması için daha fazla pişirilmesi gerekiyor.
IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli bonfilenin kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1 parmak kalınlığında bonfile ortalama 3 dk, daha kalınsa 5 dk'da orta iyi derecesinde pişmiştir.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
1- Ülkemizdeki en lezzetlisi, Kandıra Hindisi olarak bilinen siyah ve gümüş renkli Amerikan hindisidir. Beyaz renkli Kanada Hindisi daha ucuzdur ama lezzetli değildir. 2- Hindinin erkeği makbuldür. Çünkü erkek hindiler genellikle 10 kilo üzerindedir.
Hindi eti kullanarak yemelere doyamayacağınız kadar yumuşacık ve lezzetli, üstelik çok da ekonomik bir. Tadını güzelleştirmek için ise ihtiyacımız olan şey soya sosu. Dilerseniz onu ilave etmeden de yapma şansına sahipsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri