Biberiyeli Zeytinyağı Tarifi Nasıl Yapılır? Biberiye dallarını güzelce yıkayıp hiç su damlası kalmayacak şekilde kuruladım. İki tane yağlık kullandım her birine birer dal biberiye koydum ve üzerine zeytinyağını doldurdum. 15 gün bekledikten sonra harika aromatik bir zeytinyağı oluşuyor.
"Biberiye yağı nasıl yapılır?" sorusunu ise kuru ve taze biberiyeye göre yanıtlamak gerekir. Kuru biberiyeden yağ elde etmek için kavanoza 1 yemek kaşığı biberiye ve yarım litre saf zeytinyağı koymalısınız. Birbirine iyice karıştığından emin olduktan sonra güneş gören bir yerde 2 hafta boyunca dinlendirmelisiniz.
Vücut için susam, kayısı ve hodan yağları ile karıştırılarak uygulanabilir. Biberiye yağı kullanımı hakkındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsin.
TAZE BİBERİYE İLE BİBERİYE YAĞI TARİFİ
Biberiyeleri yağda 5 dakika kadar ısıtıp altını kapatın. Yaprakları bir süre daha yağda bekletin. Yağ oda sıcaklığına geldiğinde yaprakları metal bir kevgirle yağdan çıkarın. Yağınız soğuttuktan sonra kullanıma hazır.
İlgili 38 soru bulundu
Biberiye dallarını güzelce yıkayıp hiç su damlası kalmayacak şekilde kuruladım. İki tane yağlık kullandım her birine birer dal biberiye koydum ve üzerine zeytinyağını doldurdum. 15 gün bekledikten sonra harika aromatik bir zeytinyağı oluşuyor. Salatalarda kahvaltılarda ve yemeklerde ayrı bir lezzet oluşturuyor.
Özellikle et ve balık yemeklerine çok ama çok yakışır. Tavuk yemeklerinde de enfes bir aroma verir. Domates sosları ve çorbalarda da biberiye kullanarak nefis sonuçlar almak mümkündür. Kaliteli bir zeytinyağı ile taze biberiye yaprakları buluştuğunda harika bir başlangıç olur.
Biberiyeleri yağda 5 dakika kadar ısıtıp altını kapatın. Yaprakları bir süre daha yağda bekletin. Yağ oda sıcaklığına geldiğinde yaprakları metal bir kevgirle yağdan çıkarın. Yağınız soğuttuktan sonra kullanıma hazır.
Tadı acı gelirse, bal ya da limon suyuyla tatlandırabilirsiniz. Bir dal taze biberiye yaprağını bir su bardağı kaynar suya koyup ortalama 10 ile 15 dakika boyunca demleyebilirsiniz. Ardından süzdükten sonra rahatlıkla içebilirsiniz. Biberiye çayını lavanta ve dağ kekiği ile birlikte karıştırıp da demleyebilirsiniz.
Biberiye yağı yüze faydaları arasında en önemlisi antiseptik özelliği olmasıdır. Biberiye yağı cildindeki sivilce ve aknelerin azalmasına yardımcı olur. Siyah nokta görünümünü azaltır. Cildi parlatır ve daha aydınlık gösterir.
Biberiye yağının koklanmasının beyinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu bilinir. Cilt sorunlarına karşı etkili olduğu bilinen biberiye yağından sivilce tedavisinde yararlanılabilmektedir. Saç dökülmelerinde de kullanılabilmektedir. Selülit masajında da biberiye yağından faydalanılabilmektedir.
Biberiye yağının zihin açıcı, solunumu düzenleyici etkisi içinse ağız, burun yoluyla solunması öneriliyor. Bunun için bir mendile birkaç damla biberiye yağı damlatılıp koklanır ya da cam bir kasenin içindeki suya birkaç damla biberiye yağı damlatıp oda kokusu olarak kullanılabilir.
Ağrı Kesici
Sinir sistemi üzerinde de biberiye yağının etkisi büyüktür. Vücutta meydana gelen kas ağrıları, eklem ağrıları, baş ağrısı ve romatizma ağrıları gibi pek çok ağrının yatıştırılmasını sağlamaktadır.
Enfeksiyon önler ve gripten korur. Vücutta meydana gelen mantar oluşumuna ve kaşıntıya mani olur. Ciltteki renk değişikliklerine iyi geldiği bilinen biberiye yağı morluk tedavisinde de kullanılarak iyileşme sürecini hızlandırır. Antioksidan özellikleri ile vücutta hücre yenileyici bir işlevi bulunur.
Biberiyelerin yapraklarını ayırın ve fırın tepsisine serin. 60 dereceli fırında yaklaşık 2-3 saat kurutun. Ara sıra tepsiyi karıştırarak yaprakların eşit miktarda kurumasını sağlayın. Biberiyenin yanmasını önlemek için, kontrollü bir şekilde pişirin.
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır. Ayrıca Biberiye yağı sahip olduğu mükemmel aroma nedeniyle oda spreyi ve parfümlerin yapımlarında da kullanılmaktadır. Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir? 50 ml. sabit yağ içerisine 10 damla biberiye uçucu yağı damlatıp, karıştırarak seyreltiniz.
Biberiye tadı özellikle et ve tavuk yemeklerine çok yakıştırılır. Tarhana çorbasına da katılabilen biberiye; makarna soslarında, patates kızartmalarında ve Akdeniz yemeklerinde bol bol kullanılır. Kahvaltılarda ve yemek öncesinde ise biberiye kurusu eklenen zeytin ve zeytinyağları iştah açmak için sunulur.
Geleneksel olarak ağrı dindirici ve iltihap giderici olarak kullanılan biberiye, ayrıca Alheimer ve demans hastalıklarına karşı kullanılması tavsiye edilen bir bitkidir. Biberiye, mide ekşimesi, bağırsak gazı (şişkinlik) ve iştahsızlık gibi sindirim sorunları için de kullanılır.
Suyun vücuttan atılımını hızlandırır, böylece vücuttaki aşırı yağları ve tuzları daha kolay atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda tiroid fonksiyon bozukluğu hastalarında görülen üremiyi iyileştirmede yardımcıdır.
Biberiye yağı sahip olduğu ağrı kesici, antioksidan, dezenfektan, anti bakteriyel, anti mantar, anti kanser, anti enfeksiyon ve iltihap giderici özellikleriyle tam manasıyla bir şifa kaynağı olarak önemli bir şifa kaynağı olarak kullanılabilir özellik sunmaktadır.
Prof Saraçoğlu biberiye yağı 20 ml; kan dolaşımını artırıp metabolizmayı hızlandırabilir.
Biberiye yağının kullanımı için; Bir pamuk yardımı ile biberiye yağını yüzünüze sürerek ve haricen cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda; saç bakım ürünler, nemlendirici krem yahut şampuanın içerisine birkaç damla biberiye yağı ilave ederek de kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Biberiye otları saplarından sıyrılır ve yıkanır. Servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir. En son toz biber serpilerek servis yapılır.
(Bir su bardağı kadar) Kaynayan suyu kapatarak içerisine bir silme tatlı kaşığı biberiye ,bir silme tatlı kaşığı yeşil çay ve bir çubuk tarçını atarak demlenmesi için üzerini kapatarak 5 dk kadar bekleyin. Süzgeç yardımı ile bardağa dökerek ister sıcak ister ılık halde tüketin.
Taze biberiyeyi hava geçirmez kaplarda veya poşetlerde buzdolabında veya derin dondurucuda saklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri