hiç biberon almıyorsa da zorlamayın çay kaşığı büyüklüğünde küçük bir kaşıklada verebilirsin hafif dik pozisyonda hiç bir şey olmaz korkma. sağdığın sütü geniş bir bardağa koyarlar kaşıkla verirler o zaten kendisi ağzını açar.
Bebekler farklı nedenlerle biberon emmeyebilir. Biberon başlığının doku ve hissini sevmemiş, sütün veya mamanın sıcaklığını veya tadını beğenmemiş olabilir. Ayrıca biberon verildiği sırasında negatif deneyimler yaşaması veya biberon verilirken pozisyonu beğenmemesi de biberonu reddetmesine neden olabilir.
Bebek 2-3 haftalık olduğunda biberonla tanıştırın, böylece ilerleyen dönemlerde sizlerin işini kolaylaştırmış olur. Biberon emziği ile anne memesi arasında farklar vardır. Bu sebepten de bebeğiniz için tercih edeceğiniz biberon ve özelliklerini iyi incelemelisiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Philips Avent SCF69017 Natural PP Biberon, kullanım kolaylığı ve rahatlığı sağlar! Anne göğsüne benzeyen geniş emzik, doğal emzirmedeki gibi bir kavrama etkisi yaratır ve biberonla beslemeyi emzirmeyle birleştirmenize destek olur.
- Bebeğe ilk kez biberon verecekseniz, bebeği emzirme pozisyonuna getirmek onu biberonla tanıştırmanızda işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede, bebek hiçbir yabancılık duymadan biberonla beslenmeye başlayabilir. - Bebeğinizi kesinlikle biberondan beslenmesi için zorlamamalısınız.
Devam Sütü Yerine Ne Verebilirim? Devam sütü ve anne sütü üzerine yapılan araştırmaların sonuçlarına göre devam sütlerinin yerine bir alternatif bulunmuyor. Anne sütünü alan bebeklerin bebek bırakana kadar anne sütüne devam etmesi öneriliyor.
Bebeğin yaşı dışında, meme grevinin memeyi bırakma olmadığını gösteren şey, bebeğin bu durumdan hoşnut olmamasıdır. Meme grevi genellikle iki-dört gün arası sürer, fakat bazen bir haftaya kadar da çıkabilir.
Doğru tercih edilmiş emzik, doğru zamanda bebeğe verilebilir. Ancak sonradan meme reddi yaşanmaması için öncelikle bebeğin annesinin memesine uyum sağlamış olması gerekir. Aktif olarak anne memesini emen bebeklere hemen emzik verilebilir.
Dünya sağlık örgütü tarafından bebek ve anne gelişim süreçleri içerisinde ilk altı ay boyunca bebeklerin anne sütü ile beslenmesi önerilir. Altı ayın sonundan itibaren bebeklere ek gıdaların başlanması dikkatleri çekiyor olmasından dolayı biberon kullanımlarının da başlanması gerekir.
Emzik kullanımı bebeğin emme gereksinimini giderir. Bebekler sadece aç oldukları için değil, emme refleksinin getirdiği gereksinimden dolayı da emerler. Emzik bebeği rahatlatır, güvende hissetmesini ve uykuya rahat geçmesini sağlar.
Bebeğiniz kucağınızda hafif dik oturur pozisyonda ve başı yukarıda olacak şekilde durmalıdır. Böylelikle sıvıyı daha kolay yutabilir. Biberon bebeğe yavaşça verilmeli, sıvının birden akarak boğazına dolması engellenmelidir. Biberon, emzik kısmı sıvıyla dolu kalacak şekilde ve yere paralel olarak tutulmalıdır.
Yenidoğan bebekler için küçük boyutta yani 90-150 ml olanlar uygundur. 3-6 ay aralığındaki bebekler için 240-260 ml biberonlar kullanılabilir. 6 aydan büyük bebekler içinse 320-340 ml biberonlar tercih edilebilir.
Mamayı azaltmadan önce bebeğinizin kilosunu kaydedip mamayı azaltmaya başladığınızda 3-7 gün aralarla aynı şekilde ağırlık kontrolü yaptırın. Mama miktarını kademeli olarak azaltın. Mama miktarını birkaç güne bir aldığı total miktardan 30 ml olacak şekilde azaltın. Bu süreçte emzireme sayısını giderek artırın.
Beslenme reddi genellikle bebekler 6-9 aylık olduğunda başlayan bir beslenme problemidir. Bebek aşırı yemek reddi veya iştah azlığı nedeniyle beslenmediği zaman büyüme ve gelişme geriliği görülebilir.
Genel olarak bebekler emme başladıktan kısa süre sonra sütün akışı refleks olarak hızlanır. Bu süreçte bazı bebekler emme, yutma ve nefes almayı koordine bir şekilde düzenli yapamayabilir. Çünkü sütünüzün akışı biraz hızlı olabilir. Bu da emerken huzursuz olmasına ve memeyi bırakmasına neden olur.
Zamanında anne sütünden katı yiyeceklere geçmemek, annenin ek gıdaya geçiş döneminde beslenme hakkında yanlış, ısrarcı ve müdahaleci tutumu ya da annenin sürekli bebeğin ağzını silmesi, bebeğe bağırması gibi davranışların sonucunda ortaya çıkabilen bir bozukluktur.
Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. Aptamil Çocuk Devam Sütünü bebeğinizin sebze veya mercimek çorbalarına ekleyebilirsiniz. Sebzeli kavanoz pürelerine hazırlanmış Aptamil Çocuk Devam Sütü ekleyerek sütlü sebze çorbası yapabilirsiniz.
Bebeklere ne kadar su verilmeli
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Anne sütünün yerini hiç bir besin veya süt tutmaz. Hatta inek sütü, bir yaşına kadar olan dönemde bebek için bazı olumsuzluklara da yol açabilir. Tamamlayıcı beslenmenin içeriği, zamanlaması ve uygulanma şekli sanıldığından daha önemlidir.
Sadece anne sütü alan bebeklerin su içmeye ihtiyacı yoktur. Hatta mama ile beslenen bebeklerin bile! Çünkü hem anne sütü hem de mamanın içindeki su, 6 aydan küçük bebeklerin sıvı ihtiyacını karşılamak için yeterlidir. Bebeklere ayrıca su vermeye gerek yoktur hatta su vermekten kaçınmak özellikle önerilir.
Mama ile Beslenme
Günlük miktarlar genellikle bebeğin iştahı tarafından belirlenmekle birlikte, kabaca bir bebeğin günlük ihtiyacı kilo başına 120-180 ml'dir. Her aldığı anne sütü öğünü 150 ml kabul edilerek bir hesap yapılabilir.
Pozisyonun önemi. Bebek memeyi alabiliyorsa ve emiyorsa ilk olarak sık sık emzirmek hem kolay hem de en etkili yöntemdir. Grubumuzdaki bir çok anne destek alıp daha önce memeyi alamayan bebeği emzirmeyi başarıyor. Bu çalışmalarda en etkili yöntem "arkaya yaslanarak (laid-back)" pozisyonu oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri