Bebeği besledikten hemen sonra yatırmamak. Bebeği besledikten sonra mutlaka bebeğin gazını çıkarmak. Biberon kullanılıyorsa gaz yapmayan biberon tercih etmek. Biberon ve biberon emziği hijyenini sağlamak ve iyice yıkamak.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre bebek sürekli biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük emzikli biberonlar bebeğin fazladan hava yutmasına neden olur bu da gaz probleminin çıkmasını sağlar. Bebekte gaz probleminin nedenlerinden birisi olan biberon emzikleri gelişim açısından çok önemlidir.
Wee Baby Antikolik Biberon'un antikolik sistemi sayesinde hava ve süt birbirine karışmadığı için beslenme sırasında bebeğin hava yutmasını engellenir. Böylece beslenme sonrası gaz (kolik) sancısının önlenmesine yardımcı olur.
Beslenme sırasında, her 5–10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli.
Bebeğinizin ayına uygun bir biberon seçtiğinizden emin olun. Biberonu çalkalama sırasında köpük oluşuyorsa gaz sancısına neden olabilir, dairesel hareketlerle çalkalama yapın veya biberon üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alın.
İlgili 21 soru bulundu
En küçük delik çapına sahip olan ve az akışlı emzikler yeni doğanların kullanımına uygundur. 0-6 ay arası az akışlı emzik kullanmanız önerilir. 6-18 ay arası orta akış, 18 ay ve sonrasında bebeğinizin besin ihtiyacı artacağı içinse 3 numaralı güçlü akış özelliğine sahip biberon emzikleri tercih edilmelidir.
Bebeklerde dil itme refleksi, emerken veya biberonla beslendiğinde besinleri yutmalarına yardımcı olmak için dillerini doğal olarak dışarı ittikleri anlamına gelir. Bu refleksler boğulmadan güvenli bir şekilde beslenmelerine yardımcı olur.
Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur. Yemekten yarım saat kadar sonra bebek karın üstü yatırılarak gazı çıkarmasına katkıda bulunulur.
Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir. Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar. Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Bu ürün ile ilgili 24 değerlendirme var. Kullanım Bilgisi: Günde 2 defa 4'er damla kullan›lması tavsiye edilir.
Biberon üretiminde temel olarak, cam ve plastik olmak üzere iki farklı materyal kullanılmaktadır. Doğal cam yapısı dolayısıyla bebeğin sağlığına hiçbir şekilde tehdit oluşturmaz. Herhangi bir kazaya sebep olmaması için cam biberonların ısıya dayanıklı modelleri tercih edilmelidir.
- Biberon ucunun hangi maddeden üretildiği önemlidir. En çok tercih edilen biberon uçları silikon ve kauçuk olanlardır. Kauçuk uç, doğal ve yumuşak olmakla birlikte daha dayanıksız bir yapıya sahiptir. Silikon ise ısı değişimlerine ve fiziki zorlamalara daha dayanıklı kokusuz tatsız tamamen doğal bir materyaldir.
İlk aylarında 120-150 ml, 3-6 ay arasında 240-260 ml ve daha ileriki dönemlerde de 320-340 ml hacme sahip bebek biberonları tercih edebilirsiniz.
Emzirdikten Kaç Dakika Sonra Gaz Çıkarılır? Her emzirme ve beslenmeden sonra 5 ila 7 dakika süresince gaz çıkarma işlemini denemek gerekir.
Biz her beslenme sonrası gaz çıkarılmaya çalışılmasını öneriyoruz. Bebek memeyi çok iyi kavramış ise hava yutmaya bilir. Bununla birlikte, her beslenmeden sonra bebeklerde gaz çıkarma gerekir diye bir kural yoktur. Bazı bebekler çok fazla geğirmeye ihtiyaç duyarken, bazıları nadiren bunu yapar.
Anne sütüne ek olarak, doktor tavsiyesi ile kullanmaya başlamış olduğumuz ve 3. Kavanoza geçtiğimiz Hipp Organik Combiotic 1 mama, kullanmaya başladığımızdan itibaren 2 aylık bebeğimizi inanılmaz şekilde kusturuyor ve gaz yapıyor.
Dereotu, papatya, zencefil, kimyon ve anason gibi bitkilerin çayı da bir çay kaşığı olmak koşulu ile bebek sancılarında etkilidir. Özellikle kolik için verilen zinco adlı ilacın da içerisinde yer alan malzemeleri içeren bitkiler doktora danışılarak kullanılır.
Bebeklerde gaz oluşumunun iki nedeni vardır. İlk neden henüz sindirim sisteminin yeterince gelişmemiş olmasıdır. Sindirimin yetersiz olması nedeniyle gaz oluşur, oluşan gazın dışarıya atılması da henüz gelişmemiş boşaltım sistemi nedeniyle zor gerçekleşir.
Bağırsak gazının en sık sebebi yutulan havadır. Hızlı yemek yemek, içecekleri kamış kullanarak içmek, sakız çiğnemek, şeker emmek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak hava yutmayı kolaylaştırır. Geğirti ile midede biriken aşırı gaz, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla geri atılması ile oluşur.
Emzirmek gaz sancısını çoğu zaman engellemektedir. Ağlama nöbetleri sırasında emzirme eylemi veya emzik vermek sakinleştirecektir. Gaz sancısı nedeniyle geceleri aşırı ağlama nöbeti geçiren bebeklerin uyku düzenlerinin değiştirilmesi gerekir.
Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek, hafifçe sallamak, sarılmak, yumuşak bir battaniyeye sarmak, ninni söylemek, müzik dinletmek, araba ile gezdirmek, emzik vermek faydalı olabilmektedir. Bebeğin karnına ılık havlu koymak, ılık yağ ile karnına masaj yapmak, ılık su ile banyo yaptırmak etkili olabilmektedir.
Bebeğin gaz sancısı yaşadığına dair en belirgin işaret beslenme sonrasında bebeğin bacaklarını karnına çekerek ve sıkarak ağlamasıdır. Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek tekrar süt emmek istediğinde yaşadığı sıkışma hissi yüzünden vazgeçer.
Biberon sendromu, bir çocuğun süt dişlerinde, genellikle iki köpek dişi arasında yer alan üst kesici dişlerde çoklu çürüklerin gelişmesidir. Ancak çocuğun herhangi bir dişi de bu durumdan etkilenebilir.
Bebekler farklı nedenlerle biberon emmeyebilir. Biberon başlığının doku ve hissini sevmemiş, sütün veya mamanın sıcaklığını veya tadını beğenmemiş olabilir. Ayrıca biberon verildiği sırasında negatif deneyimler yaşaması veya biberon verilirken pozisyonu beğenmemesi de biberonu reddetmesine neden olabilir.
- Bebeğinizi kesinlikle biberondan beslenmesi için zorlamamalısınız. Bazı durumlarda bebek, biberonu emmek konusunda direnç gösterebilir. Onu sakinleştirerek biberonu vermeyi deneyin. - Bebek biberon kullanmaya direnç gösteriyorsa, acıkmasını bekleyerek yeniden deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri