Biçimlendirmek format ile eşdeğerdir.sadece üstüne veri yükleme olmuyor biçimlendirme yaptığında :) Yani virüs varsa siler Ancak herhangi bir recovery programıyla geri almaya çalışırsan virüs varsa tekrar geri gelebilir :) Kısaca Biçimlendir yapınca bütün dosyaları silmiş olursun ve hdd kaydını değiştirmiş olursun.
Virüslü flash bellekten, flash diskten, usb'den veya bilgisayardan dosya kurtarmak için iki çözüm yolunu deneyebilirsiniz: Disk virüs temizleme sonrası cmd ile virüs bulaşan dosyaları kurtarmayı deneyin veya virüslü diskten dosya kurtarmanızı sağlayan profesyonel bir veri kurtarma programı kullanın.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur. Bilgisayarlarda herhangi bir şekilde antivirüs programı kullanılmıyor ise, virüsün bulaşması kaçınılmaz olacaktır. Flash disklere bulaşan virüsler, flash diskinizin içerisindeki verilere erişiminizi engelleyecektir.
Bir USB bağlantı noktasına bir USB bellek takın. Dosya Gezgini'ni açın. Sol pencerede Bu PC'yi tıklatın. "Cihazlar ve sürücüler" kısmında, flash belleği sağ tıklatın ve Biçimlendir öğesini seçin.
İlgili 20 soru bulundu
USB bellek biçimlendirme, bir nevi belleğinizi fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlem ile sürücü üzerindeki tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylece belleğiniz 'sağlıklı' ve sorunsuz şekilde çalışır hale gelir.
Flash Bellek - USB Bellek Virüsleri, aslinda "çalıştığında bilgisayarınıza değişik şekillerde zarar verebilen" bilgisayar programlarıdır. Eğer bu programlar (ya da virüs kodları) herhangi bir şekilde çalıştırılırsa, programlanma şekline göre bilgisayarınıza zarar vermeye başlar.
Virüs türüne göre değişir. Biçimlendirince temizlenmeyebilir. Farklı bir USB bulmanda fayda var.
Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir. Bilgisayar virüsleri genellikle e-posta iletilerindeki ekler veya anlık ileti iletileri tarafından yayılır.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
Virüs, genellikle zararsız gibi görünen bir dosyanın içine gizlenmiş ve dosya çalıştırıldığında bilgisayarda beklenmeyen ve istenmeyen olaylara neden olan programlardır. Virüsler, diğer yazılımlardan farklı olarak kötü niyetle sistemlere zarar vermesi için hazırlanmış yazılımlardır.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Flash Bellek - USB Bellek Virüsleri, aslinda "çalıştığında bilgisayarınıza değişik şekillerde zarar verebilen" bilgisayar programlarıdır. Eğer bu programlar (ya da virüs kodları) herhangi bir şekilde çalıştırılırsa, programlanma şekline göre bilgisayarınıza zarar vermeye başlar.
flash bellekte virüs olduğu nasıl anlaşılır
Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve onun düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
USB belleğinizin boyutuna, hızına göre bu işlem birkaç dakika sürebilir daha sonra işlem sona erecektir.
Arkadaştan mp3 yüklü flash bellek aldım arabaya takip dinledim sonradan öğrendim ki virüslü flashmis arabaya virüs bulaşır mi ? mümkün olabilir mi sizce böyle birşey? Aracınızın sistemi, normal bir bilgisayar sistemi ile alakasız olduğundan virüslü olsa bile bellek herhangi bir etkileşim olamaz aralarında.
Evet, herşey silinir.
Her dosya formatından virüs bulaşma ihtimali mevcuttur. Resimlerde bile bazı güvenlik açıkları ile sisteme virüs girme ihtimali vardır.
Tüm dünyada büyük şirketlerin uyarısıyla flash belleklerin kurum içerisinde kullanımı yasaklanıyor, hatta yok edilmesi bile talep ediliyor. Uzmanlar; virüsleri çok iyi kamufle edebilen, uzun süre saklayabilen ve temizlenmesi oldukça zor flash belleklerin bilgisayarlardan uzak tutulması öneriyorlar.
CMD ile kısayol virüsü temizleme adımları
Ekranda açılan 'Çalıştır Sihirbazı' kutusuna 'CMD' yazıp Enter tuşuna basın. Ekranda açılan 'Komut İstemi'ne 'E:' yazıp tekrar Enter tuşuna basın. Ardından 'del autorun.inf' yazıp Enter tuşuna basın. Son olarak 'attrib -h – r -s / s / d E: \ .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri