Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
eleman.net verilerine göre, Bilgi Güvenliği Uzmanı 2023 yılında ortalama 36.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilgi Güvenliği Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 29.480 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 18.172 TL maaş alıyordu.
Kariyer Olanakları
Mezunlarımız bilgi işlem merkezleri ve yazılım firmaları başta olmak üzere, elektronik bilginin olduğu her alanda “bilgi güvenlik uzmanı”,”sistem güvenliği uzmanı”, “siber güvenlik uzmanı”, “ağ uzmanı ve yöneticisi”, “sistem destek uzmanı” ve “yazılımcı”pozisyonlarında çalışabileceklerdir.
Mezun olduğunda bilişim sektörünün yanı sıra, internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan her işletmede çalışabilirsin.
Bir Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunu çeşitli alanlarda çalışma fırsatlarına sahiptir. Örneğin, güvenlik uzmanı, siber güvenlik uzmanı, veri yöneticisi, veri koruma uzmanı, ağ uzmanı, siber savunma uzmanı, siber suçlarla savaşma uzmanı, güvenlik analisti veya veri analisti olarak çalışabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Siber Güvenlik Uzmanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Siber güvenlik uzmanı olmak için teknik liselerden, anadolu veya fen liselerinden mezun olunabilir. Lise eğitiminden sonra iki yıllık Bilgisayar Teknolojisi gibi ön lisans bölümleri tercih edilebilir.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
Bilişim Güvenliği Teknolojisi bölümü, bilgisayar sistemlerini ve verileri güvende tutmak için gerekli olan teknolojik becerileri ve bilgileri sağlayan bir lisans programıdır. Bu bölüm, öğrencilere ağ güvenliği, siber saldırı önleme, veri koruma, güvenlik politikaları ve prosedürleri gibi konuları kapsar.
yanı sıra siber güvenlik temel dersleri ile alana yönelik dersler ve sosyal beceri dersleri de alacaklardır. Program bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 3 yıl, 6 dönem olarak uygulanacak olup, son dönem sahada mesleki gelişime ayrılacaktır.
Bilgi güvenliği uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak mesleki sertifika programlarına katılan kişiler daha kolay iş bulur. Örneğin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi'ne katılarak kişinin bu alanda kendini geliştirmesi mümkündür. Sertifika programları ise ortalama 2-3 ay sürer.
eleman.net verilerine göre, Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı 2023 yılında ortalama 44.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 36.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 22.616 TL maaş alıyordu.
Bilişim Güvenliği Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)
eleman.net verilerine göre, Bilişim Teknolojileri Uzmanı 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilişim Teknolojileri Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 26.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.324 TL maaş alıyordu.
DGS'ye, ön lisans programında mezun olacak ve olan adayların tamamı başvurabilir. 2- Dikey Geçişte Sınavı'na girmede herhangi bir sınırlandırma var mı ya da kaç kez sınavlara girilebilir? Sınava giriş koşulları sağlandıktan sonra, sınav sayısında herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir.
Gebze Teknik Üniversitesi Siber Güvenlik MYO 425,65600 taban puanı ile listenin 4. sırasında yer alırken Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik MYO 423,17491 taban puanı ile 6. sırada, Ege Üniversitesi Siber Güvenlik MYO ise 415,54588 taban puanı ile 8. sırada kendine yer buldu.
Gerek merkezi yerleştirme gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS'ye girmek zorundadırlar.
Ayrıca, işletmelerin veri analizi, bilgi yönetimi ve bilgi sistemleri yönetimi konularında da çalışırlar.Teknoloji ve Bilgi Yönetimi mezunları, yazılım geliştirme şirketleri, bilişim teknolojileri danışmanlık şirketleri, telekomünikasyon şirketleri, bankalar, sigorta şirketleri ve hükümet kurumları gibi birçok sektörde ...
Siber Güvenlik Lisansüstü Programına üniversite sınavında Eşit Ağırlıklı ve Sayısal Ağırlıklı puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.
Bilgi Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Bilgi güvenliği uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.
Teknik beceriler: Siber güvenlik uzmanları, bilgisayar sistemleri, ağlar, yazılımlar, veri tabanları ve güvenlik yazılımları hakkında derin teknik bilgiye sahip olmalıdır. Ayrıca, siber saldırıları tespit etmek, analiz etmek ve önlemek için çeşitli araçları ve teknikleri kullanabilmelidirler.
Ağ ve siber güvenlik uzmanı algoritma geliştirme, siber saldırıları tespit etme ve önlem alma gibi işler yapar. Ağ ve siber güvenlik uzmanı olmak için teknik lise ve endüstri meslek liselerinde bilişim üzerine okumak veya bu alanda bir sertifika programına katılmak gerekir.
Bir bilgisayar programcılığı mezunu da siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilir, olay burada sizin öğrendiklerinizdir. Kimse doğrudan sizi bir şeyin uzmanı, geliştiricisi yapmaz. Bu sizin seçiminiz olacaktır. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri