Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunları, bilgisayar sistemleri, yazılım geliştirme, ağlar ve veritabanı yönetimi gibi konularda çalışabilirler. Mezunlar, yazılım mühendisi, veritabanı yöneticisi, ağ yöneticisi, yazılım test mühendisi ve web geliştiricisi olarak çalışabilirler.
Eğitimleri esnasında edinmiş oldukları bilgiler sayesinde; Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi,veritabanı uzmanı, oyun programcısı, sistem analisti, ağ mühendisi, medya programcısı, siber güvenlik yöneticisi, bilgisayar programcısı,yazılım geliştirici gibi birçok alanda görev üstlenebilirler.
Türkiye'de Bilgisayar Bilimleri mezunlarının başlangıç maaşı, ortalama olarak 20.000-30.000 TL arasında değişebilir. Ancak bu miktar, özel sektörde veya kamu sektöründe çalışılan pozisyonlara, şirketlerin büyüklüğüne ve mezunun tecrübesine göre artabilir veya azalabilir.
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü mezunları, teknoloji sektöründe, finans sektöründe, sağlık sektöründe ve diğer birçok sektörde çalışabilirler. Mezunlar, yazılım geliştirme, veritabanı yönetimi, ağ yönetimi, web tasarımı, veri analizi ve raporlama gibi konularda uzmanlaşabilirler.
Bilgisayar programcılığı iş imkanı geniş bir alanı kapsar. Yazılım şirketleri ve program yazan firmalarda iş imkanı mevcuttur. Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunları birden fazla firma ile de çalışabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ancak genel olarak, başlangıç seviyesindeki bir bilgisayar programcısı aylık ortalama 16.500 TL ile 33.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli ve uzman bilgisayar programcılarının ise aylık maaşları 55.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Bilgisayar programcılığı mezunu özel sektörde geniş bir iş imkanı bulabilir. Yazılım şirketlerinde kalifiye yazılım elemanı olarak görev yapabilirler. Buralarda kodlar yazarak yeni programlar oluşturabilirler. Ayrıca yazılım bildiklerinden dolayı bilgisayar programlama kodlarına da hakim olan kişilerdir.
Bu bölümden mezun olan her genç; hastaneler, bakanlıklara bağlı birimler, bilgisayar satış mağazaları, okullar, satış mağazaları, belediyeler, teknik servisler ve çeşitli firmaların yazılım departmanlarında çalışabilmektedir.
Bilgisayar bilimi, bilgisayarların tasarımı ve kullanımı için temel oluşturan teori, deney ve mühendislik çalışmasıdır.
Bu kriterler doğrultusunda kamuda çalışan bilgisayar mühendislerinin aylık kazancı 28.000 TL ila 33.250 TL arasında değişim göstermektedir. Tüik yayınlamış olduğu verile göre bu maaşlar her yıl içerisinde değişim göstermektedir.
eleman.net verilerine göre, Bilgisayar Mühendisi 2023 yılında ortalama 34.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilgisayar Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 34.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.720 TL maaş alıyordu.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Bilgisayar Programcılığı bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Bilgisayar programcılığı maaşı 2 yıllık 11.500 TL ile 20.000 TL arasındadır. Özel sektörde bilgisayar programcılığı maaşları ise ortalama 15.000 TL'dir. Kendinizi zaman içerisinde geliştirirseniz aylık kazancınız 25.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı program mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından aldıkları puanlarla alanında 4 yıllık bölümlere geçebilirler.
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI | Zorunlu Staj Var Mı? 30 işgünü zorunlu stajı bulunmaktadır.
AUZEF'e bağlı olan Bilgisayar Programcılığı Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Eğitim programına TYT (Temel Yetenek Testi) puan türüne göre öğrenci kabul edilecektir. Meslek liselerinden doğrudan öğrenci alımı yapılabilecek mi?
Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir. Genellikle işverenler tarafından da bu tercih edilebilir; ama programlamayı öğrenmenin ve gerekli becerileri geliştirmenin alternatif yolları da var.
Bu bölümden mezun olan kişiler KPSS'den yeterli puanı alarak MEB bünyesindeki okullara bilişim – bilgisayar öğretmeni olarak atanabilirler. İsterlerse yüksek lisans yaparak akademisyen olarak kariyerlerine devam edebilirler.
Normal şartlar altında bilgisayar gerekmez. Her üniversite labaratuvarlarıyla size bilgisayar ihtiyaçlarınızı karşılayacaklardir . 5 yıllık süreç içerisinde bilgisayarınız olmadan da mezun olabilirsiniz çoğu Üniversite hafta icleri ödev veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri