Shift + F5 : Sunumu kaldığın slayttan başlat. 3 Enter : 3. slayta git. B : Ekranı karartır/tekrar açar. . tuşu da aynı işi görür.
Windows 10'da Ekranı Otomatik Olarak Kapatma
Ekranınızın ne kadar çabuk kapanacağını ayarlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku yolunu izleyin ve Ekran altındaki süreyi değiştirin. Pil ayarı için 5 dakikayı, Prizde ayarı için en fazla 10 - 15 dakikayı seçmenizi öneriyoruz.
Başlat Menüsü / Aç – Kapa / Bilgisayarı kapat yolunu izlemek yani üç düğmeye tıklamak gerekiyor. Bunun yanında bu görevi kısa yol olarak tanımlayıp masaüstüne simge halinde ekleyebilirsiniz. Kısa yol olarak da yukarıda söz ettiğimiz gibi: Önce, ALT+F4 sonra da ALT+A tuşuna basınız.
Ctrl + L: Web sitesinde ki adres kısmını seçer. Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır. Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler. Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
Farenizi ekranın sol alt köşesine kaydırın ve Başlat'a sağ tıklayın veya klavyenizde Windows tuşu + X tuşlarına basın. Kapat veya kapat'a dokunun veya seçin ve HazırdaBeklet'i seçin.
İlgili 34 soru bulundu
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner. Uyku modunu başlatabilmeniz için bilgisayarın açık olması gerekir.
Bilgisayarı veya monitörü uyku, bekleme ya da hazırda bekletme modundan çıkarmak için fareyi hareket ettirin veya klavyede herhangi bir tuşa basın. Bu eylemler işe yaramazsa bilgisayarı uyandırmak için güç düğmesine basın. NOT: Monitörler bilgisayardan bir video sinyali algıladığında uyku modundan çıkar.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok kullanılan fonksiyon tuşlarından biri olan F5 tuşu; bütün internet tarayıcılarında, sayfayı yenilemenin kısa yolu olarak kullanılmaktadır.
Ctrl+X: Seçili nesneyi kes/taşı Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder.
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Windows 10'da Ekranı Otomatik Olarak Kapatma
Şimdi dizüstü bilgisayarınızın ekranını kapatmak için tek yapmanız gereken güç düğmesine basmak. Ancak Güç düğmesine birkaç saniye basılı tutarsanız bilgisayarınız tamamen kapanabilir, buna dikkat edin.
Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin. Masaüstü bilgisayarınız yoksa ve kaydırıcı görünmüyor veya çalışmıyorsa ekran sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyin.
Başlat >Ayarlar öğesini seçin. Kişiselleştirme > Renkler'i seçin. Modunuzu seçin listesinde Koyu'ya tıklayın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
Ctrl + M: Topla.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
Gerek Windows üzerinde yer alan dosya gezgininde gerekse de Explorer üzerinde adres çubuğunu açar. Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Başlat düğmesine basarak Denetim masasına girmek ve Güç seçeneklerine giderek Bilgisayarın uyku modu ayarlarını değiştirmek de mümkündür. Bu ayarları değiştirirken uyku modunu kapatmak ya da uyku süresini hiçbir zaman olarak ayarlamak gerekir.
Bilgisayarınızı 7/24 çalışır durumda bırakmak hem kapasitörler üzerindeki gerilimi artırmaya, hem de günün sonunda yüksek enerji bedelleriyle karşılaşmanıza neden olurken, sürekli açıp kapatmak da güç döngüsünü tüketiyorsa, o halde bilgisayarı uykuya almak en doğru seçim olacaktır.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri