Schengen vizesi almak için illa ki çalışıyor olmanız şartı aranmıyor. Düzenli bir işiniz olmayabilir, hiç çalışmamış ya da emekli de olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor.
Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
Konsoloslukların başvuru sahibinde dikkat ettiği en önemli şey kişinin seyahatin bitiminin ardından ülkesine döneceğine ikna olmak. Schengen vizesi başvurusunu düzenli bir işi olanlar (kendi işi, özel sektör ya da kamu kurumları), öğrenciler, emekliler, işsizler yapabiliyor.
İŞKUR yurtdışına çıkış durumunda işsize verdiği maaşı durduruyor ve geri dönüşte tekrar bağlıyor. İŞSİZLİK sigortasından maaş alan işsizlerin bu süre içerisinde pek çok durumu İŞKUR'a bildirmeleri gerekiyor.
İlgili 34 soru bulundu
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Schengen vizesi almak için illa ki çalışıyor olmanız şartı aranmıyor. Düzenli bir işiniz olmayabilir, hiç çalışmamış ya da emekli de olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor.
⌋ 17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Schengen Başvurusu: Schengen Nasıl Alınır? Şubat 2020 itibariyle schengen üyesi ülkelere elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebilir. Ayrıca gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Çalışmayan, düzenli geliri olmayan anne ya da babası üzerinden emekli maaşı olmayan ev hanımları vizelerini birinci derece yakın akrabalarını vize başvurularında sponsor göstererek vizelerini alabileceklerdir.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Schengen vizesi, Schengen ülkelerinde ve 180 gün içinde 90 gün geçerlidir. Bu süre içerisinde çalışmayı düşünen kişilerin oturma iznine başvurmaları gereklidir. Schengen vizesi olan kişilerin bu vize ile çalışmaları yasaktır.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Schengen vizesi almak için ihtiyaç duyulan süre, başvuru gerçekleştirilen Avrupa ülkesine göre 2 ilâ 15 gün aralığında sürebilmektedir. Bu noktada verdiğimiz 2 gün sayısını sağlayan ülke ise İtalya'dır. İtalya, Schengen vize işlemleri için en hızlı ve en çabuk yanıt veren vize sistemine sahiptir.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri