Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz. Mendil, kağıt havlu veya peçete gibi ürünler de monitör ekranına zarar verebilir.
Ekranı silmek için nemli bir bez kullandığınızda, ekranın üzerinde su kalabilir. Bu nedenle, mikrofiber bezin kuru tarafı ile ekranı kurulayın. Ancak kesinlikle kağıt havlu veya diğer sert malzemeler kullanmayın.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Peçete, kağıt havlu, tuvalet kağıdı veya kağıttan yapılmış diğer ürünler de ekran temizliği için tercih ediliyor. Oysa bu ürünler ekranı çizebiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Ekrana zarar verebilecek kadar baskı uygulamaktan kaçınmanız ve deterjan benzeri temizlik ürünlerini eser miktarda kullanmanız gerekir. Laptop ekranı temizleme işlemine uygun mendillerden ve bezlerden yararlanarak istenmeyen durumların meydana gelme ihtimalini en aza indirebilirsiniz.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Ekran temizleme suyu+mikrofiber bez. Senelerdir bu şekilde temizlerim bilgisayarımı. Tertemiz oluyor ve içiniz rahat oluyor ekrana zarar vermeme garantisi olduğu için.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Ekranınıza camsil ile temizleyebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın, ekranı çizebilirsiniz.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
Bez hafif nemli olmalı, asla ıslak olmamalıdır. Kalan lekeleri silmek için bu bezi kullanın. Monitörü kurutmak için kuru mikrofiber bezin temiz bir bölümünü kullanın. Monitörün dış muhafazasındaki kiri ve tozu temizlemek için dezenfektan bir bez kullanın.
Silebilirsin, sorun olmaz.
Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir. Her yıl belirli bir gün belirleyerek bilgisayarınızı bakıma gönderebilirsiniz. Laptop fan bakımı, macun sürme gibi basit işlemler dâhi cihazınızın kullanım ömrünü ciddi anlamda uzatır.
Masaüstü bilgisayarlar
Ardından, nemli, yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle bilgisayarın dış yüzeyini silin. Açıklıkları neme maruz bırakmayın. Bilgisayara doğrudan sıvı püskürtmeyin. Kaplamaya zarar verebilecek aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
En sık kullanılan yöntem, basınçlı hava spreyi veya kompresör kullanmaktır. Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Sleepy temizlik havlusu nerelerde kullanılır
Bu havlu, cam, ayna, mutfak tezgahı, banyo dolabı, mobilya, araba döşemesi, cep telefonu ve bilgisayar ekranı gibi farklı yüzeylerde kullanılabilir.
Yine de, filtreleri temizlemek uzun süreli bir koruma sağlayabilir. PC'nin toz filtresini temizlemek için söktükten sonra biriken tozu ister silebilir istersen de elektrikli süpürgeyle çekebilirsin. Filtredeki tozları silmek için hafif ıslak bir kağıt havlu veya tek kullanımlık temizlik bezi işini görecektir.
Kolonya fanınıza herhangi bir zarar vermeyecektir. Eğer fanınız aşırı şekilde kirlenmiş bir toz yığını oluşmuş ise bir el kompresörü yardımı ile fan temizliği yapabilirsiniz.Sonrasında ise yine detaylı bir şekilde silmek ,temizlemek için hafif nemli mikrofiber bez yardımı ile işlemi sonlandırabilirsiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
Cam iz bırakmadan nasıl silinir? Camları iz bırakmadan silmek için, öncelikle toz ve kiri yumuşak bir bezle temizleyin. Daha sonra, eşit miktarda su ve beyaz sirke karışımını bir sprey şişesine doldurun ve cama sıkın. Son olarak, temiz, lekesiz bir mikrofiber bezle camı silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri