Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Android telefonunuzun RAM kapasitesini artırmak için telefonunuzdaki bir parçayı değiştirmek yeterli olmayacaktır. RAM artırma işlemini gerçekleştirmek için microSD karttan faydalanmanız gerekir. MicroSD kart ile RAM artırma işlemi, yalnızca root işlemini gerçekleştirmek ile mümkün olabilir.
Windows 10' unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları' nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu' nu görmeniz gerekiyor.
İlgili 20 soru bulundu
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz.
Bilgisayarını 4 GB veya daha azına yükseltmen mümkün değilse genellikle ek RAM olarak bir USB sürücü kullanabilirsin. Bu özelliğe ReadyBoost adı verilir. Flash sürücün veya sabit sürücün bilgisayarının USB yuvalarından birine takılmalıdır.
Masaüstü bilgisayarlarımızda kasanın içerisindeki anakart, işlemci, ekran kartı ve RAM dahil olmak üzere bütün parçaları değiştirebiliyoruz ancak dizüstü bilgisayarlarda sabit disklerin yanında sadece belleği değiştirebilmemiz veya bellek takviyesi yapabilmemiz mümkün.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
4.Performansı Etkileyen Bilgisayar Bileşenleri
Bilgisayar performansını etkileyen bilgisayar bileşenleri; anakart, bellek, işlemci, sabit disk ve ekran kartı olarak sayılabilir.
Fiziksel temizlik, yavaşlayan bilgisayarı hızlandırma yolları arasında yer alır. Laptop bilgisayarların içinde ve masaüstü modellerinin kasasında biriken toz ve kir, cihazı gerçekten yavaşlatabilir.
1- Windows + R tuş kombinasyonları aracılığı ile Çalıştır penceresini açın. 2- Ardından açılan pencereye “cleanmgr” yazın. 3- Karşınıza temizlemek istediğiniz disk sorulacaktır. 4- Windows dosyalarının kurulu olduğu diski seçin ve tamam seçeneğine tıklayın.
12 GB RAM laptop oldukça hızlı bir kullanım sağlayacağı için kullanıcılar tarafından tercih edilir. RAM, bilgisayar sistemlerinin daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu sebeple RAM ne kadar güçlü olursa bilgisayar o kadar hızlı olur ve kullanıcısını memnun eder.
Bu yüzden aynı marka model RAM'leri birlikte kullanmak çok daha iyidir. Ancak farklı markaya ait farklı boyutlu RAM kullanmak kesinlikle yanlış değildir. Örneğin sisteminizde bulunan 4GB RAM'e ekstra 8GB RAM ekleyebilirsiniz.
RAM'in yetersiz kaldığı durumlarda ise dahili depolamadan ayrılmış bir bölüm sistem tarafından RAM olarak kullanılabilir. Ancak dahili depolama biriminin veri okuma ve veri yazma hızı RAM kadar yüksek olmadığı için bilgisayarda performans kaybı ortaya çıkar.
16 GB RAM iş amaçlı ya da eğlence amaçlı kullanımlarda üst düzey performans ve çarpıcı kaliteye sahip görseller, videolar sunar. 16 GB RAM'e sahip bir notebook eğer yeterli düzeyde grafik kartı ve işlemci gibi diğer bileşenlere sahipse üst düzey oyunları çalıştırabilir ve 3D modellemeler kolaylıkla yapılabilir.
Takabilirsiniz. Gecikme değerleri ve çalışma frekansları uyduğu sürece sıkıntı olmaz.
RAM belleğinde verilerin geçici olarak okunabilmesi için yer kalmadığında bilgisayar belleği devreye girmektedir. Bu durum FPS değerini önemli ölçüde düşürür. Bu yüzden RAM veri depolama alanının kapasitesi oyun içi performansı ve FPS değerini etkileyen bir faktördür.
Bu komut çalıştırıldıktan sonra, Güç seçeneklerini açınca Nihai Performans seçeneğini göreceksiniz. Komut istemini simge durumuna küçültün ve Ayarlar> Sistem> Güç ve uyku> Ek Güç Ayarlarını açıp, Nihai Performans'ı seçin.
Şehir hattından gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı almaktadırlar. En az %85 verimlilik sağlayanlar Bronz/Bronze, %89 olanlar Gümüş/Silver, %92 olanlar Altın/Gold, %94 olanlar Platinyum/Platinum ve en az %96 verimlilik sunanlar ise Titanyum/Titanium sertifikaya sahip oluyorlar.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri