Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Tarayıcı, varsayılan olarak, 15 dakika işlem yapılmaması durumunda Uyku Modu'a girer ve iki saat işlem yapılmaması durumunda ise güç tasarrufu yapmak için otomatik olarak kapanır.
Bilgisayarı uzun süre uyku modunda bırakmak ileride bilgisayar parçalarına zarar verir mi? Anakartım eski bundan dolayı bir sorun olur mu? Herkes uyarmış zaten, bilgisayarı açık beklerken koruyacak voltaj regülatörü, daha iyisi UPS varsa ve soğutma yeterliyse uyku modu ya da 7/24 açık şekilde tutmanın bir zararı olmaz.
Bilgisayarı uyku moduna almak, hızlı bir şekilde çalışmaya devam etmek için pratik bir seçenektir; ancak, bilgisayarı sürekli uyku modunda tutmak güç tüketimini artırabilir ve sistem kaynaklarını gereksiz yere kullanabilir.
Uyku modu, bilgisayarı açık olan tüm uygulamaları kapatmadan bir güç tasarrufu moduna geçirir. Hazırda bekleme modu, açık uygulamalardaki tüm çalışmaları kaydeder ve ardından bilgisayarı kapatın.
İlgili 37 soru bulundu
Bilgisayarınızı 7/24 çalışır durumda bırakmak hem kapasitörler üzerindeki gerilimi artırmaya, hem de günün sonunda yüksek enerji bedelleriyle karşılaşmanıza neden olurken, sürekli açıp kapatmak da güç döngüsünü tüketiyorsa, o halde bilgisayarı uykuya almak en doğru seçim olacaktır.
Tabi ki şarjı gider. Açık ve tam dolu halde 1 saat gidiyorsa uyku modunda 7-8 saat gider.
Uyku modu az güç kullanır. Bilgisayarınız teknik olarak açık kalır ancak bilgisayarınızdaki tüm işlemler durdurulur ve tüm açık belgeler ile uygulamalar belleğe alınır. Normal çalışmaya birkaç saniye içinde hızla devam edebilirsiniz.
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Uyku modu sırasında son veriler bellekte tutulur ancak diğer tüm bölümler kapatılır. Bir insanın uyurken yaşadığına benzer bir durum. Uyku moduna alınmış bir bilgisayar uzun süreçlerden geçmeden direkt olarak açılır ve uyku modu öncesi nerede kaldıysanız oradan bilgisayarınızı kullanmaya devam edersiniz.
Uyku modu, elektronik aletlerin fişlerinin prize takılı ve on/off düğmesinin basılı olması durumuna verilen addır. Stand by olarak da bilinir. Bu konum elektronik aleti kumandasından kolaylıkla açıp kapanmasını sağlar. Fakat ışığı yanarak hazır halde bekleyen alet normal konuma göre daha az miktarda elektrik tüketir.
Uyku modunda bulunan bir klima, ortam sıcaklığını ve hava akımını uyuyan kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde, otomatik olarak ayarlar. İnsanların uyku sürecinde vücut sıcaklıklarının ortalama 1-2 derece civarında düştüğü bilinmektedir.
Yukarıda anlattığımız gibi, bilgisayar kullanımına bağlı gözlerimizde kalıcı bir zarar oluşması mümkün değildir. Aynı şekilde kitap okumak, yazı yazmak, ders çalışmak erişkinde gözü etkilemez. Ortaya çıkan tek problem gözün kuruyarak yorulması, yanma ve batmasıdır.
Uyku moduna geçtiğinde, laptopunuzda çalışan oyun donar ve devam etmez. Bu durumda, oyununuzu kaybetmek veya tekrar başlatmak zorunda kalabilirsiniz. Uyku moduna geçen laptopunuzda açık olan diğer uygulamalar da etkilenebilir.
Bilgisayar uyku modundayken sadece RAM çalışır. Bu yüzden dolayı indirme devam etmez.
Uyku modunu başlatmak için fn+f3 tuşlarına basın. Uyku modu başlatıldığında, bilgileriniz sistem belleğinde saklanır, ekran kapanır ve güçten tasarruf edilir. Bilgisayar Uyku durumundayken, güç ışıkları yanıp söner.
SLEEP (Uyku) Modu:
Klimanın bulunduğu odada yatanlar bu özellik sayesinde oda sıcaklığının artması ve hava akımının düzenlenmesiyle rahat bir uyku uyurlar. Uyku modu açık olan bir klima yaklaşık 6 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. Cihaz kapatıldıktan sonra uyku fonksiyonu iptal olur.
[4] (bilişim) Bilgisayarı, daha az güç harcaması için, uygulamaları ya da bilgisayarı kapatmadan uyku durumuna getirmek.
Harcar dedigim cebine yansiyacak kadar degil.. Bir desktop pc 80-130 mw elektrik harcar.. Uyku modunda ise 3-4 Mw harcamaktadir..
Her gün kullanılıyorsa günde bir defa tam olarak şarj edilmeli ve şarj tamamen dolduktan sonra kullanıma şarjda devam edilmeli. Genel olarak laptop bataryasından yakınanlar "%50 şarj olmasına rağmen hemen kapanıyor ve şarja %0 dan başlıyor." gibi şikayetlere sahiptir.
Dizüstü Bilgisayarımı Şarjda Bırakmalı mıyım? Bataryayı sürekli olarak yüzde 100 seviyesinde bırakmak ömrünü kısaltacaktır. Evet ama bataryanın tekrar tekrar deşarj olup şarj edilmesi de ömrünü kısaltacaktır. Daha doğrusu ne yaparsanız yapın, bataryanız zamanla yıpranacak ve kullanılabilir kapasitesi azalacaktır.
Cihazlarda yüzde 100'lük değere ulaşıldığında cihazlardaki şarj akışı kesilmektedir. Pilin yeniden doldurulması adına tamamen bitirilmesi gerekmez. Pilin tamamen boşalması, donanımın daha kısa ömürlü olmasına neden olacaktır. Bu nedenle yüzde 20 ile yüzde 80 aralığında şarj oranları ideal kullanımlar için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri