Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin altındaki Şimdi yeniden başlat öğesine tıklayın. Komut isteminde Shutdown /r /o komutunu çalıştırın.
Ortalama 1 saat ile 3 saat arası değişir HDD'lerde.
İlgili 39 soru bulundu
Başlangıç Ayarları seçeneğini görmüyorsanız, Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın. Başlangıç ayarları 'na dokunun veya tıklayın ve yeniden başlatın. Başlangıç Ayarları ekranında, istediğiniz başlangıç ayarlarını seçin. Yönetici hakları olan bir kullanıcı hesabıyla bilgisayarınızda oturum açın.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Herhangi bir dosyanız silinmez çekirdek windows dosyalarınız yenilenir.
Otomatik Onarım Hatası, güncelleme yapan Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkıyor. Sorunun ana sebebi aslında güncelleme indirme esnasında bilgisayarın aniden kapanması veya internetin aniden gitmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemdir.
Bilgisayarlarda başlangıç onarımı iptal etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /set {default} recoveryenabled No komutunu uygulayın. Bununla beraber başlangıç onarıma neden olan bir problem meydana geliyorsa mutlaka başlangıç onarma işleminin yapılıp tamamlanmasını tavsiye ederim.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
1) Güvenli Mod için bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Recovery menüsüne giriş Neredeyse her Android cihaz ortak olan tuş kombinasyonu ile bu menüye erişim sağlayabilirsiniz. Cihazınızı kapattıktan sonra Ses açma + Ana ekran tuşu + Güç tuşuna basılı tutarak telefonu açın. Açılış logosu görüldüğü anda güç tuşuna basmayı bırakın.
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
Windows arama çubuğuna [Başlangıç Uygulamaları] ① yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Başlangıç Uygulamalarını ada, duruma veya başlangıca etkisine③ göre sıralayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak④ seçimini yapın.
Ayarlar > Kişiselleştirme > kilit ekranı'na gidin. Kilit ekranınızın arka planı olarak kendi resimlerinizi kullanmak için Arka plan altında Resim'i veya Slayt gösterisi'ni seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri