Bilgisayara virüs bulaştığında yapılması gerekenler: Bilgisayardan virüsü temizlemek için güncel bir antivirüs yazılımı ile tüm diskleri tarayın, virüsü temizleyin ve ardından tekrar virüs problemi olmaması için işletim sistemi güncellemelerini yapın.
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
İlgili 24 soru bulundu
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Birçok virüs silinmez. Diskte saklanır. Genelde tahmini disk bölümleme boyutundan büyük olmayan kodlar içerir ki format sonrası kendini yeniden kopyalasın.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Dolayısı ile virüs programları bilgisayarı yavaşlatır mı sorusunun cevabı evettir. Antivirüs programları, sadece çevrimiçi olduğunuzda değil bilgisayara herhangi bir donanım ya da USB taktığınızda da tarama işlemi yapar. Çevrimiçi ya da çevrimdışı olun fark etmez.
Bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız sisteminizi hemen tarayın. Hiçbir şey bulunmamasına rağmen şüpheniz devam ediyorsa alternatif bir antivirüs tarayıcısı çalıştırın.
Windows 10'da neden antivirüs yazılımı kullanmak gerekiyor? Windows 10'un yerleşik güvenlik uygulaması temel düzeyde koruma sağlar ve genellikle sizi çevrim içi tüm tehditlere karşı korumak için yetersizdir.
Antivirüs Programı Kullanın Cep telefonunuzda bir virüs olduğunu düşünüyorsanız, ilk yapmanız gereken şey, bir antivirüs programı kullanmaktır. Cep telefonunuza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz.
Sistem geri yükleme ile virüsler silinmez. Temiz format atman ya da AV ile silmen gerekir.
Bilgisayarınızın özelliklerine bağlı olarak, hızlı tarama 5 ila 20 dakika sürebilir. Ancak tam tarama işlemi 60 dakika veya daha uzun sürebilir.
Ücretsiz antivirüs yazılımımız, Windows 11 bilgisayarınızı gerçek zamanlı olarak güvende tutmak için yapay zekâdan faydalanır.
Windows'un desteklenen bir sürümünü çalıştırıyorsanız, virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmanıza yardımcı olan yerleşik Microsoft Defender Virüsten Koruma'nız zaten vardır.
Kapsamlı koruma sunan ücretsiz antivirüs
Kaspersky Standard sayesinde, bilgisayar, cep telefonu ve tabletlerinizi en güncel tehditlerden bile koruyan ve yeni tehditlerle ilgili gerçek zamanlı verileri sürekli analiz eden güçlü güvenlik teknolojilerine sahip olursunuz.
Antivirüs programları güvenlidir ancak her önünüze gelen dosyayı açmak, indirmek için yazılmamıştır. Casus yazılımlara karşı da oldukça iş gören antivirüs programı, casus yazılım önleme ve zararlı program ile fidye yazılımlara karşı koruma sağlar.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Formatla diski biçimlendirdiğin için herşeyi siler virüs felan kalmaz.
Bir zararı yok ve en sağlıklı yöntem.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri