Bimsler içerdikleri doğal malzeme nedeniyle yüksek dayanıma sahiptir. Ayrıca, her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye karşı da dayanım gösterirler. Bu da bimslerin depreme karşı dayanıklı olmasını sağlar.
Depreme karşı dayanıklıdır;
Bims yüksek elastikiyete sahip bir malzeme olduğundan bimsten üretilen yapı elemanları diğer yapı elemanlarına göre daha fazla mukavemete sahiptir.
Bims basınç dayanımı(N/mm^2) :1,80 civarındadır. Tuğlanın basınç dayanımı tuğla çeşidine göre değişmekte olup bu değer: 2-5 (N/mm^2) civarlarında değer alır. Basınç dayanımı yüksek olduğu için duvarın maruz kalacağı (özellikle deprem kuvvetleri) karşısında tuğla tercih edilmelidir.
Bu nedenden bimsten meydana getirilen duvar bloklarının sıvalarında kabarma ve çatlama olmamaktadır. 7) özel işçilik gerektirmez : bims briket birbirne geçirilen ve ters olarak örülen bir malzeme olduğu için kullanımı oldukça kolaydır . Uygulaması kolay olduğu için özel işçilikten tasarruf sağlar.
Ayrıca ağır bir malzeme olduğu için binaya fazla yük verdiğinden statik açıdan olumsuzluklar oluşturur. Ürünün herhangi bir esneme veya elastikiyet özelliği olmadığı için depreme karşı dayanaklı değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Darbelere veya deprem durumunda gelebilecek. yüklerde brikete karşı tuğla neredeyse 2 kat daha. dayanıklıdır.
Briket ise ponza ve bims taşının çimento ile karıştırılmasından elde edilir. Her ikisinin de pek çok çeşidi bulunsa da özellikleri birbirlerinden farklıdır. Tuğla, briketten daha iletken bir malzeme olması ile bilinir. Dolayısıyla ısı geçirgenliği de briketten daha yüksektir.
Isı yalıtımı açısından düşürsek bims kullanmak daha avantajlı. Sayılardan anlaşılmak üzere ısı yalıtımında bims kullanmak yaklaşık olarak 2 kat daha yararlı olacaktır. Tuğla duvarın ses iletimi düşüktür. Bims ses iletimi yüksektir.
Pomza ( bims ) taşı agregası % 75 boşluk içermektedir. Pomza ( bims ) taşı amorf bir yapıya sahiptir. Pomza ( bims ) taşı agregasıyla üretilen betonlar, taşıyıcı betonun dışında, ısı yalıtımı, ses emme amacıyla beton blok olarak kullanılabileceği gibi, hafif beton duvar panoları da üretilebilir.
BİMSBLOK Doğal klima etkisi sağlar: Yazların serin, kışların sıcak geçmesini sağlar. Gözenekli yapısı sayesinde nemi, suyu emer rutubeti engeller.
Harman tuğlasıyla ve diğer adı lime ile yapılmış binaların Erzincan depreminde mal ve can kaybına yol açmamış olması en büyük yol göstericidir. Binaların zemin katlarının harman tuğladan örülmesi kolanların arasında yüksek dayanım gücü meydana getirecektir.
Depremde binanın ilk neresi çöker? Deprem sarsıntısı esnasında binaların ilk zarar gören yeri, çoğunlukla zemine en yakın kısımlarda gözlemlenir. Bu kısımlar ise genelde binaların taşıyıcı kolonlarıdır. Eğer taşıyıcı kolonlar sağlam yapılmadıysa ya da yıpranmışsa binaların yıkılması hızlanacaktır.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Bu sebeple temelin iyi mühendisler tarafından inşa edilmesi oldukça önemlidir.
Oturduğunuz bina için önceden uzmanlar gelip deprem risk raporu oluşturmuş olabilir. İkamet ettiğiniz ilçenin belediyesinden bu bilgiyi öğrenebilirsiniz. Eğer binanızın deprem risk raporu kaydı bulunmuyorsa binanızın depreme dayanıklılığını öğrenmek için deprem testi yaptırmalısınız.
Gazbeton yoğunluğu düşük olan bir malzemedir. Sağlam ve hafif olan gazbeton bina yükünü azaltarak depremden dolayı oluşabilecek kuvveti azaltmaktadır. Bu yüzden tuğla duvar yerine gazbeton duvar kullanmak depreme karşı binayı daha dayanıklı hale getirecektir.
Ancak yapıda kullanılan beton, demir ve çelik gibi malzemelerin kaliteli olması da binanın depreme dayanıklılığı konusunda oldukça önemlidir. 30 yıllık binanın kaliteli malzemeler ile inşa edilmiş olması durumunda depreme dayanıklı olduğu söylenebilir.
Çizelge 1'den görüldüğü gibi, Blokbims elemanı yaklaşık 96 saat gibi bir sürede suya doygun hale gelerek maksimum % 23,84 oranında su emdiği gözlenmiştir. Bunun yanı sıra, aynı zaman diliminde tuğla malzemenin % 19,26′ lık bir su emme yüzdesine ulaştığı görülmüştür.
Bimslerin genellikle birim hacim ağırlığı: 390-600 (kg/m^3) arasındadır. Genel olarak tuğlaların birim hacim ağırlığı :600-700 (kg/m^3) arasındadır. Görüldüğü üzere bimsler tuğlalara oranla daha hafif malzemelerdir. Bunlarda statik açıdan yapıda önem arz etmektedir.
Bimsin hammaddesi pomza, %100 doğal malzeme. Doğada hazır halde olan pomza, su ve çimento katkısı ile imalat sürecini tamamlar. Çevre dostu malzeme su geçirmez.
1 M2 ye Kaç Adet Bims Gider ? 39 santimetre uzunluğunda,18,5 santimetre yüksekliğinde 10 luk, 13,5'luk, 15'lik, 19luk, 25'lik, ve 30'luk bimslerin 1 metrekare sarfiyatı 13 adettir. 33 santimetre uzunluğunda, 24 santimetre yüksekliğinde 10'luk, 15'lik, 19'luk ve 25'lik bimslerin metrekare sarfiyatı 12 adettir.
20 lik Bims fiyatı 2023
20 lik bims, 19x39x19 cm ebatlarındadır. Bir palet 20 lik bims, 27 adet bims içermektedir. Bu durumda, 20 lik bims fiyatı, palet başına 31,13 TL'dir.
Ytong tuğla ve bims duvarlarda kullanılabilen bir ağır yük dübelidir. Betonda 144 kg yük taşır.
Uluslararası bir marka olan YTONG, gazbeton yapı malzemesinin mucidi ve ilk endüstriyel üreticisidir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle yüksek ısı yalıtımı sağlayan YTONG ürünleri, hafif, sağlam, kolay işlenen, yanmaz bir yapı malzemesidir.
Savaş mağduru olan yaşlı, çocuk ve kadınların yaşam sürmeleri için hazırlanan briket evler sağlam yapılardır. Evlerin yapımında kullanılan briket sayesinde ağır duvarlar inşa edilir. Bu duvarlar ağır olmasına karşın diğer yapı malzemelerine oranla daha sağlamdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri