Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boşanmada düğünde takılan altınlar kime verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boşanmada düğünde takılan altınlar kime verilir?

Buna göre kadına takılan bilezik, her türlü altın, kolye, küpe vb. ziynetin kadının olduğu kabul edilmektedir. Kadına takılıp erkeğin kullanmasına özgü olan ve cinsiyet ayrımına konu eşyanın da erkeğin olduğunu kabul etmek gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Boşanmada altınlar kime verilir 2023?

Yukarıda ifade etmiş olduğumuz üzere, düğünde takılan takıların kim tarafından ve kime takılmış olduğuna bakılmaksızın, kural olarak(aksini gerektiren bir durum ileri sürülüp ispat edilmedikçe) takılan tüm takılar ve paraların kadın eşe bağışlanmış olduğu kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Boşanma aşamasında altınlar kimde kalır?

Özetleyecek olursak boşanma davasında altınlardan ziynet eşyası niteliğinde olanlar kime takıldığına bakılmaksızın kadına aittir. Bu kategori dışında kalan tüm altınlar ve diğer değerler kime takıldıysa ona bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enessencer.av.tr

Düğünde takılan takılar boşanma davasında istenebilir mi?

Düğünde takılan ziynet eşyaları ve para gibi malvarlığı değerleri, evlilik birliği içerisinde ortak harcamalar için tüketilmiş dahi olsa, boşanma halinde kadın eş tarafından erkek eşten talep edilebilir. Ziynet eşyalarının iadesi mümkünse aynen, aynen iade mümkün değilse nakden(bedel itibariyle) istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Boşanma davasında ziynet eşyaları kime aittir?

Buna göre; kadına takılan ziynet eşyalarının tümü kadına ait olup erkeğe takılan ziynet eşyalarından “kadına özgü olmayanlar” erkeğe ait olacak, “kadına özgü olanlar” ise kadına ait olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetyum.av.tr

Düğünde Takılan Takılar - Altınlar Kime Ait? Hiç Bilmediğin Ayrıntılar!

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Boşanmada altınlar ne olur?

Buna göre kadına takılan bilezik, her türlü altın, kolye, küpe vb. ziynetin kadının olduğu kabul edilmektedir. Kadına takılıp erkeğin kullanmasına özgü olan ve cinsiyet ayrımına konu eşyanın da erkeğin olduğunu kabul etmek gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Düğün takıları nasıl ispatlanır?

Düğünde takılan altınların miktarı, gramı, ayarı gibi hesap için gerekli olan bilgiler düğün sırasında çekilmiş video görüntüleri, yine düğünde çekilmiş fotoğraflar ve tabi ki altınları gören bilen kişilerin tanıklığı ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tunayegin.av.tr

Mal rejimi davasında neler talep edilir?

Taraflar mal paylaşımı davası ile üç talepte bulunabilir:
  • Katılma Alacağı,
  • Katkı Payı Alacağı,
  • Değer Artış Payı Alacağı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Anlaşmalı boşanmadan sonra ziynet eşyası davası açılabilir mi?

Dolayısıyla taraflar ziynet eşyalarına ilişkin haklarından açıkça feragat etmiş olmadıkça, anlaşmalı boşanma protokolünde ziynet eşyalarına ilişkin hüküm bulunmaması hallerinde hak sahibi olan tarafça sonradan ziynet eşyalarının iadesine ilişkin dava açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Evi terk eden kadın altınları alabilir mi?

Kadın evi terk ederken ziynetlerini/altınları yanında götürdüğü kabul edilmelidir. mümkündür. Bunun sonucu olarak normal koşullarda ziynet eşyalarının kadının üzerinde olduğunun kabulü gerekir. Aksini ispat yükü davacı kadındadır." denilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gelegen.av.tr

Boşanırken kadın neler talep edebilir?

Kadının nafaka hakları (tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası) Mal paylaşımından kaynaklı alacak hakları Aile konutu şerhi isteme hakkı Ücretsiz avukat talep hakkı (adli yardım hakları)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Düğünde takılan altınları aile alır mı?

“Kural olarak düğün sırasında takılan ziynet eşyaları, para kim tarafından takılırsa takılsın, aksine bir anlaşma bulunmadıkça kadına bağışlanmış sayılır ve artık onun kişisel malı niteliğini kazanır.” (Hukuk Genel Kurulu 2017/1040 E., 2020/240 K.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Altınlar kimin hakkı?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu; kadına takılan her türlü ziynet eşyasının (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve paranın kadına ait olduğuna , ziynet eşyaları ve düğün takıları arasında erkeğe takılanlardan, kadına özgü olanların (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Boşanırken takılar kimin?

Boşanma halinde düğünde kadına takılan altınlar kadında kalır. Erkeğe takılan ancak kadına özgü nitelikte olan kolye, bilezik, küpe, tek taş gibi takılan kadına ait olur. Erkeğe takılan, kadına özgü nitelikte olmayan çeyrek, gram, tam altın ve benzeri takılar erkekte kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Boşanmada kaç yaşına kadar anneye verilir?

Boşanma davasında çocukların velayetinin kesin olarak anneye bırakılması ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır. Mahkeme, çocuğun yüksek yararını gözeterek hangi yaşta olursa olsun velayeti babaya verebilir. Ancak büyük bir istisnai durum yoksa özel bakım ihtiyaçlarının olduğu 0-7 yaş aralığında anneye bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Nafaka miktarı ne kadar?

Tarafların ekonomik gücüne göre aylık 50.000 TL'ye kadar nafaka verilmesine karar verilebilir. Genel olarak bakıldığında nafakaların yarıdan fazla bir oranı 500 TL'ye kadar, %10'u 500-1000, %2'si 1000-2000, %2,2 gibi bir oranda da 2000 TL üstü nafaka miktarları olarak ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Ziynet eşyaları hangi tarihe göre hesaplanır?

Ziynet eşyalarının bedelini talep halinde 10 yıllık zamanaşımı süresi, boşanma davasının kesinleşmesinden itibaren başlar bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Düğün takılarının aynen iadesi veya iadesi mümkün değilse bedelinin ödenmesi talebi, boşanmanın eki niteliğinde olmayan bağımsız bir taleptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mertkorayaslanbas.av.tr

Anlaşmalı boşanmada taraflar katılmak zorunda mı?

Bu soruya vereceğimiz ilk cevap “Evet”tir. Şöyle ki;anlaşmalı boşanmanın çekişmeli boşanmaya göre en büyük farklı tarafların mahkeme huzurunda boşanma iradelerini açıklaması gerekmesidir. Tarafları avukatları temsil etse de tarafların bizzat duruşmaya katılmaları gerekmektedir aksi takdirde boşanma gerçekleşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asilhukukvedanismanlikburosu.com

Boşanırken eşyalarımı nasıl alabilirim?

Kişisel eşyaları her zaman alma hakkına sahipsiniz. Kendi kişisel eşyalarınız için hakiminden tedbire yönelik bir karar vermesini talep edebilirsiniz. Bu durumda kişisel eşyalarınızın size teslim edilmesi yönünde bir tedbir kararı verebilir. Sonrasında bu kararın icra yoluyla yerine getirilmesi istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Evliyken alınan ev boşanınca kimin olur?

Evlilikte mal paylaşımı bakımından, kişisel mallar grubuna giren varlıklardan elde edilen gelir ile alınan ev kişisel mal sayılır. Örneğin evlilik sırasında satın alınan bir ev eşlerden birine miras kalan para ile veya düğünde takılan altınlar ile alınmış ise, kişisel maldır ve boşanmada paylaşıma tabi tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Evliyken alınan araba boşanınca kimin olur?

Genel olarak evlilik birliği içerisinde alınan ev, araba gibi edinilmiş malların yarısı oranında diğer eşin hak sahibi olduğu kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.mayahukuk.com

Mal paylaşımı davasında avukat yüzde kaç?

Boşanmada Mal Paylaşımında toplam ücretin avukata giden yüzdesi davaya bağlı olarak değişecektir. Mal paylaşımı davası boşanma davasından ayrı bir davadır, bu nedenle toplam ücretin yüzdesi farklı olacaktır. Genel kural, mal paylaşımı davalarında genellikle %10-25 arasında bir avukatlık ücretinin değerlendirilmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cerensumer.av.tr

Düğünde takılan altın geri istenir mi?

Yargıtayın birçok emsal kararında, düğünde takılan altınların kadına ait olduğuna dair kararlar vermiştir. Düğünde takılan altınlar kadına ait olduğundan takılar, kadında kalmalıdır. Ancak takılar kadında kalmamış ise kadın açmış olduğu boşanma davasında takıların iadesini talep etme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Ziynet eşyası davası ne zaman açılır?

Düğün takıları (ziynet eşyası), davalının zilyetliğinde bulunuyorsa, yani dava sırasında düğün takıları mevcutsa aynen iadesi için açılan davaya “istihkak davası” denilmektedir. Ziynet eşyasının aynen iadesine ilişkin istihkak davası açmak herhangi bir zamanşımı süresine tabi değildir, dava her zaman açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ziynet eşyası miktarı tanıkla ispat edilir mi?

Bu nedenle kadın, evi iradi olarak terk etmiş veya erkek evi terk etmişse, altınların kadında olduğu kabul edilmektedir. Davacı kadının altınların kendisinden zorla alındığını iddia etmesi ve bunu ispat etmesi gerekmektedir. Ziynet eşyalarının kadının elinden alındığı tanık delili ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT