Açık havada düğün yapılmasını yasaklayan bir kanun hükmü olmadıkça da, açık hava düğünleri yasaklanamaz.
155'i ara direkt.
Açık havada düğün yapılmasını yasaklayan bir kanun hükmü olmadıkça da, açık hava düğünleri yasaklanamaz.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: Nikah ve Düğün merasimlerinde; Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.
yapılacağı yeri (açık ya da kapalı alan), tarihi ve saatini belirtir dilekçe ile en az 1 (bir) hafta önceden düğün merasiminin yapılacağı yerin kolluk birimine (Polis/Jandarma Karakoluna) dilekçe ile bildirimde bulunması zorunludur.
İlgili 27 soru bulundu
Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca nikah ya da nikah merasimi şeklindeki düğün törenlerine katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saat süre sınırıyla izin verilmektedir. Başvuruların en az 3 gün öncesinden Kaymakamlığa İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden ya da doğrudan dilekçe ile iletilmesi gerekmektedir.
Evlilik İzni Nasıl Alınır? Evlilik izni almak isteyen çalışanlar, nikah tarihini belirledikten sonra; işveren, işveren temsilcisi veya insan kaynakları departmanı ile iletişime geçmelidir.
İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde sokaklarda yapılan düğün, nişan ve kına gecesi eğlencelerini güvenlik gerekçesiyle yasakladı. Yasak sosyal medyada farklı tepkilere yol açarken en çok da parası olmayanların nasıl düğün yapacağı sorusu gündeme geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, ses yükseltici cihazlar veya davul-zurna aracılığıyla eğlenilen düğünler nedeniyle çok sayıda şikâyet gelirken, düğün ve benzeri faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesinin mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA'dan fazla aşmaması gerekiyor.
Çevre ve Orman Bakanlığının 17.05.2007.gün ve 2007/5 sayılı Genelgesi ve 2009/49/EC sayılı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi konulu yönetmeliğinin genel ilkeler başlıklı 5. maddesinin ( j ) bendi gereği sokak düğünleri yasaktır.
Buna binaen Kaymakamlığa izin verilmeme sebebini sorduk. İlçe Kaymakamlığı Milli eğitim bakanlığından gelen genelge ile okul bahçelerinde düğün, nişan vs. yapılmasının yasaklandığını tarafımıza iletti.
Düğün mekanları Cuma günlerini hafta sonu saydığından, Pazartesi ile Cuma günü arasında kalan günlerden birinde düğününüzü yapabilirsiniz. Bu günler içinden ise en uygun olanı Perşembe günü diyebiliriz.
Polis yerine belediye zabıtasına da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği idari para cezasına karşı da gürültü devam ediyorsa Türk Ceza Kanununda düzenlenen huzur ve sukunu bozma suçu gereğince savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
rahatsız eden komşu nereye şikayet edilir Haberi
Kanunun 25. maddesinde şikayete konu olabilecek hususlar sıralanıyor. Bu hususların söz konusu olduğu durumlarda, kişiler "Rahatsız eden komşuyu şikayet dilekçesi" yazarak Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunabiliyor.
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler. Ailesi tarafından damat ve kızlarına çeşitli hediyeler verilir.
TÜİK'e göre her yıl ortalama 600 bine yakın çift evleniyor. Bir çiftin ortalama düğün harcaması ise 250 bin TL olarak hesaplanıyor. Ev kurmanın maliyeti ise çok daha fazla. 2023'te evlenen bir çift, söz-nişan, kına, düğün ve ev kurma gibi tüm masraflar için ortalama 650 bin TL harcadı.
Öz. Düğünün en son safhası olan “duvak” töreni, gelinin bekâretini, iffetini, çiftlerin karı-koca olmasını ifade eden bir törendir. Genellikle düğünün ertesi günü tertip edilen “duvak” törenine gelenlere yemek ikram edilir, yöreye has çalgılar eşliğinde türküler söylenir, oyunlar oynanır.
İş Yasası'na göre evlilik halinde 3 günlük ücretli mazeret izni hakkı var. Ancak bu izin sadece resmi nikâh halinde kullanılabilen bir izin. İş Yasası, bunun dışında söz, nişan, kına, düğün gibi haller için ayrıca bir izin öngörmüyor.
İslâm hukukunda nişanlanma bir evlenme vaadi olarak kabul edilir ve evlenmeye zorlayıcı bir niteliğinin bulunmadığı belirtilir.
Gündüz düğünlerinde dans edilmez diye bir şey yok.
Dans ederek eğlencenin tadını çıkarmanız için düğününüzü akşam yapmak zorunda değilsiniz. Düğününüz için anlaşacağınız tecrübeli bir DJ eşliğinde ortama uygun parçalarla düğününüzün tadını çıkarabilirsiniz.
İşçiler için yani özel sektörde çalışanlar için evlilik izni 4857 sayılı İş Kanununun 2. ek madddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre çalışana 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) tanınmıştır. Ayrıca evlilik izni, Kanun'da “gün” olarak belirtilmiştir fakat uygulamada iş günü olarak kabul edilmektedir.
Yazımızda evlilik izni ile ilgili merak edilen tüm önemli ayrıntıları hukuki zeminde cevaplandıracağız. Yalnızca evlilik izni kaç gündür sorusunun cevabı merak ediliyorsa evlilik izni burada memurlar için 7 gün, özel sektör çalışanları için 3 gündür.
Hukukumuzda düğün yapmak için kimseden izin almaya gerek yoktur. Dolayısıyla vali- liğin izin verip vermeme gibi bir yetkisi olamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri