16 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” uyarınca 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödeme ve elektronik para kuruluşları kripto para platformları için yatırma ve çekme işlemlerine aracı olamayacaktır.
İlk TL yatırma işleminden sonra 48 saatliğine Binance transfer ve kripto para çekme işlemlerine izin vermiyor.
Şu anda ülkemizde Binance'ın yasaklanmasına dair bir haber bulunmuyor.
Şeffaflık, yasal hususlar, kripto para yelpazesi, güvenlik önlemleri ve likidite göz önüne alındığında Binance'ın güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Binance'in diğer kripto para borsalarına göre daha güvenli olmasının temelinde ise Güvenli Varlık Fonu (Secure Asset Fund for Users, SAFU) yatıyor.
Her çekim işlemi için, kripto parayı Binance hesabından çıkarma maliyetlerini karşılamak için kullanıcı tarafından sabit bir ücret ödenir. Çekim ücretleri blockchain ağı tarafından belirlenir ve ağ tıkanıklığı gibi faktörler nedeniyle haber vermeksizin değiştirilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Binance TR internet sitesini açın. Adım #2: Binance hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Sağ üst köşede bulunan Cüzdan sekmesini genişletin. Adım #4: Çekme seçeneğine tıklayın.
Binance şüphesiz en güvenli kripto para borsalarından biri. Ancak, Binance'de kripto para tutuyorsanız bu kripto paralar borsanın kontrolünde cüzdanlarda tutuluyor.
Kripto para borsası Binance Türkiye CEO'su Mücahit Dönmez ile yatırımlarına ve 2023 planlarına odaklanan bir röportaj gerçekleştirdik. Röportaj kapsamında Dönmez, 2023'te Binance Türkiye'nin kurmayı planladığı iş ortaklıkları, yatırım planları ve regulasyon alanında attığı adımları paylaştı.
Binance Güvenli mi? Binance, iki Faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kullanılarak kullanıcı hesabı korumasına izin veren, güvenli bir borsa olarak kabul edilir. Binance, kullanıcılarının satın alınan kripto para birimlerini tutmalarına izin veren bir cüzdan hizmeti sunar.
Dikkat etmeniz gereken tek nokta en az 4 TL çekim yapmak ve aktarım yapacağınız banka hesabının sizin adınıza kayıtlı olması. Aksi durumda, yaklaşık 1 saat içerisinde göndermek istediğiniz meblağ Binance TR hesabınıza geri dönecektir.
Türk vergi mevzuatına göre kripto paralara ilişkin bir düzenleme olmadığından vergi alımı şimdilik söz konusu değildir.
Maker (Piyasa Alıcı) olarak işlem yaptığınızda ödediğiniz komisyon oranı %0.09 iken, Taker (Piyasa Yapıcı) olarak işlem yaptığınızda 1000'de 1 oranında komisyon ödüyorsunuz.
BinanceTR'nin anlaşmalı olduğu iki banka mevcut. Bunlar Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası olarak karşımıza çıkıyor. Bu bankalar aracılığıyla 7 gün, 24 saat para yatırma ve çekme işlemlerini devam ettirebiliyorsunuz. Diğer bankalarla ise sadece hafta içi ve mesai saatleri arasında para yatırma işlemi yapabiliyorsunuz.
TL olarak çekime izin veriyor Binance. Hesabınızda USDT olarak tutun bence, lazım oldukta TL'ye çevirip çekim yapabilirsiniz. Direk USD hesabına çekim yapamazsınız.
Binance, Visa kartları ve Mastercard ile yapılan ödemeleri desteklemektedir.
Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda
Bloomberg'in aktardığına göre Binance, 2021 yılında sadece komisyonlar üzerinden 20 milyar dolar gelir elde ederken bu sayı Coinbase (NASDAQ:COIN) için yalnızca 5 milyar dolardı.
Ancak Zhao'nun gençlik yıllarında McDonald's çalışanı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Peki Binance hangi ülkenin borsası? 2017'nin eylül ayında Çin merkezli bir borsa olarak kurulan Binance, Çin Hükümeti'nin kripto para ticaretine yasak getirmesiyle Japonya'ya taşındı.
Binance P2P, kullanıcıların platformu kara para aklama, kaçakçılık, ticari rüşvet ve yasa dışı döviz işlemleri gibi tüm yasa dışı faaliyetlerde bulunmak için kullanmasını kesinlikle yasaklar.
Satıcı değil, alıcının dolandırma ihtimali var. Sahibinden param güvende ile alıcının dolandırılma ihtimali yok. Ürün hatalı geldiyse zaten iade ediyorlar bitti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (“TCMB”), Yönetmelik ile 30.04.2021 tarihinden kripto varlıkların ödeme aracı olarak kullanılması tamamen yasaklamıştır.
İki borsanın farklı olmasının en büyük sebebi Binance TR'nin sahibi olan Binance, global bir borsa ve onlarca ülkeden yüz milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunuyor. Binance'in aksine, Binance TR ise sadece T.C. vatandaşlarına hizmet veren yerel bir kripto para borsası.
Binance, Bitcoin ağı bir tıkanıklık sorunu yaşadığı için BTC para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu söyledi. Inscription ve BRC-20'nin popülaritesi nedeniyle, şu anda Bitcoin ağında onay bekleyen 400.000'den fazla işlem var ve bu da bir rekor anlamına geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri