Bebeğimin üşüdüğünü nasıl anlarım? Sorusunun cevabına bakacak olursak: Vücut sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bebeğin üşüdüğünü ona dokunarak anlayabilirsiniz. Bebeklerin genel olarak vücut ısıları 36,5 ve 37,5 dereceleri arasında değişir. 36,5 altında bir sıcaklık görüyorsanız, bebeğiniz üşümüş olabilir.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
İşte bir bebeğin üşüdüğünü gösteren belirtiler: - Bebekler soğuktan dolayı huzursuz hale gelirler. Üşüyen bir bebek genellikle daha fazla ağlar ve sakinleştirilmekte zorlanır. - Bebekler soğukta elleri ve ayakları soğuk olabilir.
Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
İlgili 38 soru bulundu
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Şunu bilmemiz gerekir: bebekler soğuktan ve üşümekten hasta olmaz, mikrop ile karşılaşırsa hasta olur. Kışın sık görülen soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonu, bronşit gibi kış hastalıklarının nedeni virüslerdir, bazen de bakterilerdir. Banyo sıcaklığı ve su sıcaklığı uygun ise banyo yapmaktan hasta olunmaz.
Musa Bostancıoğlu, ''Çünkü bebeğin ne eli ne de yüzü onun beden ısısı hakkında bilgi verir. Bebeğin rüzgardan yüzü üşümüş ancak vücudu sıcak olabilir. Unutmayın bebekler en çok boynundan üşür. Bu yüzden yaz sıcaklarının rehavetine kapılıp bebeğinizi rüzgarlı ya da klimalı ortamda korumasız bırakmayın.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Kışın Bebekler Uyurken Çorap Giymeli Mi? Kışın bebekler için çorap giymek, vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla yararlı olabilir. Ancak, bebeğinizin yatarken çorap giymesi, onun hareketlerine ve rahat nefes alıp verme yeteneğine göre değişebilir.
BEBEK SOĞUKTA UYUMALI
O nedenle bebeklerin yaşadığı ortamın serin olması çok önemlidir. En uygun sıcaklık 20-21 derece olmalı, daha üzerine çıkmamalıdır. Bebek uyurken çok fazla giydirilmemeli, başına şapka takılmamalıdır.
Yeni doğan bebeklerin elleri ve ayakları soğuk olduğu için aileler tarafından hemen eldiven veya patik giydirilerek müdahale edilmeye çalışır. Ama aslında bunun bir nedeni vardır. Doğrusu; Dolaşım sisteminin en uç noktaları olan eller ve ayaklar genellikle soğuk olur.
Soğuk algınlığının yayılmasını engellemek.
Bebeğin ne zaman hastalığa yakalanacağı belli olmaz. Her zaman bebek parasetamolü veya ibuprofen bulundur. Aynı zamanda tıkanık burunları temizlemek için tuzlu su içeren burun damlaları bulundurmak ve bebeğin göğsüne okaliptüs merhemi sürmek yararlı olacaktır.
Çok sık tekrarlayan ateş, burun tıkanıklığı ya da akıntısı, emme güçlüğü ile birlikte olan öksürük, nefes almada güçlük ya da farklılık bir hastalık belirtisidir. Bazı bebekler ilk aylarda çok sık hıçkırırlar. Bunun belli bir nedeni yoktur ve genellikle bebeği rahatsız etmez.
Toplumumuzdaki genel algı bebeklerin yetişkinlere göre çok daha fazla üşüdüğü ve bu nedenle erişkinlere göre birkaç kat fazla giyindirilmesi gerektiğidir. Oysa bebekler yenidoğan dönemi (ilk bir ay) dışında erişkinler kadar üşür.
Çocuklarda ve bebeklerde titreme şikâyeti görülmekle birlikte genelde stres ve heyecan kaynaklı psikolojik sorunlara işaret eder. Bunun yanı sıra genç yaşta görülen ellerde titreme sorunu ve diğer titreme şikayetleri mutlaka dikkate alınmalıdır.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Lütfen bebeğin yatağının üzerine battaniye veya örtü koymayınız. Bu oldukça önemlidir çünkü bebeğiniz küçük başını bunların altına gömebilir ve kendini tehlikeye atabilir. Doğru boyut için göz kararı şöyledir: tüm yönlerde vücut boyutlarına ek olarak 10 santimetre.
Bebeklerin yataklarında 1 yaşından önce battaniye bulunmamalıdır. Battaniye, bebeğin yüzünü örtebileceği için güvenli değildir. Bu nedenle 1 yaşından sonra dahi mümkünse battaniye yerine bebeğe uyku tulumu giydirilmesi önerilir. Bebeğinize 1 yaşını doldurduğunda battaniye kullanmaya başlamak istiyor olabiliriz.
Bebeklerin ciltleri yetişkinlere göre daha incedir ve dolaşım sistemleri tam olarak olgunlaşmadığı için vücut ısısını dış ortama eşit şekilde dağıtmakta zorlanabilirler. Bu nedenle bebeklerin belirli bölgeleri, özellikle de el, ayak ve yanaklar gibi uzuvların uçları, soğuk olabilir.
Ev sıcak gelebilir: Bebeklerin küçük olduğu için çabuk üşüyecekleri düşünülmektedir. Bunun için yaz günlerinde camlar kapalı tutulur, kış günlerinde evin sıcaklığı artırılır. Bu minik bebekleri rahatsız edebilir; bu da onların ağlamasına sebep olabilir.
Bebeklerin beyinleri ile vücutları arasındaki sinirsel bağlantının henüz oluşmaması sebebiyle, genel olarak minik yavrular ellerini yumruk yapar. Temel olarak doğal bir süreç altında neden budur.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Bebek kundaklamanın bir diğer nedeni ise bebeklerin sıçrama refleksi olarak bilinen Moro refleksidir. Yeni doğan bebeğin ellerini ve kollarını istemsizce hareket ettirmesiyle oluşan Moro refleksi, uykuda bile devam eder. Bu da bebeğin uyku sırasında elleriyle kendini uyandırmasına neden olabilir.
- kuru ve sıcak hava soluyan bebeğin solunum yolları etkilenir, - burun tıkanıklığı gibi sıkıntılar yaşayan bebeğin uyku düzeni bozulur, - bebek sıcaktan dolayı devamlı uyuma ihtiyacı hisseder, bebeğin beslenme başta olmak üzere günlük rutini aksar, - bebek terler ve hasta olma ihtimali artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri