Şurada Paylaş! TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
Karnede 1 varsa Teşekkür Belgesi alınamaz. Dönem sonu not ortalaması 70.00 puanın üzerinde olsa bile hiçbir dersin zayıf olmaması gerekir. 50.00 puan altında alınan notlar zayıf olarak adlandırılır. Bu nedenle 50'nin altında notu olan Teşekkür Belgesi veya Takdir Belgesi alamaz.
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi alırken 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi alıyorlar.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Ortaokulda kalma yoktur. Eğer belge almak istiyorsanız tüm ders ortalamalarınızın 45'in üzerinde olması gerekir. Hangi ders olursa olsun, sorumlu olduğunuz bir dersten 45'in altında ortalamanız olduğu takdirde genel ortalamanız kaç olursa olsun belge alamazsınız.
İlgili 30 soru bulundu
İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Bir dersten kalınca Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz. Yine 2,3,4,5 desten kalınca da öğrenci başarısız sayılır ve Takdir, Teşekkür belgesi alamaz.
Tüm derslerden yıl sonu puanı 45 ve üzeri olan, eğitim ve öğretim yılında özürsüz devamsızlığı 20 günden az olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye hak kazanır.
Bu nedenle, karnesinde 3 olan öğrenciler, gerekli not ortalamasını tutturdukları sürece Teşekkür Belgesi alabilirler. Ancak Türkçe ve Matematik derslerinin ortalamasının, Teşşekkür Belgesi almak için 3 ve üzeri, Takdir Belgesi almak için ise 4 ve üzeri olması gerekiyor.
Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri alanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Onur belgesi ise davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere verilecek.
TAKDİR VE TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR
Bir öğrencinin, yılsonunda derslerinde başarılı olması için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.
Cevap: 100 üzerinden alınan 45 notu ortaokulda 5'lik sistemde 2'ye denk gelmektedir.
TEK DERSTEN ZAYIFI OLAN BELGE ALIR MI? Herhangi bir dersten not ortalaması 50'nin altında olduğunda o ders başarısız olarak sayılıyor. Bir dersten 50'nin altında notu olan yani zayıfı olan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgesi alamaz.
45 NOTU en alt seviye bir nottur. Eğer bir sınavdan, ortaokuldayken 45 aldıysan karnende "2" olarak gözükür.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
KARNEDE ZAYIF VARKEN TAKDİR BELGESİ ALINIR MI? Öğrenim görmekte olan öğrencinin derslerinden herhangi birisinde başarı notunun altında kalan bir ders bulunuyorsa öğrenci, Takdir veya Teşekkür belgesi almaya hak kazanamaz. Buna göre bir dersten kalan öğrencinin Takdir veya Teşekkür belgesi alması mümkün değildir.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız.
Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri