eleman.net verilerine göre, Endüstri Mühendisi 2023 yılında ortalama 33.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Endüstri Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 33.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.060 TL maaş alıyordu.
Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.
Endüstri Mühendislerinin en çok çalıştıkları faaliyetler; Üretim Planlama, ve Kontrol, İş Etüdü, Yatırım Planlaması, İnsan gücü Planlaması, İş Yeri Düzenleme, Proje Yönetimi, İş Değerlendirme ve Ücret Sistemleri ve Yönetim Bilişim Sistemleridir.
Endüstri mühendisliği bölümünden mezun olan kişilerin pek çok iş olanağı vardır. Hem devlet kurumlarında hem de özelde iş bulma konusunda avantajlıdırlar. Üretim süreçleri ile ilgilenen bir meslek dalı olduğu için üretimin olduğu her alanda endüstri mühendislerine ihtiyaç duyulur.
Yurtdışında endüstri mühendisliği eğitimi alarak, küresel iş fırsatlarına ve uluslararası şirketlerde çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir.
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
Endüstri Mühendisliği,üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Türkiye genelinde yaklaşık 120 civarında Endüstri Mühendisliği eğitiminin verildiği fakültelerden yılda 4.000 civarında mezun verilmekte olup, kontenjanların ve bölümlerin artırılması ile bu sayının her geçen yıl artacağı öngörülmektedir.
Kendi işlerini de kurabilirler.
Endüstri mühendisleri bölümünün iş imkanı ve olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu, kurum ve kuruluşlarda ve ya özel sektörde çalışabilirler. Endüstri mühendisleri savunma sanayinden ilaç firmalarına kadar pek çok alanda çalışabilirler.
Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenci; 1. Temel teknik çizim diline hakim olabilir. 2. 3 boyutlu cisimlerin görünüşlerini çizerek çizimler üzerinde ölçülendirme yapabilir.
“İşsiz kalmaz” denen o mühendislik dalı günümüzde bilgisayar mühendisliğidir.
Yıllarca “mühendisliğin en zor dalı” olarak sıfatlandırılan Makine Mühendisliği, bu kulvardaki yerini yavaş yavaş diğer mühendislik dalları ile paylaşsa da halen en zor mühendislik dallarının başında yer almaya devam ediyor.
Listenin üst kısımlarına bakacak olursak, Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bölümler sayısal alanda en hızlı iş bulan bölümler olarak öne çıkıyor.
Lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek olan beş bölüm; pilotaj, havacılık ve uzay mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği, matematik mühendisliği ve uçak mühendisliği oldu.
Mühendisler ortalama 7-9 saat çalışırlar. Mesaileri her gün 07:00 - 09:00 aralığında başlar, akşam da 16:00 - 19:00 aralığında son bulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri