657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
7,5'ar saatlik üç vardiya ile hemşireler çalışmalı Ekstradan çalışmaya istisnai olarak ihtiyaç duyulsa bile, çalışma süresi günlük 11 saati asla aşmamalı Sağlık çalışanlarının gece 7,5 saatten çok çalışması mümkün olsa da bu süre asla 11 saati aşmamalı
Bilindiği gibi hemşireler, hastanelerde 7 gün 24 saat gereksinim duyulan ve hastaların bakım ve tedavisi ile ilgili işlerde çalışan sağlık personelleridir.
- ve en fazla 130 saat için
Maddeden de anlaşılabileceği üzere icap nöbeti karşılığında kurum tarafından izin kullandırılması esas yöntem olup izin kullandırılmayan nöbetler için ücret ödenmesi istisnai bir haldir.
Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.
İlgili 26 soru bulundu
Çalışma saatleri: Hemşireler, genellikle vardiyalı olarak çalışırlar ve hafta içi veya hafta sonu gibi farklı günlerde çalışabilirler. Bu, hastane veya kliniklerin çalışma saatlerine göre değişebilir.
657 sayılı devlet memurları kanununa göre, memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmiş olmasına rağmen, 2368 Sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun uyarınca hemşirelerin çalışma süresi haftada 45 saattir.
* Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullan - dırılır. . 1 yıldan 10 yıla kadar hizmeti olanlar için 20 gün, . 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün izin verilir.
Hafta içi nöbetler 17:00-08:00 saatleri arasında onbeş saat olarak yapılmaktadır. İşçinin yaptığı işin niteliğine göre zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle üç saat ara dinlenmesi indirilerek hafta içi nöbette oniki saat fazla çalışma yaptığı kabul edilmektedir.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Ebelik ve hemşirelik hizmeti görenlerin miktarı yeterli olduğu ve hizmetin icapları gerektirdiği takdirde baştabiplik ayrı ayrı yerlerde birden fazla hizmet yeri için hemşirelik nöbeti ihdas edilebilir. (Genel servisler, acil bakım, yoğun bakım v.s. gibi) Servis sorumlu hemşireleri nöbete girmezler.
Meslekte 25 yılını doldurmuş sağlık personeli nöbetten muaf tutulacak.
Hemşire Nöbet Ücretleri 2023
Yüksekokul mezunu ( Lisans - Önlisans mazunları ) bir hemşire normal nöbet ücreti olarak saatlik NET 45,54 TL alırken ameliyathanede nöbet tutması durumunda NET 68,31 TL kazanır. Personel, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda nöbet tutarsa saatlik NET 56,92 TL alır.
60 yaşını doldurma zorunluluğu, En az 7000 sigortalı iş gününü doldurma zorunluluğu vardır.
2023 yılı ocak zamlarıyla beraber normal birimlerde lisans mezunu hemşirenin tuttuğu fazla mesainin ücreti 37,25 TL olarak belirlendi.
Devlet kurumlarına sözleşmeli olarak atanan hemşirelerin 2022 yılı itibariyle maaşları 4500-5500 TL aralığındadır.
Bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilir”.
08-08 (24 saat) olacak şekildedir. Bazı üniversite hastanelerinde 08-20 (12 saat), 20-08 (12 saat) şeklinde de olabilmektedir. Fakat bu sık gördüğüm bir durum değil daha çok 8,16,24 saat çalışma sistemi olmaktadır.
Birkaç tıp fakültesi ve klinik dışında, asistan hekimlere, 36 saat nöbet yazılmaya, ertesi günü çalıştırma uygulamasına devam edildi. Nöbet ertesi çalışmaya itiraz eden asistan hekimler cezalandırıldı.
Söz konusu kanunun ilgili maddesi uyarınca kendisinin veya çocuğunun evlenmesi durumunda öğretmenler, hemşireler ve diğer devlet memurları 7 gün izin kullanabiliyor.
Genellikle de bu süre 5 gündür. Bu nedenle de birçok çalışan, kanunlar ile belirlenen düğün izninin 5 gün olduğunu zanneder. Ancak yasal olarak böyle bir durum söz konusu değildir. Kısacası iş sözleşmesi ile belirlenmediği takdirde işveren olarak 3 günden fazla izin verme yükümlülüğünüz yok.
senede bir ay izinleri var.. genelde 15 tatilde 1 hafta kullanırlar kalanını da yaz tatiline..
Serbest çalışacak hemşireler lüzumlu vesikalarını bir dilekçeye bağlayarak mahallin en büyük sağlık amirine verirler. Serbest çalışan hemşire ev adresiyle çalışmak istediği yerde bir değişiklik olduğu takdirde bir hafta içinde aynı makama haber vermeye mecburdur.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri