Diğer insanlarla iletişiminizi kolaylaştırır. Aile terapisti Virginia Satir'e göre "Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var."
Aile terapisti Virginia Satir “Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var” diyor. Bütün bu etkilerden yararlanmak istiyorsanız, bugün, sevdiklerinize sarılarak bir adım atabilirsiniz.
Biyolojik işlevinden ötürü bağlanma, sarılma, aşk hormonu olarak da adlandırılıyor oksitosin çünkü sarılma, dokunma sonrası karşımızdaki bireye olan bağlılığımız, duygularımız bu hormon sayesinde kuvvetleniyor. Bu yüzden sevdiğimiz bir insan bize sarıldığında psikolojik olarak bir rahatlama, gevşeme hissediyoruz.
Sarılmak kalp sağlığımıza da iyi gelen bir eylemdir. Yapılan araştırmalarda sarılma esnasında yayılan oksitosinin kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı ortaya konmuş. 20 saniye boyunca gerçekleşen sarılmanın kan basıncını düşürdüğü ve kalp atışlarını yavaşlattığı görülmüştür.
Dünya Sarılma veya Kucaklaşma Günü, ilk olarak 21 Ocak 1986 tarihinde Michigan'da kutlanmış. Dünya Sarılma Günü, o günden bu yana dünyanın birçok ülkesinde Sarılmanın önemine dikkat çekmek için kutlanmaya devam ediyor.
İlgili 26 soru bulundu
Acılarınızı dindirebilir. Diğer insanlarla iletişiminizi kolaylaştırır. Aile terapisti Virginia Satir'e göre "Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var."
Öne eğil ve kollarını hoşlandığın kişiye sar, sarıldığın kişiyi sıcak bir şekilde kendine doğru bastır. Daha uzunsan karşındakinin kollarının senin boyunun etrafında olması gerekir, senin de onu belinden sarman gerekir. Onu bu pozisyonda birkaç saniyeden fazla tutma ve sarılır sarılmaz bırak.
Erkekler de unutulmaz birlikteliklerden hoşlanıyorlar. Özellikle de ciddi ilişkilerde öpüşmeye, sarılmalara önem veriyorlar.
Sarılmak, öpüşmek ve sevmek çok güzel bir istir ve nefsin istediği bir şeydir. Güzel olan her şey mübah değildir. İslâm'da yasak olan zina, haramlar vs. bunlar da güzel bir şey.
Bununla birlikte sarıldığımız kişiye de aynı duyguları iletir ve karşılıklı olarak hem güven hem de huzur sağlamış oluruz. Sarılmak, aynı zamanda insanların iletişimine katkı sağlarken birbirini anlamayı kolaylaştırır.
SARILAN VE SARILMAYAN ERKEKLERDE FARK YOK
Tükürükteki stres hormonu kortizol ile ölçülebilen biyolojik stres tepkisi, aynı teste giren erkek gruplar arasında fark olmadığına işaret etti.
Bu sarılma özellikle dans ederken gerçekleşir. Kişinin kolları partnerin boynundayken diğer taraf nazikçe ellerini partnerinin beline koyar. Romantik bir hava vardır ve genellikle partnerler göz teması kurarlar, gülümserler, tatlı bir muhabbet ederler.
Çiftlere, stresli bir deneyim yaşamadan önce partnerlerine sarılmaları talimatı verildi. Testler sonucunda kadınlarda stres hormonu olarak bilinen kortizolun azaldığı gözlendi. Erkeklerin kortizol seviyesinde ise bir değişiklik olmadı. Yani araştırmaya göre sarılmak kadınlarda stresi azaltırken, erkeklerde azaltmıyor.
Sevgililerin öpüşmesi ''ten zinası''; ''dudakların zinası'' olur. Sadece zina olur denilmemesi daha uygundur. Zira zina sadece nikâhsız cinsel ilişki hakkında yalın olarak kullanılan bir kavramdır.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez. Ama günahtır.
İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir. Bunun dışında “el zinası”, “göz zinası” gibi ifadeler hakiki değil mecazi anlamdadır ve sakındırma amaçlıdır. “Arkadaşlık”, “flört”, “birlikte yaşama”nın kendisi değil; bu tür bir ilişkide cinsel ilişkiye girmek zinadır.
Değerli kardeşimiz, Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır.
2- SARILARAK UYUMAYI SEVERLER
Bunu düşünmemizin bir sebebi de sarılarak uyuma fikrini genelde kızların dile getirmesidir. Oysa durum sandığınız gibi olmayabilir. Erkekler de sadece sarılarak uyumayı isterler. Yalnızca bunu gerçekten duygusal olarak bağ kurdukları ve sevdikleri kızla yaşamak isterler.
Çıplak uyumak ister
Erkekler çıplak uyumayı sever ve partnerlerinin de çıplak uyumasını ister. Beraberliklerinin uzun süreli olmasını sağlayan iki şeyden biridir, çıplaklık. Diğeri ise heyecan. Gecenin bir vakti uyanıp, çok ateşli bir rüya gördüğünüzü ve uyuyamadığınızı duymak isterler.
Rüyada bir erkeğin arkadan sarılması bol kazanç anlamına gelmektedir. Ancak başka rüya alimlerine göre ise aksine yaşanacak birtakım borç sıkıntıları ile maddi kayıtlar olarak ele alınır. Rüyada bir erkeğin sarılması ve öpmesi rüya sahibinin hayatında güzel gelişmeler yaşanacağı yönünde yorumlanır.
Vücudunuz oksitosin salgılıyor
Oksitosin, bağlarınızı kuvvetlendiren ve sizi muhteşem hissettiren bir hormon türüdür. Sarıldığımız zaman vücudumuz oksitosin hormonu salgılamaya başlar. Hormon salgılandıktan sonra mutlu olur ve iyi hissederiz. Ve karşıdaki kişiye bağlanmaya başlarız.
Arkadan sarılmak, arkadan sarılan kişinin, sarıldığı kişiyle ilgili derin duygular beslediği anlamına gelir. Genellikle bastırılmış bir sevginin işaretidir. Sarılan kişinin, arkadan sarıldığı kimseye karşı onu koruma, güven verme ve emniyette hissettirme duygularını beslediğini gösterir.
Gereğinden fazla stres ve kortizol hormonu kalp ve akciğerlerin çalışma temposunu bozar. Bunun sonucunda da kalp hastalıkları, felç, yüksek tansiyon ve astım gibi bazı hastalıklar ortaya çıkabilir. Kalp çarpıntınız varsa veya göğsünüzde bir ağrı ve sıkışma hissediyorsanız en kısa zamanda doktorunuza başvurun.
Sinir sisteminde iletimden sorumlu bir hormon olan oksitosin, beynin hipotalamus bölgesinde üretilir ve doğum, emzirme, empati, cinsel aktivite, güven duygusunun gelişimi gibi birçok sürece dahil olur. Oksitosin bilim dünyasında “aşk/sarılma hormonu” olarak adlandırılır.
Sarılmak, birbirimizi kucaklamak içimizden gelen sevgi dolu bir hareket. Sevdiklerimize sarıldığımızda onlar tarafından kucaklandığımızda kendimizi güvende hissedip rahatlarız. Rahatlatan bir insan dokunuşu ile tüm sinir sistemimiz de rahatlar. Yani sarılmanın çok yalın ve sade gücü vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri