Kediniz sizi seyrederse veya yoğurursa, bu başka bir sevgi ve şefkat belirtisidir. Kediler kokularını karıştırmak ve güven göstermek için birbirlerini tımar ederler. Tıpkı kedi yavruları gibi rahat ve mutlu olduklarını göstermek için yoğururlar. İkisi de kesin sevgi belirtileridir.
Kedilere Sevgi Gösterme Yolları Kedilerin sevgilerini gösterme yolları farklıdır. Masaj yapmak, mırlamak gibi davranışlar kedilerin sahiplerini sevdiklerinin göstergesidir. Kedinin yüzünü insanın yüzüne sürtmesi de bir şekilde iltifat ve sevgi gösterisi olarak ele alınmalıdır.
Her sabah aynı saatlerde, alarm kurmanıza gerek kalmaksızın, sizi uyandırır. Amacı hem biraz sevilmek hem de mama istemektir. Sizi seçmesinin nedeni size olan aşkıdır. Size olan aşkını anlatmak için her şeyi yapıp da karşılık göremeyince doğal olarak küser, sizden uzaklaşır, kabuğuna çekilir.
Kedinizin size güvendiğini anlamanın en bariz işaretlerinden birisi de sizinle zaman geçirmek istemesidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kediler de sevmedikleri ya da güvenmedikleri canlılarla vakit geçirmek istemezler. Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir.
İlgili 45 soru bulundu
Bazen cevabın ne olduğunu hissetse de ya da çok iyi bilse de kesin olarak emin olmak, ister. Bu nedenle tüylü dostlarını çok seven kedi sahipleri için bugün bu soruyu yanıtlıyoruz. Kediler sevildiğini anlar. Ancak bunu pek umursamazlar.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler Sahiplerini Özler mi? Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler.
Dik kuyruk kedilerin bizim için duydukları sevgiyi göstermesinin en net yoludur.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Yani kediler sandığımız gibi öpülmekten pek de hoşlanan canlılar değildir. Ayrıca kedileri öpmek insanlara hoş bir duygu hissettirse de aslında çok da yerinde bir davranış değildir. Hatta kedinizi öpmek sağlığınız için olumsuz sonuçlara neden olabilir.
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Bir anda durum ne yaptığınızı anlamaya çalışacak ve surat ifadenizi titizlikle inceliyor olacaktır. Bu davranış sayesinde algılar harekete geçer. Sonuç olarak bu sayede üzüldüğünüzü hemen anlar. Kedi dostlarımız duygusal zekaya sahip değillerdir.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
Kediler genel anlamda insanların enerjileri de hissederler. Tıpkı bebekler ve çocuklar gibi kimlerin kendilerini sevip sevmediklerini anlarlar. Kendilerini sevdiklerini hissettikleri insanlara karşı daha sıcak kanlı ve yakın olurlar. Özellikle de şefkatli bakışlar kedilerin son derecede hoşuna giderler.
Kediler uyanık oldukları saatlerin büyük bir kısmını kendilerini yalayarak ve tüylerini temizleyerek geçirirler. Birbirlerini seven kediler aynı zamanda birbirlerini de yalarlar. Kediler çok sevdikleri insanları hatta onların kıyafetlerini ve eşyalarını da yalarlar. Kediler sadece çok bağlandıkları kişileri yalarlar.
“Kedi dilinde “ma-ağ” demek buraya gel demekmiş” diye videoya başlayan Aslı Güler ardından ise bunu kedisinde deniyor.
Kedi Kuyruğu Hareketi
Dipten ya da uçtan kıvrılmış bir kuyruk, yavru kedinizin size dostça bir “merhaba” dediği anlamına gelir.
Kediler sevilmekten, ilgilenilmekten hoşlanır. Ona vakit ayırmalı, kaliteli zamanlar geçirmeye özen göstermelisiniz. Genellikle aynı zaman diliminde geçireceğiniz bu güzel vakitler onu mutlu edecek, güven duygusunu arttıracaktır. Kediler çim yemeye ve üstünde yuvarlanmaya bayılırlar.
KEDİLER ESKİ SAHİPLERİNİ HATIRLAR MI ? Kedilerin iyi bir hafızası vardır ve sahipleriye güçlü bağlar kurabilirler. Bir kedi önceki sahibiyle önemli miktarda zaman geçirmişse ve güçlü bir bağ kurmuşsa, kedinin yeniden sahiplendirilişinden sonra bile o sahibini hatırlaması mümkündür.
Çünkü kediler bunu yalnızca yanında rahat hissettikleri insanlara yaparlar. Bunu kedi dilinde bir nevi kedi tokalaşması olarak da düşünebilirsiniz. Eğer çevrenizde size burnunu sürten ya da burnuyla dokunan bir kedi varsa, sizin onu sevmenize izin veriyor, hatta kendini sevdirmek istiyor demektir.
Kediler sahiplerinin seslerini tanıyorlar fakat bazen umursamamayı tercih ediyorlar. "Animal Cognition" dergisinde yayımlanan, Tokyo Üniversitesinden bilim insanlarının kedilerle yaptığı araştırma, bu hayvanların sahiplerine "bilinçli olarak kulak asmadığını" ortaya koydu.
Kediler insanlarla uyumayı daha doğrusu bağları olan kişilerle uyumayı severler. Uyurken oldukça savunmasız kaldıkları için kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaç duyarlar ve bu nedenle kendilerini güvende hissettikleri kişilerin yanında uyumaya meyilli olurlar.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
"Bir kedi uyuduğunda, potansiyel tehlikelerden kendini koruması zorlaşır ve daha savunmasız olduğunun gayet farkındadır. Bu nedenle kediler kendi güvenlikleri için yatağın ayakucunda uyumayı seçebilir ve hatta sizi de korumak için bir tehdit algıladıklarında sizi uyarabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri