Aynı kişi birden fazla HGS etiketi alabilir mi? Bir kişi birden fazla HGS etiketi alabilmektedir.
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
İlk başvuru sırasında araca ait ruhsat ve kimlik talep edilir. Eğer başvuru kurum aracı için yapılıyorsa ek olarak temsil belgesi istenir. Kiralık araçlar için HGS başvurusu sırasında ise kira sözleşmesi ibraz edilir.
HGS ruhsat olmadan alabilirsin ama HGS alacak kişinin üzerine olmalı ruhsat. Yoksa daha sonra cezası var diye biliyorum. Araç ona aitse o almalı.
İlgili 25 soru bulundu
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS başvuruları, PTT, anlaşmalı bankalar, bankaların online şubeleri ve HGS satış noktalarından yapılabilir. PTT ya da banka şubelerinden başvuru yapılabilmesi için araç ruhsatının ve kimliğinizin yanınızda olması gerekir.
HGS Etiketini Nasıl Alabilirim
İnternet Şubesi ve İşCep aracılığıyla alınan ücretsiz HGS etiketleri adresinize yine ücretsiz olarak kurye aracılığı ile ulaştırılacaktır.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
Aracınızı satmadan önce hgs nizi iptal ettirmeniz gerekiyordu. Sonrasında yeni aracınız için yeni bir hgs başvurusunda bulunacaksınız. eskisinin içinde bulunan para 30 gün sonra hesabınıza yatar (banka ise) ya da ptt den iadesini alırsınız.
HGS plaka değiştirme uygulaması olmadığı için araç sahibi devir işlemleri sırasında etiket aboneliğini iptal ettirmelidir. Karta tanımlı HGS plaka değiştirme işlemleri yine PTT üzerinden yapılabilir. Aracınızı değiştirdiğinizde eski araç üzerindeki HGS kartı bakiyesi yeni bir karta aktarılabilir.
Bir araç sahibi aracını satar ya da değiştirirse mevcut Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı için değişiklikleri bildiren bir işlem yapmalıdır. Yeni plaka bildirme işleminin ardından mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni aracı için kendisine verilen yeni HGS kartına aktarılır.
Araç satışı gibi bir durum söz konusu ise HGS iptali yaptırmanız gerekir. HGS'nin iptal edilmemesi durumunda aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalmış olursunuz.
PTT'den Alınan HGS İptali
Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. HGS'yi iptal ettikten sonra etiket araç camından çıkartılmalıdır. Yeni araç aldıysanız, plaka güncelleme işlemi yaparak da HGS'nizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
hgs etiketinizin kırılan camla birlikte çöpe gittiğini yeni etiket istediğinizi belirtin. plakanızı size verdikleri yeni hgs etiketi ile (seri no değişimi) değiştirirler. yada size eski hesabınızı iptal edip yeni bir hgs hesabı açarlar. eski bakiyenizi de yeni hgs hesabınıza aktarırlar.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
HGS almak için en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekir. HGS aldıktan sonra ise PTT ya da anlaşmalı bankalar üzerinden kolayca yükleme yapabilirsiniz.
HGS ürününe başvurabilmek için bankamızda hesabınızın veya bankamıza ait kredi kartınızın olması gerekmektedir. Hesap veya kredi kartınız yoksa başvurudan önce online banka hesabı açma işlemini gerçekleştirerek müşterimiz olabilir, eğer müşterimizseniz hesap açtırabilir veya kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Yapı Kredi şubelerine başvurarak HGS etiketinizi anında teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
Pul şeklinde olanlara 5 lira, kart şeklinde olanlara ise 15 lira ödemek gerekiyor. Bazı bankalar ise HGS kampanyaları başlattı. Garanti Bankası ile İşbankası HGS'yi ücret almadan veriyor. Garanti Bankası'nın HGS için tek şartı bu bankada hesabınız olması.
Önemli olan kimin aldığı değil, hangi araç plakasına hangi HGS etiketinin alındığı. Araç sahibi şartı aranmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri