- Odamızı her zaman temiz tutmalıyız ve eşyalarımızı yerli yerine koymalıyız. - Gürültü yapmamalıyız. Evimizin içerisinde birbirimizi rahat edecek davranışlardan mutlaka kaçınmalıyız. - Aile bireylerine karşı her zaman saygılı ve hoşgörülü olmalıyız.
Öğrencinin görev ve sorumlulukları şöyledir;
-Yerlere çöp atmamak ve çevremizi temiz tutmak. -Okul araç ve gereçlerine zarar vermemek. -Ögretmenimize ve arkadaşlarımıza saygılı olmak. -Derslere zamanında girmek ve çıkmak.
Bu yaşlarda evcil bir hayvanın bakımını üstlenip, sorumluluğunu alabilir. 8-9 yaş çocukları okulla ilgili tüm sorumluluklarını alabilmelidir. Uyarmadan derslerini yapmalı, okul saatinin bilincinde olmalıdır. Odasını, masasını düzenli tutmak, yardımsız banyo yapmak gibi eylemler 8-9 yaş çocuğunun sorumluluklarındandır.
İlgili 42 soru bulundu
Yani sorumluluk, hayatımızın içerisinde olan bir kelime olarak bilinmektedir. Bazı sorumluluklar kişisel olurken bazıları ise herkesin sorumluluğudur. Örneğin çevremizi temiz tutmak, hastalara yardımcı olmak ve trafik kurallarına uymak gibi.
8-10 yaş: Bir buçuk saatten fazla yalnız bırakılmaması yönündedir, sadece gündüz hava aydınlıkken ve akşam erken saatleri içerir. 11-12 yaş: Üç saate kadar yalnız bırakılabilir ancak bu gece geç saatlere kadar olmamalıdır. 13-15 yaş: Denetimsiz bırakılabilir, ancak tüm bir gece bırakılmamalıdır.
Bireyin üzerine düşen görevlerini yerine getirmesine sorumluluk denir. Aynı zamanda kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkisinin sorumluluklarını üzerine alması demektir. Kendi davranışlarının sorumluluğunu alması ve başkalarının haklarına saygı göstermesi anlamını da gelir.
Çocuğun yerine getirmesi gereken görevleri anne ve baba üstlenmemelidir. Çocuğun kendi davranışlarının sorumluluğunu almasına ve yanlış davranışlarını düzeltmesine fırsat verilmelidir. Yatağını toplama, odasını düzenleme gibi şeylerde her şeyi üstlenip, hazıra konmaya alıştırmayın.
7-12 yaş: Bu yaş döneminde artık okul, çocuğun hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sorumlulukların çoğu da okul ile ilgilidir. Ödev yapmak, okul eşyalarına sahip olmak, gerekli materyalleri unutmamak, okul ve sınıf kurallarına uymak vb.
Sorumluluk kısaca, “Bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesi" olarak tanımlanmaktadır.
· 8-9 yaş grubu çocukları çok gelişmiş bir hayal gücüne sahiptirler. · Gerilimini; ayağını yere vurmak, kendi kendisiyle alay etmek gibi yollarla boşaltmaya çalışırlar. · Çocuk bu dönemde oldukça bağımsız bir hale gelmiştir. Kendine güvenir ve kendi kendini eleştirir. · Şakadan çok hoşlanırlar, ansızın gülerler.
Çocukların rolleri genelde sofra kurmada yardım etmek, oyuncak toplamak, kardeşi var ise onunla ilgilenmek, ödev yapmak, odasını toplamak kısacası çok ağır olmayacak hafif işlerde anne ve babaya yardımcı olabilirler.
-Yemek hazırlanırken anne ve babalarına yardım etmek. -Ev temizliği yapılırken anne ve babalarına yardım etmek. -Ödevlerini tamamlamak ve ders çalışmak. -Evcil hayvanı varsa onu beslemek ve temiz tutmak.
Sorumluluk aynı zamanda kurallara uymak demektir. Kurallar evde başlayıp okulda devam eder. Aynı zamanda trafik kuralları, hijyen kuralları gibi toplumun güvenliğini ve sağlığını ilgilendiren konularda da hassas olmak gerekir. Kurallara saygı göstermek, her bireyi sorumluluk sahibi yapar.
Anne ve babaya iyilikte bulunmak. Anne ve babalarına karşı güler yüzlü, tatlı sözlü olmak; yüzlerine sert ve öfkeli bakmamak. Maddî olarak ihtiyaçları varsa gidermek. Anne ve babanın rızası için her zaman çalışmak.
Bu da 27 yaş sınırı. Yani çeyiz yardımından yararlanabilmeniz için evliliğinizi 27 yaşını doldurmadan yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde tabiri yerindeyse Devlet sizi evde kalmış sayıyor ve çeyiz yardımında bulunmuyor.
Tüm zamanların en eğlenceli ve en unutulmaz aile komedilerinden biri olan Evde Tek Başına, 16 Kasım 1990'da vizyona girmişti. Bu hafta 30 yaşına giren kült film, ilk yapımcısı için 30 yılda unutulmayacak bir pişmanlık içeriyor.
Çocuk Koruma Kanunu'na göre 18 yaşını doldurmamış her birey çocuktur, daha erken yaşta ergin olsa bile. O halde henüz evlenecek yaşa gelmemiştir, 18'inden önce yapılan her evlilik erken evliliktir. Yasa evrensel ölçülerde 18 bariyerini koysa da algı farklı, hele erkek algısı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri