Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
Eğer baloncuklar 10-15 saniye içerisinde kayboluyorsa, o parfüm orijinaldir. Orijinal parfümleri ayırt etmenin bir diğer yolu da parfümün kokusunun kalıcılığıdır. Orijinal parfümler, kıyafetlere sıkıldığında 2-3 saat boyunca etkisini korur. Öte yandan sahte parfümlerin kokusu ise 1 saat içerisinde kaybolur.
Orijinal parfümlerin seri numarası hem karton kutu üzerine hem de cam şişe üzerine işlenir. Eğer seri numarası her ikisinde de yazmıyorsa ya da seri numaraları birbirinden farklıysa bu parfüm sahtedir. Parfümü beyaz bir peçeteye sıkın ve iz kalıp kalmadığını kontrol edin.
Yağlar, tohumlar, kökler ve odunlar kalıcı kokuyu yaratır. Alkolle birleşen bu maddelerin kokusu uzun süre etkisini gösterir. Meyve gibi asit bazlı kokular uçucu koku grubundandır.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
EDT, hafif bir konsantrasyona sahiptir ve ferah bir koku vadeder. Gün içerisinde tazelemeyi gerektirir. EDP, yoğun bir konsantrasyona sahiptir ve bunun sonucunda da daha uzun süre kalıcılık sağlar. EDT'ye göre daha zengin esans yoğunluklarına sahiptir.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
Kokusu daha hafif olduğu için günlük aktivitelerde ve gündüz davetlerinde tercih edilen kokulardır. EDT parfümleri EDP parfümlere kıyasla daha az yoğun olmaları sebebiyle kalıcılıkları da daha kısa sürer.
Afrodizyak etkili bir parfümü kullanan bir kişi kalabalık bir ortamda hemen fark edilebilir. Keskin bir kokuya sahip olan bu parfüm çeşidinin en belirgin özelliği herkes tarafından fak edilmesidir. Tamamen romantik ve cezbeden bir kokuya sahip olan afrodizyak etkili parfümler kadın veya erkeği iyi hissettirmektedir.
Orijinal parfümlerin şişesinin alt kısmında parfüm kodu yazar. Parfümlerin seri kodları hem şişede hem parfüm kutusunda bulunmalıdır. Şişede parfüm kodu yazmıyorsa o parfümün sahte olduğu çok net bir şekilde anlaşılabilir.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Barkod numarasına ve detaylarına da dikkat etmelisiniz; orijinal parfümlerin barkodları kutunun altında olmalıdır. Barkod numaraları parfümün nerede ve ne zaman üretildiğini de gösterir (aynı parfüm farklı yerlerde üretilebilir ve dolayısıyla farklı barkodlara sahip olabilir).
Edp olarak ifade edilen parfümlerin daha kalıcı olduklarını belirtmeliyiz. Tuvalet olarak karşımıza çıkan Edt için de kalıcılığın daha az olması söz konusudur.
EDP, Eau De Perfume'ün kısaltmasıdır. Parfümler yoğunluklarına göre, EDP, EDT ve EDC olarak çeşitlere ayrılır.
PARFÜMÜNÜZÜN DAHA KALICI OLMASI İÇİN İPUÇLARI
Parfümü sıkmadan önce cildinizin nemli olmasına dikkat edin. Temiz ve nemli bir cilt parfümünüzün daha iyi tutunmasına yardımcı olabilir. Parfüm öncesinde hafif bir vücut yağı veya nemlendirici losyon kullanmak, kokunun cilde daha iyi yapışmasına yardımcı olabilir.
Eau de toilette ve parfüm arasındaki fark oldukça belirgindir. Aslında her ikisinin içeriğinde de alkol, koku bileşenleri ve su bulunur. Ancak ikisi arasındaki temel fark eau de parfumdeki koku bileşenlerinin konsantrasyonunun daha yüksek yoğunlukta olmasıdır. EDP'lerdeki koku konsantresi oranı %15-20 aralığındadır.
Genel olarak EDP'ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor. EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor.
Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir. Keten ve deriden yapılmış giysilerde kokular en uzun süre kalıcıdır. Parfümü paltolara, ceketlere ve giysilerinizin iç kısmına sıkabilirsiniz.
Koku Süresi: Parfümün kokusu normalde uzun süre kalıcı olmalıdır. Eğer kokusu daha hızla uçuyorsa veya cildinizde kalıcılığı daha az sürüyorsa, parfümün kalitesi azalmış olabilir. Tatlı veya Ekşi Koku: Parfümün kokusu tatlı veya ekşi bir nota sahipse, bozulmuş olabilir.
Kullanılan tüm ürünlerde olduğu gibi parfümlerin de son kullanma tarihi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer ürünlere göre parfümlerin kullanım ömrü üretildikten sonra 3-5 yıl arasında değişmektedir. Kullanım ömürlerinin uzun olması, son kullanma tarihi gibi önemli bir konuyu göz ardı etmenize neden olabilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
EDT'ler daha az yoğun olduklarından, günlük kullanmak için idealdir. Parfüm yağı bir EDP'de daha yüksek bir konsantrasyonda bulunduğundan, sadece uzun ömürlü değil, aynı zamanda çok daha aromatiktir. Aksine, EDT'ler ise daha taze ve daha hafiftir. Parfüm seçerken mevsimi de göz önünde bulundurabilirsiniz.
Ürünün arkasında 80 derece gördüğünüz ürünlerin hepsi dezenfektandır. Sadece kolonya kullanmanın dışında evde bulduğunuz veya dışarıdan satın aldığınız bir parfüm de hijyen sağlayabilir” diye konuştu. Fırsatçılara ödün verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yalçınkaya, “Fırsatçılar çok fazla var. Bu da hoş bir durum değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri