Artist, sanatçı veya sanatkâr, sanat ile uğraşan kişi. Edebiyat, müzik, resim ve daha birçok farklı sanat dalı ile uğraşan kişiler için kullanılan ortak ad.
Gerçek sanatçı olmak için sanatın her dalında eserler yaratılabilir; yani Orhan Kemal nasıl edebiyat dalında gerçek bir sanatçıysa Picasso da resim sanatının gerçek sanatçılarındandır. Aynı şekilde Aşık Veysel müzikte, Rodin heykelde, Zihni Göktay tiyatroda, Mimar Sinan da mimaride gerçek bir sanatçıdır.
Şaheser ya da başyapıt, bir şâirin, bir yazarın ya da bir sanatçının en güzel eseridir. Kendi türünde mükemmel olan, üstün ve zamanının ötesine kalıcı nitelikteki eserlerdir.
Sanat en genel anlamıyla, yaratıcılığın veya hayal güacünün ifadesidir. Bu geniş alama zaman içinde kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yapılmıştır. Sanat, bir duygu veya düşüncenin en güzel ve en estetik haliyle görsel ve işitsel bir maddede vücut bulmasıdır.
Yani sanatçı nedir, biliyor musunuz? Sanatçı, yaratıcı ruhunu becerileriyle harmanlayan, sanatın herhangi bir dalında fikirlerini, düşüncelerini insanlara ileten, ürettiği eserlere estetik ve güzellik katan kişidir. Unutmayın; beceri, herhangi bir alanda, herkes tarafından öğrenilebilir ve geliştirilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Sanat, insanın duygu, düşünce ve hayallerini, somut ve soyut malzemelerle yaratıcı gücünü kullanarak kişiyi etkileyecek biçimde anlatmasıdır.
Oyuncu (aktör veya aktris), dramatik bir yapımda rol alan ve sinema, televizyon, tiyatro veya radyoda bir karakteri canlandıran sanatçı.
Sanat meslekleri güzel sanatlar liseleri ya da üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatla ilgili bölüm bitiren kişilerin icra ettiği mesleklerdir. Tiyatro, resim, heykel, el sanatları, müzik gibi alanlar sanatla ilgili meslekler arasında bulunur.
Şöyle örnekleyeyim. Şarkıcı; şarkı söyler, dans eder ve izleyenleri eğlendirmeye çalışır. Sanatçı olmak demek ise sadece şarkı söylemek ya da sinemada, dizi filmlerde oynamak demek değildir.
Sanat, insanları eğlendirmeyi ve mutlu etmeyi amaçlayan film, müzik, tiyatro ve popüler kültür biçimini alabilir. Sanat, insanları etkilemek için benzersiz bir güce sahiptir; bize ilham verir, merak, heyecan ve öfke uyandırır. Bu nedenle sanatçılar insanları harekete geçirebilecek yetkiye sahiptir.
Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. Tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır.
Sanatçı ise sanat eserini ortaya koyan kişiye verilen isimdir. Sanat Eserlerinin Özellikleri Nelerdir? Somut ve ögesi ortada olan eserler sanat eseri olarak adlandırılır. Tiyatro, beste, heykel buna örnek olarak gösterilebilmektedir.
Fırça, kalem, boya veya bilgisayar ile yapılan çizimlere resim ya da çizim denir. GÖRSEL NEDİR? Fotoğraf, resim ve çizimlere ise genel olarak görsel denir.
Sanatsal bakış açısı etrafımızdaki nesne, durum ve olayları estetik bir hazla değerlendirme; biraz eleştirel olma, olayları, nesneleri , durumları olduğu gibi ele almayıp üzerine biraz yaratıcılık sosu , biraz kendinden eklemek , geliştirmek, olduğu noktadan başka bir yere taşımak olarak açıklanabiliriz.
Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir. Resim yapma sanatıyla meşgul kişiler, ressam olarak adlandırılırlar.
Sanatçı, kendi dalında bir eser ortaya koyana denir. Bir müzik eseri, güzel bir cami, kilise, havra ya da hayranlık uyandıracak bir eser ortaya koyan kişi sanatçıdır. Güzel bir roman, öykü, inceleme ya da deneme yazana yazar, şiir yazana ozan ya da şair denir.
Şarkıcı terimi daha çok belli bir melodiyi söyleyen müzisyenler için kullanılırken vokalist terimi, insana özgü ancak melodik olmayan diğer sesleri de kompozisyon içinde kullanan müzisyenler için dile getirilir. Ağırlıklı olarak türkü seslendiren şarkıcılara türkücü denir.
Türkiye'de şarkı söyleyen kişi “ses sanatçısı” / “ses sanatkarı” ve “şarkıcı” olmak üzere iki farklı şekilde adlandırılır.
Solist, melodi ya da ritim ile uyumlu olarak şarkı söyleyen kişiler için kullanılan unvandır. Solistler, sesleri ile mesleklerini icra ettikleri için düzenli olarak çalışmak ve gelişmek zorundadır.
Nasıl Sanatçı Olunur? Sanatın dallarında üretim yapan herkesin sanatçı olmadığını söyledik fakat sanatın öznel olduğunu da unutmamak gerekiyor. Sanat, kendinizi pek çok farklı şekilde ifade etmenize izin veren yaratıcı bir ortam. Dolayısıyla yapabileceklerinizin sınırı yok.
Sanat dalları, herkesin bildiği gibi mimari, heykel, resim, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema olmak üzere yedi tanedir. Sanat dalları ve özelliklerini bilmek, hem sanattan daha fazla zevk almamızı hem de sanatın hayatımızdaki rolünü anlamamıza yardımcı olur.
Artist, sanatçı veya sanatkâr, sanat ile uğraşan kişi. Edebiyat, müzik, resim ve daha birçok farklı sanat dalı ile uğraşan kişiler için kullanılan ortak ad. İsim hali sanat, yaratıcılık, ressamlık, ustalık, hüner, beceri gibi anlamları ifade eden art kökünden türetilmiştir.
Cevabınız evetse bunun yalnızca yetenek ile ilgili olmadığını belirtmemiz gerekir. Oyuncu olmak için yeteneğin yeterli olmadığını ve ciddi bir eğitimden geçmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Oyunculuğu profesyonel bir meslek olarak yapmak istiyorsanız mutlaka eğitim almanız gerekmektedir.
Oyuncu olmak isteyenlerin kendilerine has özellikleri ve fiziksel görünümleri onlar için avantaj veya dezavantaj olabilir. Ancak güzellik, oyuncu olmak için bir kriter değildir. Sizin oyunculuk eğitiminiz, öz geçmişiniz ve tecrübeleriniz bu aşamada daha önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri