Girdiğiniz web sitesine herhangi bir veri girmedikce, aynı zamanda web sitesinden herhangi bir şey indirmedikçe virüs bulaşmaz.
Hayır bazı sitelerde veri alışverişi olduğundan dolayı virüs bulaşabiliyor ama bu virüsleri Google bile durdurabildiği için indirip açmadığınız sürece sorun yok.
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz. Evet, Windows defender sonuçlarına güvenebilirsiniz ve çevrimdışı tarama emin olmak için iyi bir yoldur. Was this reply helpful?
Uygulama indirme platformlarında genellikle denetim mekanizması oldukça zayıftır. Özellikle kaynağı ve kim tarafından yüklendiği bilinmeyen uygulamaların içerisinde virüs barındırma ihtimali oldukça yüksektir.
Ve nasıl bulaşırlar? Wireless kablosuz ağına virüs bulaşmaz , Modeme bulaşır , Eğer ki Dağıtıcı varsa , Hub varsa ve bu konfigüre edilebilir bir Arayüze sahipse ona bulaşır , ve bilgisayarlara bulaşır . Bu yüzden havaalanı kafeterya gibi alanlarda para transferleri de dahil olmak üzere güvenlikli işlemler önerilmez .
İlgili 27 soru bulundu
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
PDF dosyaları doğrudan virüs içermemekle birlikte zararlı bir yazılım içeren dosyaların linkini barındırabilir. Eğer telefonda, PDF açan uygulamada bir güvenlik açığı varsa o zaman PDF dosyası açıldığında otomatik olarak zararlı yazılım telefona indirilebilir.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
Özellikle Android platformunda, uygulamaların zararlı yazılım denetiminden geçirilmeden indirilebildiği uygulama havuzları bulunuyor. Cep telefonuna indirilen bir uygulamaya verilen yetkiler sonucunda kişisel bilgilerin sızdırılması tehlikesi bulunuyor.
Girmez. Çok çok zor bir ihtimal internetten dosya yüklemeye bile kapatılmış ve IOS'da çalışan haliyle çok az virüs var.
Kısacası “iPhone'lara virüs bulaşır mı?” sorusunun yanıtı “Genellikle bulaşmaz” olsa da özellikle jailbreak uygulanan iPhone'lara virüs bulaştığı biliniyor.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Web siteleri de belirli kullanıcıları engellemek için zombileri kullanabilir. Ancak bazı durumlarda bu tür çerezler, bilgisayar korsanları tarafından üretilebilir ve sisteminize virüs ve zararlı yazılım bulaştırmak için kullanılabilir.
Hectopat. Hocam gmail adresine virüs bulaşmaz.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Yukarıdaki tüm açıklamalar ele alındığında Android sistemli cihazların antivürüs programına ihtiyacı bulunmuyor. Çünkü kullanıcılar genellikle; reklam, kötü amaçlı yazımılar ve çeşitli bildirimler alıyor.
Sisteminiz kapalıyken virüs çalışamaz lakin eğer virüsten dolayı hesabınıza erişildiğini düşünüyorsanız illa bilgisayarınız da bu işlemleri yapmalarına gerek yok.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri