Mutlak başarı şanstır. Göreli başarı çalışmak, seçimler ve alışkanlıklardır. Doğal olarak bu tanımdan sonra gelen önemli bir iç görü vardır: Sonuçlar daha aşırı hale geldikçe, şansın rolü artar. Yani, mutlak anlamda daha başarılı hale geldikçe, başarınızın daha büyük bir kısmını şansa bağlayabiliriz.
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
Arık, A., Arkonaç, S. A., Yılmazer, N. Ve Cinan, S. (1991)'de yaptığı çalışmada lise öğretmenlerine göre ideal bir öğrencide bulunması gereken özellikler; araştırıcı, öğrenen, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi, irdeleyici tutuma sahip olmalarıdır.
Gerçek başarı nedir? Gerçek başarı; sevdiğimiz, yetenekli olduğumuz bir konuda sürekli kendimizi geliştirirken becerilerimizi çevremizdeki insanların hayatlarına da belki biraz maddî ama mutlaka da manevî olarak dokunarak kullanmaktır.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
Sonuç olarak, başarılı olmak önemlidir ve insanlara mutluluk sağlar; ancak bu başarının öznel olduğunu ve hedeflerin gerçekçi olması gerektiğini unutmamak gereklidir. Ayrıca başarının her zaman mutluluk getirmediğini kabul etmek ve hayata kendimize ve sevdiklerimize zarar vermeden devam etmek önemlidir.
İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ". Sınavlarda başarılı olmak ve heyecanı yenmek için yukarıdaki dua, sınavdan önce 19 kere okunması tavsiye edilmektedir.
Başarı, başarabileceğine inanmaktır. Başarı, yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Başarı, temel gereksinmelerini karşılayabiliyor olmaktır. Başarı, gereksinmeleriyle isteklerini birbirinden ayırt edebilmektir.
TUS; genel olarak %70 bilgi birikimini, %15 yorum gücünü, %15 dikkat ve konsantrasyonu ölçen bir sınavdır. Buradan hareketle; gerçek bir başarı için her biri %33 öneme sahip üç temel şart olduğu söylenebilir. İyi bir ÖZGÜVEN' le, tam bir kazanma İNANCI ve devamlı YÜKSEK DÜZEYDE MOTİVASYON başarının ön şartıdır.
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Semih Saygıner: En büyük başarısı bir insanın, tembelliğine karşı koymasıdır.
Başarılı insanlar bilinçli bir şekilde mantıklı kararlar almaya çalışırlar. Bazı durumlarda mantığımız ve duygularımız arasında kalabiliriz ancak mantığımızla hareket etmemiz gerektiğinin de farkındayızdır. Başarılı insanlar işte tam da bu noktada mantıklı ve bilinçli olarak adım atarlar.
Başarının getirdiği mutluluk kısa sürer. Mesela sınavdan alınan başarılı bir nota iki sevinirsin, kendini ödüllendirirsin, olur biter. Bu sevinç geçicidir, yani ömür boyu sürmeyecektir. Hatta bir gün bu durumun seni mutlu etmiş olduğu, hafızandan tamamen silinecektir. Asıl önemli olan mutluluğunu sürdürebilmektir.
Tembellik İle Nasıl Başa Çıkılabilir ? Güne erken saatlerde başlamalı coşku içerisinde neşeli olmalısınız. Hafif ısınma hareketleri ve ılık bir duş sonucunda daha aktif bir zihin ile derslerinizi anlamanız gelişecektir. Güne kendinizi motive ederek başlamanızın size getirisi oldukça artacaktır.
Öğrenci olmak için eğitim, öğretim veren bir kuruma kaydolmak gerekir. Kurumlar özel ya da devlete bağlı olabilir. Her iki kurumda da kişiler ders almaları durumunda öğrenci olarak kabul edilir.
Filipinli bir öğretmenin ise ideal öğrenci tipi şöyledir: Sevecen, başkalarını düşünen, nazik, işini zamanında yapan, gayretli, itaatkâr, hafızası kuv- vetli, yaşlıların hükümlerini kabul eden, utangaç olmayan, konuşkan ol- mayan şeklinde tarif etmiştir (Arık, Arkonaç, Yılmazer, & Cinan.S, 1991).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri