e-İmza Başvuru İşlemleri e-İmza işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için size en yakın PTT Müdürlüğümüze https://pttkep.gov.tr/basvuru-merkezleri-2/ adresinden “Merkez”leri filtreleyerek ulaşabilirsiniz.
Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız. Daha önce indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yoktur.) İmzalama işlemini gerçekleştiriniz.
E-imzanızı alma süreniz başvurduğunuz hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Eğer bütün belgeleriniz hazırsa, bir saat içerisinde e-imzanızı almanız mümkündür.
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
e-İmza Başvuru İşlemleri
Online olarak ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra ön başvuru kodunuz ve başvuru belgeleri ile PTT Müdürlüklerimizi ziyaret ederek bireysel e-İmza başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir. Genellikle e-imza için gerekli olan kimlik kontrolleri kurulum adımında ya da noter aracılığıyla yapılmaktadır.
- Elektronik imzanız PTT Kargo ile adresinize teslim edilecektir. - Online Ön Başvuru Kodu ( Online olarak gerçekleştirdiğiniz ön başvuru sonrasında cep telefonunuza PTT tarafından gelen SMS'te yer almaktadır. )
Bilirkişi olduğunuza dair belgenizle şubelerimize gelerek, 3 yıllık e-imzanızı 1000 TL ödeyerek 15 Dakika da teslim alabilir veya online başvuru ile E-Devletten onaylayarak adresinize kargo ile teslim alabilirsiniz.
Bireysel e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar
Başvuru sahibinin üzerinde T.C. kimlik numarası açıkça yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı, TÜRKKEP Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi ve Başvuru Formu.
Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
Basit, gelişmiş, güvenli ve mobil olmak üzere 4 tane e-imza çeşidi vardır. Elektronik imza çeşitlerinin her biri elektronik imzanın güvenliğinden söz eder. Kişisel verilerin korunması ve yapılan işlemlerin güvenliği her şeyden önce gelmektedir.
Elektronik imza oluşturma verisine karşılık gelen imza doğrulama verisi (açık anahtar) Sertifikanın geçerlilik süresinin başlangıç ve bitiş tarihleri (Kamu SM sertifikalarının geçerlilik süresi, sertifika üretildiği anda başlar, tam 3 yıl sonra biter.)
İmza oluşturma verisi, uygulamada “private key” olarak bilinen özel anahtarı belirtmektedir. Elektronik imzanın eşsiz bir biçimde oluşmasını sağlayan yegane veri, “imza oluşturma verisi” dir. Bu veri, imza sahibine aittir ve kişinin imzasıyla arasındaki bağı kurar. Bu suç herkes tarafından işlenilen bir suçtur.
Bireysel olarak dileyen herkes e-imza başvurusunda bulunabilir. Özellikle e-Serbest Meslek Makbuzu kullanacak olan mükelleflerin Özel Entegratör veya GİB sistemine kayıt olabilmeleri için e-İmza almaları gerekir. Bunun dışında e-İmzanın kullanıldığı yerler aşağıdaki gibidir: E-Devlet Uygulamaları
E-devlet mobil imza almak için e-devlet kapısı e-imza uygulamasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Ardından e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra sitenin sizi yönlendirmesiyle e-imzanızı zahmetsizce alabilirsiniz. E-imza uygulamasını bir kere indirmeniz yeterli olacaktır.
Değerli Müşterilerimiz; 01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır. Ön başvurusunu tamamlayan müşterilerimize sistem tarafından verilen ön başvuru kodu ile PTT İşyerlerimizden başvurularını tamamlayabileceklerdir.
E-imza almak için yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı'lara (ESHS) başvuruda bulunmak gerekir. Gerekli olan Nitelikli Elektronik Sertifikalar için başvurulacak bu hizmet sağlayıcılar, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirim yapmış durumda olmalıdır.
Eğer bir kamu çalışanıysanız ve “e-imza nasıl alınır?” diye soruyorsanız yalnızca TÜBİTAK UEKAE'den nitelikli elektronik sertifika alabileceğinizi belirtelim. Bunun için öncelikle çalıştığınız kurumun TÜBİTAK UEKAE'ye başvuruda bulunması gerekiyor. Kamu çalışanı değilseniz diğer firmalardan birini seçmelisiniz.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
Süre bitimi uyarı e-postası alan sertifika sahibi, yenileme başvurusu talebi için kurum e-İmza sorumlularını bilgilendirir. Kurum sorumlusu Kurumsal Ek Başvuru Sürecini işleterek Kamu SM'ye yenileme talebinde bulunur.
e-İmza nedir ? Nitelikli Elektronik Sertifika'ya (NES) dayanılarak oluşturulan elektronik imza (e-İmza) güvenli elektronik imzadır. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca, "güvenli elektronik imza, elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğurur".
“Madde 295/A- Usulüne göre güvenli elektronik imza ile oluşturulan elektronik veriler senet hükmündedir. Bu veriler aksi ispat edilinceye kadar kesin delil sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri