Antrenman yaparken, mola sırasında yarım muz yemek, enerjinizi arttırıp, antrenmanınızı tamamlamanıza yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar sonucunda günde 3 tane muz yemenin yüksek basıncı ciddi bir şekilde düşürdüğü gözlenmiştir. Orta boyutlu bir muz yaklaşık olarak 422 mg potasyum içerir ve neredeyse hiç sodyum içermez. Yüksek Potasyum/Sodyum oranı, sodyumun kan basıncını yükseltme etkisini ortadan kaldırır.
Vücut dayanıklılığınızı belirleyen B vitamini açısından oldukça zengindir. Orta büyüklükte 1 adet muz, günlük B6 vitamini ihtiyacınızın yaklaşık yarısını karşılamaktadır.
Muz. Spordan sonra karbonhidrat ihtiyacını karşılayacak en iyi meyve muzdur. Vücudunuzdaki glikojen seviyesini en hızlı şekilde restore edebilir. Sporda terle birlikte kaybettiğin potasyum ihtiyacını da karşılayacaktır.
Muzdaki demir oranı yüksektir. Bu sayede vücudunuzdaki hemoglabin oranı artar. Lif bakımından zengin olan muz, bağırsak hareketlerini hızlandırır. Eğer kabızlık sorunu yaşıyorsanız günde 2 adet muz yiyerek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Muzda yüksek miktarda bulunan potasyum minerali sıvı dengesinin düzenlenmesine yardım eden önemli bir elektrolittir. Potasyum, kasların kasılması ve sinir hücrelerinin yanıt vermesine yardımcı olur.
Sağlıklı bir insan günde 7,5 muz yiyebilir
Ortalama bir muz 125 gram. Her bir muz 450 mg potasyum içeriyor. Bu da sağlıklı bir insanın tavsiye edilen potasyum seviyesi için en az 7,5 muz yiyebileceği anlamına geliyor.
Muz: Diğer meyvelere oranla şeker oranı biraz fazla olsa da muz, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.
4) Muz. Potasyum, magnezyum ve lif kaynağı muz spor öncesi yenebilecek en ideal meyve.
Muz yüksek miktarda potasyum içerir(1 orta boy muz 600 mg potasyum içerir). Potasyum kas fonksiyonu ve sindirim için önemli bir mineral ve elektrolit olmasının yanı sıra vücuttaki soyum-potasyum dengesi için de oldukça önemlidir. İçeriğindeki potasyum sayesinde spor sonrası oluşabilecek kas kramplarını engeller.
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Yapılan araştırmalar günde iki adet muzun yüksek tansiyonu, felci ve inme rahatsızlıklarını engellediğini ortaya koymuştur. Muz lif bakımından zengindir. Bu nedenle sabah ve akşam günde iki adet tükettiğiniz muz, iştahınızın hızlı bir şekilde azalmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Çok fazla potasyum Muz, az miktarda yerseniz kalbiniz için iyidir. Ancak çok fazla muz tüketiyorsanız, vücudunuz hiperkalemi geliştirebilir. Bu da kanda çok fazla potasyum olduğu anlamına geliyor. Hiperkalemi düzensiz kalp atışı, kas güçsüzlüğü ve geçici felce yol açabilir.
Altıdan fazla muz yemek insanı öldürür. Bu bir gerçek; potasyum seviyesi tehlikeli miktarda yüksek.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Aşırıya kaçılmadan aç karnına yapılacak sabah sporu, yağ yakımını daha etkin bir şekilde desteklemeye yardımcı olur. Çünkü, gece boyunca enerji kaynağı olarak tüketilen karbonhidratlar yerine yağlar kalmıştır. Sabah sporu, solunumu önemli derecede rahatlatır. Sabah sporunda ciğerler normalden daha fazla solunum yapar.
1. Muz. Muz genel olarak vücudun ihtiyaç duyduğu karbonhidratı karşılar. Bununla birlikte antrenmanda işinize yarayacak olan enerjiyi de muz ile sağlayabilirsiniz. 30 ya da 40 gram karbonhidrat için 1 adet büyük boy muz tüketebilirsiniz.
Egzersiz öncesi enerji kaynağı olarak genellikle karbonhidrat içeriği yüksek makarna, pirinç pilavı, patates, enerji barları, meyve, enerji içecekleri gibi sindirimi kolay besinler tercih edilir.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Muz hem gaz hem de midede şişkinlik yapabilecek meyve türleri içerisinde yer alır. Çünkü yüksek oranda lif barındırması ile birlikte bağırsakların lifi eritmesi noktasında zorluk meydana getirebilir. Bu durum gaz ile beraber şişkinlik yaratması üzerinden rahatsızlık oluşturur.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Antioksidan deposu muz kabukları cilt sağlığı için birebir. Sadece sivilcelere çözüm olmayan muz kabuğu içerdiği A, B, C ve E vitaminleri sayesinde ciltteki siyah noktalar ve lekeler için de çok faydalı. 5 dakika boyunca muz kabuğuyla yüzünüze masaj yapıp 20 dakika beklettikten sonra yıkamanız yeterli.
Süt: Muz, kiraz ve vişne, kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et, yoğurtla birlikte tüketilmemeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri