1 porsiyon kıymalı kabak yemeği (220 gr) 324 kcal.
1 Tabak Kabak Yemeği Kaç Kalori? 1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
Zeytinyağlı kabağın 100 gramında 35 kalori bulunmaktadır. 1 adet (210 gr) zeytinyağlı kabak 74 kaloridir.
Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
İlgili 36 soru bulundu
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Tüm bu olumlu etkilerine ek olarak kabağın sindirim sorunlarına çözüm olduğu da biliniyor. Hal böyle olunca kabak, diyetlerde en çok destek alınan sebzelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Yüksek su ve lif içeriği, ona düşük kalorili olma özelliği kazandırır. 100 gram kabak, 20-25 kaloridir. Bu sebeple özellikle kilo vermeye yardımcı olan diyetlerin gözde sebzelerindendir. Liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
'Çiğ kabak yemek zararlı mı' sorusu sıklıkla merak edilir ancak kabağın çiğ olarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
1 adet kabak kızartması kaç kalori? Kalori Bilgisi Kabak Kızartma Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 226 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 335 gramlık miktarında Kabak Kızartma 758 kalori bulunmaktadır.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
1 Su Bardağı Balkabağı (Pişmiş) 49,00 kaloridir. Balkabağı (Pişmiş) içeriğinde 12,01 Karbonhidrat(g), 1,76 Protein(g), 0,17 yağ(g), 2,70 lif(g), 2,45 Sodyum(mg), 563,50 potasyum(mg), 36,75 Kalsiyum(mg), 14099,75 A Vitamini(ui), 11,52 C Vitamini(mg), 1,40 ve Demir barındırır.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir. Ayrıca metabolizmayı hızlı çalıştırmak ve kolay yağ yakımı sağlamak için bal kabağı kürü kurallarına uymalısınız.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
3- Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı
İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
bir kilo kaybetmesini öngörür. kabak detoksunu en az ayda bir olacak aralıklarla uygulayabilirsiniz.
Kabaklar uzunlamasına 4 e bölünerek iri küp şeklinde doğranır. Soğan ve biber yemeklik doğranır. Tencereye yağı koyup önce soğan pembeleşene kadar kavrulur, biberler eklenip biraz daha kavrulur salça tuz ve baharatlar da eklenir, en son kabak eklenip üzerini geçecek kadar su koyulup 20 dk pişmeye bırakılır.
Kabak: Fesleğen, kakule, tarçın, karanfil, zencefil, mercanköşk, kekik, biberiye, adaçayı ve dereotu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri