Paketteki 36 yufka kullanılır. Yufkalar tek tek alınarak tepsiye üç adet yerleştirilir. Üçüncü yufkanın üzerine fırça yardımıyla ılınan yağdan serpiştirilir. Diğer üçlü yufkalar da aynı şekilde yapılır.
Bir tepsi baklava yapımında ortalama 250-300 gram kullanılacak (Yaz bunları bir kenara ayrıca, iyice kazınsın akla). Sade yağ kullanılmazsa baklava yapımında, dikkat edin küçük siyah tanecikler oluşur yufka katları üzerinde.
Meba Baklavalık Böreklik Hazır Yufka 800 gr 48 Adet.
Hazır Yufkadan Burma Baklava İçin Malzemeler :
11-12 yaprak baklavalık yufka. 170 gr tereyağı
Hastel Baklavalık Yufka 500 gr.(28 adet) – Fikret Sağlam Peynircilik.
İlgili 36 soru bulundu
Baklava Yufkası 44 Yaprak 800 gr.
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Baklava hamurunu elde açıyorsan kıvamının kulak memesi kıvamında olması gerekirken hamuru makine açacaksan bu durumda kıvamı daha sert olmalıdır. “Baklava hangi nişastayla açılır?” diye sorduğunu duyar gibiyiz şefim. İşin püf noktası iyi tozan buğday veya mısır nişastası ile açılmasıdır.
Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz.
Bir paket baklavalık yufkaya ne kadar şerbet yapılır? 800 gr baklavalık yufka şerbeti Baklava fırında pişerken tatlının şerbeti hazırlanır. Çünkü bu tatlı yapımında baklava yufkaları soğuk, şerbeti ise ılık olarak kullanılır. Şerbeti için dört su bardağı şeker ve üç su bardağı su ocağa konulur.
Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir.
Tercih edeceğiniz baklava çeşidine göre 65 ile 156 dilim arasında ürün, 45 kişi ile 80 kişi arasında davetlinize ikram etmeye yeterli olacaktır.
Baklava tepsisi büyüklüğünde kesilen yufkalar, ince oklavayla üst üste sarılır ve tabanı sade yağ ile kaplanan tepsiye döşenir. Aralarına sade yağ serpilerek tepsiye döşenen yufkaların orta katmanına Antep fıstığı serpilir.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz. Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır.
Bu hamurları bekletirken üzerlerinin sıkıca kapanmış olduklarından emin olun. Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Orta boy bir tepsi baklava için en uygun şerbet 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı sudan hazırlanan bir şerbet oluyor. Daha büyük bir tepside şerbetinizi hazırlıyorsanız 1 bardak daha arttırarak 4 su bardağı toz şekere 4 su bardağı su şeklinde de yapabilirsiniz.
Baklava şerbeti nasıl dökülür soğuk mu sorusunun yanıtı kısaca şu şekildedir: Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
Şerbetli tatlıları hazırlarken tatlının sıcak, şerbetin ise ılık olması gerekir. Ancak bu durum baklava için geçerli değildir. Baklavanın şekerlenmesini önlemek için hem şerbet, hem de baklava sıcak olmalıdır. Fırından çıkan baklavaların üzerine kepçeyle sıcak şerbet dökülür.
Henüz helal sertifikalı sistein üretilemediğinden GİMDES sisteinli gıdalara sertifika vermemektedir. Bu nedenle, hazır yufka ve hazır baklava yufkalarından kesinlikle kaçınmalıyız.
Hastel baklavalık yufka 800 gr şeklinde satışa sunulur.
1 adet (160 gr) yufka 387 kaloridir. Yufkanın 100 gramı 50.11 gram karbonhidrat, 6.84 gram protein, 0.88 gram yağ, 3.1 gram lif içermektedir. Yufka, un içeriği yüksek olması sebebi ile sık tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri