Biranın içindeki polisakkaritler ve özellikle de Beta glukan kardiyovasküler rahatsızlıkların riskini azaltır. Yine biranın içinde poliferoller bulunur ve bu da kalp damar rahatsızlıklarının etkisini azaltmaya yardımcıdır. Bira ayrıca antienfalamtuvar etki de yapabilir.
Her gün düzenli bir bardak bira içenlerde Tip 2 diyabet riski azalıyor. Kötü huylu kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı oluyor ve göğüs kanserine karşı da oldukça etkili bir savaşçı. B6 yönünden oldukça zengin bir içecek olduğu için kalbiniz açısından da yararlı bir içecek.
YANLIŞ: Alkolün de faydası var, bazı hastalıklara iyi gelir. DOĞRU: Alkollü içkilerin kalp ve damar rahatsızlıklarına faydalı olduğu şeklindeki iddialar tamamıyla yanlıştır.
Innsbruck Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli doktorlar tarafından yapılan araştırmaya göre, biranın içindeki "interferongamma" maddesi iltihap önleyen özeliğe sahip. Uzmanlar, araştırmayla ilgili bilgi verirken, bu maddenin alkollü alkolsüz tüm biralarda bulunduğunu vurguladılar.
İlgili 40 soru bulundu
Bira içmek böbrek taşına iyi gelir mi? Böbrek taşı dökmek için bira içmek pek doğru bir yöntem olarak kabul edilmez. Bira idrar çıkımını arttırdığı için böbrek taşı düşürmeyi kolaylaştırdığı gibi yanlış bir anlayış mevcuttur. Aksine bira tüketimi alkol ve mayadan ötürü taş oluşumu riskini arttırmaktadır.
Aslında doktorların yaygın olarak reçete verdiği antibiyotiklerin çoğu alkolden etkilenmez. Fakat bazı istisnalar da var. Metronidazol ve tinidazol içeren antibiyotikleri kullanırken (bunlar etkin maddelerdir, ilacın ismi farklı olabilir) alkolden tamamen kaçınmak en doğrusudur.
Bira, diüretik yani idrar sökücü etkiye sahiptir. Bira kullanımının idrara çıkma sıklığını ve miktarını artırıyor olması, biranın böbrek taşı düşürmeyi kolaylaştırdığı yanlış yorumuna sebep olabilmektedir. Burada idrara çıkmayı kolaylaştıra faktör sıvı tüketiminin fazla olmasıdır.
Soğuk ortamlarda bulunmamak gerekir. Bol miktarda su içilmelidir. Alkol tüketilmemelidir.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
İtalyan bilim insanlarının araştırmasına göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor ve kalp krizi riskini de azaltıyor.
Bira mayası zengin bir protein, B vitamini, nükleik asit, vitamin ve mineral madde kaynağıdır [80].
Düzenli: Haftada 14 veya az az içki veya günde 28 gramdan az alkol. Orta Sıklıkta Tüketim. Kadınlar için günde 1 veya daha az içki veya günde 14 gramda az alkol. Erkekler için günde 2 veya daha az içki veya günde 28 gramdan az alkol.
Şeker içermeyen alkollere votka, cin, tekila, rom ve viski gibi içkiler verilebilir. En sağlıklı içki hangisi? En sağlıklı içki kırmızı şaraptır. Kırmızı şarabın kontrollü tüketildiğinde kalbe iyi geldiği bilinmektedir.
Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı.
Tuz, bitter tatları algılamamızı azaltır.
Biraların tamamı acılıklarıyla öne çıkmaz ama neticede hemen hemen her birada şerbetçiotundan gelen az da olsa bir acılık hissedilir. Biz buraya bir tuz tüketimi eşleştirdiğimizde ise, çok daha 'pürüzsüz' bir bira içeriz.
Sodyum ve potasyum açısından zengin gıdalar tüketmek elektrolit dengesini düzene sokma konusunda yardım edebilir. Muz, balık, peynir, kemik suyu çorba, ayran ve kraker gibi besinler bu konuda iyi bir tercihtir.
Gribe yakalananların bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirten Hazar, kahve ve alkol tüketiminin sıvı kaybına neden olduğu ve bu ikilinin enfeksiyon durumunda tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.
Fakat unutulmamalıdır ki soğuk su, alkol ve kafein içerikli içerikler boğaz ağrısına iyi gelmemektedir. O nedenle bu tür içeceklerden bu süreçte uzak durulmalıdır. İçeriğinde et suyu ya da tavuk suyu olan çorbalar, besin değeri yüksek gıdalardır.
Alkoller bakterilere, virüslere ve mantarlara karşı etki eder. Ancak zorlayıcı koşullara karşı hayli dirençli olan bakteri sporları üzerinde kalıcı bir etkileri yoktur. Yani mikroorganizmalar üzerinde öldürücü etkiye sahipken bakterilerin çoğalmasını sağlayan bakteri sporlarını yok edemez.
Bu, kadınların alkole tahammülünün daha az olmasının nedenlerindendir. 75 Kilo ağırlığında bir insan bir saat içinde yaklaşık 9 ml (7 gr) alkol metabolize eder. Bir büyük bardak (Arjantin) (600 ml) bira yaklaşık 21 gr alkol içerir ve alkolün kandan temizlenmesi 3 saat sürer.
Bu nedenle bir bira 75 kilo bir kişinin kanından yaklaşık 3 saatte atılmaktadır.
Uzun süreli alkol kullanımında tiamın (b1) vitamini eksikliğine bağlı hafıza problemleri-dengesizlik-görme problemleri-kişilik değişikliği-halüsinasyonlar –uyanıklık kusuru ile karakterize Wernicke Ensefalopatisi denilen klinik tablo ortaya çıkar.
Yapılan çalışmalarda alkol bağımlılarında beynin ödüllendirme sistemini temsil eden nukleus akumbens ve orbitofrontal korteks alanlarında yüksek düzeyde endorfin hormonuna rastlanmış. Endorfin mutluluk hormonu olarak bilinir ve fazla salınması bağımlılığa sebep olur.
Çoğu enfeksiyon antibiyotik tedavisi ile halledilebilir. Genellikle, hangi bakterinin enfeksiyona yol açtığını bulmak için bir idrar testi yapılır ve en etkili antibiyotik seçilir. Sağlıklı kadınlarda, hafif enfeksiyonlar zamanla geçebilir, fakat ciddi İYE belirtileri yaşıyorsanız, tıbbi yardım almalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri