Lavanta çiçeği Latincesi Lavandula angustifolialon'dır. Her çiçekte olduğu gibi lavanta çiçeğinin anlamı renklerine göre değişiklik gösterir. · Mor lavanta çiçeği gücün ve gösterişi temsil ederken çiftler birbirine hediye etmesi durumunda sadakat ve bağlılık anlamları taşır.
Beyaz lavantalar; güzelliği, sadeliği ve yenilenmeyi simgeler. Mor renkli lavantalar ise; ihtişam, gösteriş ve gücün sembolü olarak belirtilebilir. Çiftler birbirine hediye ettiğinde; bağlılık ve sadakat gibi anlamlara sahiptir. Lavanta çiçeğinin Latince adı; Lavandula angustifoliaolan'dır.
Mor renge sahip lavanta çiçekleri ise ihtişam ve gücü sembolize eder. Mor renkli lavantaları birbirine aşık olan çiftler hediye ediyorsa anlamı bağlılık ve sadakat olarak değişir.
Çiçek dilinde bağlılık, huzur ve zarafet anlamına gelen lavanta demetleriyle hazırladığımız Mor Lavanta Kuru Çiçek Buketi, kokusuyla bulunduğunuz her yere etkisini katacaktır.
Lavanta, ölümsüz aşk ve sadakatin bir sembolüdür. Ortaçağ'da epilepsi ve migren ataklarını tedavi etmek için kullanılan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. 40'tan fazla çeşidi olan lavantanın tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür.
İlgili 41 soru bulundu
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır. Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler.
Lavanta, koşullar uygun olduğu sürece 20 yıla kadar yaşayabilen çok yıllık bir bitkidir. Ortalama 60 cm yüksekliğinde olan, güzel, yarı çalımsı, aromatik çiçekli bir bitkidir. Yüksek miktarda uçucu yağ içeren mor renkli çiçekler üretir. Lavanta esansiyel yağı dünya çapında tanınan saygın bir üründür.
Lavanta Buketi, estetik görünümü ile etrafı güzelleştirmekle kalmaz, karakteristik kokusuyla mekanların mis gibi kokmasını sağlar. Gerek canlı gerek kurutulmuş bir şekilde hayatın içinde kendine yer bulan lavantanın, çayından yağına ve suyuna kadar birçok özelliğinden faydalanılır.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Lavanta tütsüsü ise yakıldığı ortama güzel koku yayıyor olmasının yanı sıra negatif enerjilerden arınmak, zihni sakinleştirmek, yoga ve meditasyon esnasında dinginlik hissini derinleştirmek, odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmak ve derin uykuya dalabilmek gibi birçok amaçla kullanılmaya devam ediyor.
Sihir, aşk ve daha da önemlisi ilk görüşte aşkı ifade eden özel bir güldür. Lavanta gülün anlamı birçok adreste bu şekilde geçiyor ve bazı adreslerde de büyülenme olarak karşılık buluyor.
Genel olarak toprak ve hava koşullarına karşı geniş bir toleransa sahip olan lavanta için en ideal toprak kuru olan ve kireç bakımından zengin değerlere sahip topraklardır. 10 dereceden 30 dereceye kadar hava sıcaklığında yetişebilir. Etrafa ışıltı saçan lavanta, güneş ışığını da çok sever.
Lavanta, Latincede yıkamak anlamına gelen 'lavare' kelimesinden türemiş “Lavandula” ismiyle bilinir. Ballıbabagiller familyasındandır. Haziran ve Temmuz aylarında göz alıcı güzellikte ve ahenkli çiçekler açan yarı çalımsı çokyıllık bir bitkidir. Lavantanın anavatanı Akdeniz ülkeleridir.
Lavanta bitkisi, 1 m'ye kadar boylanabilen, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidir. Lavanta bitkisinin ekonomik olarak kullanılan kısmı çiçekleridir. Bitkinin çiçek ve çiçek saplarından elde edilen uçucu yağ, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağdan birisidir.
Lavanta çayı, doğanın armağanı olan lavanta bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir içecektir. Öncelikle güzel ve huzur verici kokusuyla bilinir. Ancak lavanta çayının sağlık faydaları da oldukça etkileyicidir. İçeriğinde bulunan doğal bileşenler, birçok rahatsızlığın hafifletilmesine yardımcı olur.
Cenaze gibi hüzünlü alanlara hediye çiçek göndererek acıları paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu tarz durumlarda ön plana çıkan çiçek türlerinin başında karanfiller yer alır. Büyük cenaze çelenkleri ve aranjmanlar yerine sade bir şekilde vefat eden kişiyi anmak istiyorsanız zambak, gül ve kasımpatıyı tercih edebilirsiniz.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Bu nedenle iris çiçeği, ölümü de temsil ediyor. Olumsuz anlamlarına karşın Fransızlar çiçeği ülkelerinin sembolü olarak görmeye devam ediyor. Fransız monarşi amblemi Fleur-de-Lis yani iris çiçeği.
Lavanta çiçeği ışıklı ortamlara hemen uyum sağlayan ve daha canlı hisseden bir bitkidir. Ev içinde lavanta saksısını güneş alan noktalara koyabilirsiniz.
Mineral bakımından zengin bir toprak karışımı idealdir. Soğuk havalardan hoşlanmayan lavanta bitkisi için sıcak veya ılıman ortamlar uygundur. Büyük saksılar daha iyi yetişmesini sağlar. Evde yetişen lavantalar cam önlerinde can bulurlar.
Lavanta yağı, anksiyete başta olmak üzere stresi yatıştırabilen, baş ağrısına ve migrene iyi gelir. Linalool bileşiği ile kaygıyı ve kan basıncını azaltabilen lavanta yağının faydaları şunlardır: Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir.
Lavandula angustifolia, eski adıyla L. officinalis, Akdeniz'e (İspanya, Fransa, İtalya, Hırvatistan vb.) özgü Lamiaceae familyasındaki çiçekli bitkidir. Yaygın isimleri arasında lavanta, İngiliz lavantası (İngiltere'ye özgü olmasa da); ayrıca bahçe lavantası, ortak lavanta ve dar -yapraklı lavanta' vardır.
Lavanta yağı, yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak, uykuya dalmanıza ve daha derin bir uyku almaya yardımcı olabilir. Lavanta kokusu, stresi azaltır, zihni sakinleştirir ve kaygıyı hafifletir.
Lavanta, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri