Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarladığınızda birisi tanımadığımız bir cihaz veya internet tarayıcısından hesabınıza giriş yapmaya çalıştığında bir uyarı alırsınız.
Ayarlar alanından “güvenlik” bölümüne gidin. Oradan “giriş hareketleri” bölümüne tıklayın. Giriş hareketleri, hesabınızda aktif girişi bulunan tüm cihazları sizlere gösterir. Sizin girişiniz ise, “Şu anda aktif” olarak gözükecektir, onun dışındaki hesapları kontrol edebilirsiniz.
Farklı bir cihazdan hesabınıza girildiği zaman size herhangi bir bildirim gelmiyor. Bunun için sürekli giriş hareketlerine girilerek kontrol edilmesi gerekiyor.
Birisi tanımadığımız bir cihazdan veya internet tarayıcısından giriş yapmaya çalıştığında uyarı alarak Facebook hesabınızın güvenliğini artırabilirsiniz. Bu uyarılar hangi cihazdan giriş yapılmaya çalışıldığını ve bu cihazın konumunu gösterir.
Hesap bilgileri kısmından ulaşabileceğiniz Instagram giriş hareketleri sizin hesabınıza hangi konumlardan giriş yapıldığını görmenize olanak sağlamaktadır. Giriş konumlarınızı takip ettiğiniz durumda sizin bilginiz dışında hesabınıza yapılan girişleri fark etmenize imkan sağlamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Profilinize gitmek için sağ alttaki profil resminize dokunun. Üstteki simgesine dokunun. Giriş hareketleri'ne dokunun. Girişi tanıyorsanız Bunu Ben Yaptım'a ve sonra Onayla'ya dokunun.
Ek cihazlarda iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarlamak için: Tek bir Instagram hesabı için iki faktörlü kimlik doğrulamasına beş adede kadar bağlı cihaz ekleyebileceğinizi ve bağlı bir cihazı istediğiniz zaman kaldırabileceğinizi aklınızda bulundurun.
Ya gerçekten birisi hesabınıza girmeye çalışmıştır ya da daha önce hiç girmediğiniz bir cihazdan veya konumdan siz giriş yapmışsınızdır (vpn kullandıysanız da bu uyarıyı alabilirsiniz). Hesabınıza girenin siz olmadığınızdan emin olmak için son yaptığınız girişleri bir düşünün ve ardından maillerinizi kontrol edin.
Erişilen hesaplar, içeriğinizi gören hesapların toplam sayısıdır.
Bu işlem yaklaşık olarak 15 gün sürebilmektedir. Instagram hesabına giriş yapamayanlar için bir başka sorun ise; hesaplarının geçici olarak kapatılması olabilir. Instagram'ın son zamanlarda getirmiş olduğu güncellemeler ile hesap kısıtlamaları yapabilmektedir.
Facebook, insanlara profillerini kimlerin görüntülediğini izlemelerine izin vermemektedir. Bu işlevi üçüncü taraf uygulamaları da sağlayamaz.
“Profilime kim baktı uygulamaları işe yarıyor mu?” diye düşünüyorsanız hemen bu soruya bir açıklık getirelim. Ne Instagram ne de Facebook bu tarz uygulamaların işlev göstermesine izin vermez. Gizlilik kuralları nedeniyle Instagram'da hiçbir kullanıcı, hesabını kimin izlediğini takip edemez.
Instagram'da bulunan ve dondurulmuş hesaplar Instagram platformunda gözükmemektedir. Kapatılan hesap diğer kullanıcılar ve takipçiler tarafından da görülmemektedir. Bu nedenle kapatılan Instagram hesabının kapalı olup olmadığını anlamak için kullanıcı adı girilmeli ve hesap gözükmüyor ise kapanmış demektir.
Instagram'ın kullanıcılarına sunduğu Instagram bağlı hesap özelliği, pek çok kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bu sayede kullanıcılar, ayrı hesaplarını aynı şifre üzerinden gerçekleştiriyor ve sosyal medya hesaplarını birleştirebiliyor.
Hüküm ve koşulların ihlali nedeniyle hesabınız engellenmiş veya devre dışı bırakılmış olabilir. Telefonunuzdaki Instagram oldukça eski sürüm olabilir. Kullanıcı adı ve şifreyi otomatik doldur seçeneği hesap bilgilerini yanlış girmiş olabilir. Instagram'ın tanımadığı bir cihazdan giriş yapmaya çalışıyorsunuzdur.
Instagram mavi tik (Instagram Account Verification Badge) hesabınızın gerçek kullanıcıya ait olduğunu onaylamak için verilen bir damgadır. Başka bir ifadeyle bu işaret, hesabın profilde belirtilen isme veya kuruma ait olduğunu gösterir. Mavi tik, profilinizin aynı isme sahip diğer hesaplardan ayırt edilmesini sağlar.
Google Hesabınızda oturumunuzun açık olduğu veya yakın zamanda açıldığı bilgisayarları, telefonları ve diğer cihazları görebilirsiniz. Hesabınızda kimsenin oturum açmadığından emin olmak için google.com/devices adresini ziyaret edebilirsiniz.
Takipçi sayısında hızlı düşüşler olabilir. Öteki hesaplardan arama yapıldığında, spam cezası alan hesap direkt olarak bulunamaz. Gönderiler arandığında, yeni yapılmış paylaşımlar görüntülenemez. Instagram'dan durumla alakalı ikaz arz eden bir mail alınabilir.
Instagram'da spam yiyen bir hesap aramalarda görülmez. Paylaşımlar keşfet bölümünde görünmez. Paylaşımlara gelen beğeni ve yorum sayılarında gözle görülür bir azalma olur. Spam altında olan hesabın takipçi sayısı azalır.
Eğer o paylaşımın gerçekten o kişi tarafından yapıldığı ispat edilebilirse yapılan paylaşım veya gönderi mahkemede delil olarak gösterilebilir.
Her seferinde fazlasıyla zaman kaybına sebep olan bu durum nihayet çözüldü. Çünkü Instagram'ın hem iOS hem de Android uygulamasına gelen güncelleme ile artık çoklu hesap kullanımı mümkün.
Çoklu Hesap Uygulaması İle Giriş Yapma
Instagram, birçok kişinin birden fazla hesabı olanlar için oldukça kullanışlı bir özellik sunuyor: Çoklu Hesap Uygulaması. Bu özellik sayesinde, birkaç dokunuşla farklı hesaplar arasında geçiş yapabilir ve tüm hesaplarınızı tek bir uygulama üzerinden yönetebilirsiniz.
Her neyse, bu özellik artık Instagram'a geldi. Peki nasıl kullanacaksınız? Instagram çoklu hesap yönetimini Android ile iOS'te aylardır test ediyordu ve nihayet dün çoklu hesap yönetimine izin vereceğini duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri