BİSKİN Kremabör, çikolata sosları, çeşitli krema yapımı ve kurabiye çeşitlerine özel, bitkisel pastacılık margarinidir. Mikserde çabuk kabarır, sertleşme ve sulanma yapmaz, kokusuz ve aromasızdır, doğal bir yapıya sahiptir. Diger yağlarla karışıma uygundur. Kurabiye ve bisküvilerde tazelik ve gevreklik sağlar.
İçerisinde su veya süt bulunmaz. Tamamen doğal ve bitkisel bir içeriğe sahiptir. Bu özellikleri ile kullanıcıların rağbet ettiği bir yağ çeşididir. Biskin bitkisel susuz yağ çeşidi ise çok amaçlı kullanım sunan bir yağ çeşididir.
Pastanelerden alınan yiyeceklerin içerisinde Alba yağ bulunur.
Pastacıkta en çok kullanılan yağlardan biri olan Alba Yağı pastacılıkta kullanılan bir margarin çeşididir. Alba Yağı, tatlı ve tuzlu kurabiyeler, bisküviler, kekler ve mayalı hamurlar gibi birçok üründe kullanılmaktadır.
İçindekiler. İÇİNDEKİLER (BİLEŞENLERİN LİSTESİ) : Bitkisel yağlar değişen miktarda (hurma,shea,pamuk,hindistan cevizi,kanola,ayçiçek,keten tohumu),su,tuz (en fazla 0,2)Emülgatör(yağ asitlerinin mono ve digliseridleri)asitik düzenleyici(sitrik asit,)Renklendirici (Betakroten)İz miktarda süt/süt türüvleri içerebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Tereyağı; hamur işlerinin içerisinde enfes bir kıvam verici ve bağlayıcı olarak kullanılıyor. Kurabiyelerde, poğaçalarda aradığınız o kıyır kıyır, ağızda dağılan kıvamının sırrı tereyağından geçiyor.
Tatlı ve tuzlu kurabiyelere, torba bisküvi, kek ve mayalı hamurlara esnek yapısı sayesinde yüksek performans veren, çok amaçlı kullanılabilen margarindir.
Mikserde çabuk kabarır, sertleşme ve sulanma yapmaz, kokusuz ve aromasızdır, doğal bir yapıya sahiptir. Diger yağlarla karışıma uygundur. Kurabiye ve bisküvilerde tazelik ve gevreklik sağlar. Pişirilen ürünlerin raf ömrünü uzatır.
Pastahane de ki ustalar bizim kullandığımız margarinleri ve unu kullanmıyorlar. ( biskin, alba) kullanıyorlar. Siz de bu yağları kullanmak isterseniz gross marketlerden teneke ile alabilirsiniz.
Pasta ve Böreklik Yağlar. Asta yağ, pastacılıkta kullanılan hamur işlerinin yapımında kullanılan özel bir yağ çeşididir. Bu yağın özelliği pastacılık sektöründe kullanıldığından hamurun daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Satın alınacak yağın berrak olmasına dikkat edilmeli. Yağın rengi, elde edilen bitkiye göre değişebilir. Yağın kalitesini rafine ünitesinin teknolojisi ve işleme metodu da belirliyor. O sebeple markalı yağları tercih edin.
Türkçede herhangi bir margarine genellikle Sana yağı denir.
Margarin, laboratuvar koşullarında doymamış bitkisel yağların hidrojen eklenmek suretiyle doymuş yağ haline getirilmesidir. Trans yağ, doymamış yağ asitlerine verilen yaygın ad.
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir.
Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde edersiniz. Poğaça yaparken bir diğer önemli konu mayadır. Mayanın tam olarak çözülmesi ve kabarma işleminin tarifdeki gibi olması gerekiyor.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
Yine mayalı bir poğaça hamuru hazırlarken tuzu ilk aşamada içerisine ilave etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde hamurunuz sertleşir, dilediğiniz kıvama gelmez ve kabarmaz. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında mayalandırın. Mayaladığınız ortamın çok soğuk ya da sıcak olmamasına özen gösterin.
Çeşitleri ve Tüm Faydalarıyla Bitkisel Yağlar
Kolesterol içermediğinden dolayı özellikle kalp damar sağlığı açısından faydalıdır. Soya yağı, palmiye yağı, pamuk yağı, ayçiçeği yağı, zeytin ağı, mısır (özü) yağı ve fındık yağı en önemli bitkisel yağ çeşitleri arasında yer alır.
Sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi içermemesi sayesinde çocuklarınızın beslenmelerinde de güvenle kullanabileceğiniz Vita yağ ile besleyici atıştırmalıklar, kızartmalar yapabilir; gönül rahatlığı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Rafine bitkisel yağ içeren bu ürün ile mutfakta kızartmalar yapılır. Vita susuz ürününü kullanan müşteriler, daha çok mutfakta kızartma ya da hamur işi yaparken kullanır. Bu yüzden Vita Bitkisel Susuz Yağ 2 lt yorumları da daha çok ürünün nerede kullanıldığına yöneliktir.
Kesin miktar, margarini üretmek için hangi bitkisel yağların kullanıldığına bağlıdır. Örneğin, soya fasulyesi yağı bazlı margarinler yaklaşık olarak %20 oranında çoklu doymamış yağa sahiptir ve çoklu doymamış yağ genellikle sağlıklı kabul edilir. Doymuş yağa kıyasla da kalp sağlığı için faydalı sayılabilir.
Aslında en basit tabiriyle Hidrojenize yağların yani margarinlerin sıvı formu diyebiliriz. Ürünün içeriğine baktığımızdaysa Palm yağından ibaret olduğunu görüyoruz. Yani yılların Vita yağı aslında Palm yağından üretilmiş bir margarinmiş! Üründe Tereyağ aroma vericisi de bulunuyor.
Besler Gıda | TÜKETİCİ ÜRÜNLERİ
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri