Yağ alırken, etiketinde; üretim tarihi, son kullanma tarihi, başka yağlarla karışık olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Fakat ne olursa olsun kilo almamak için, mümkün olduğu kadar az yağ kullanmak gereklidir.
Uçucu yağınızdan birkaç damla kağıt üzerine damlatın ve3-5 dk bekleyin, yağınız uçucu yapıda olduğundan kağıt üzerinde leke bırakmadan uçup gidecektir. Kağıt üzerinde leke görüyorsanız, ürününüz saf olmayabilir. En önemli ve tüketicilere ürünün saf olup olmadığını gösteren parametrelerden biri de Fiyat farkıdır.
En çok bilineni: Fındık yağı
100 gr. fındık yağında yaklaşık olarak 50 mg. E vitamini bulunur aynı zamanda hücre hasarlarına karşı oldukça etkili olan fındık yağı, güçlü bir antioksidan olarak değerlendirilir. Cildi ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur.
ZEYTİNYAĞI. Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Satın aldığınız uçucu yağların etiketinde mutlaka %100 saf (pure) ve doğal (natural) olduğu belirtilmelidir. Örneğin lavanta uçucu yağı satın alacaksanız, etikette "Lavanta Uçucu Yağı" yazmalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Motor yağı bidonun kapağını açıp motor yağı çubuğunu çıkardığınıza motor yağı seviyesini fark edersiniz. Çubuk üzerinde minimum ve maksimum noktaları bulunur. Bu noktalar yağın ne durumda olduğunu net olarak ifade eder. Uzun yol öncesi araç kontrolünün bir parçası olarak araç motor yağı mutlaka kontrol edilmelidir.
Yağ alırken, etiketinde; üretim tarihi, son kullanma tarihi, başka yağlarla karışık olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Fakat ne olursa olsun kilo almamak için, mümkün olduğu kadar az yağ kullanmak gereklidir.
Sağlık için en zararlıları doymuş yağlar ve trans yağlardır. Bunlar LDL (kötü) kolesterolü yükseltirler ve oda ısısında katıdırlar (ayrıca bakınız). Doymamış yağlar oda ısısında sıvıdır ve çoğunlukla bitkisel kaynaklıdır.
Toplumda çoğunlukla sevilen ve yemeklere lezzet katan tereyağı, margarin, kuyruk yağı gibi yağ türleri doymuş yağlardır. Doymuş yağlar kandaki LDL (Kötü Huylu) kolesterol düzeyini yükseltmeleri sebebi ile kalp hastalığı riskini arttırır. Bu yüzden bu tür yağların sınırlandırılması gerekir.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Hastalıklardan korunmak ve vücudun ihtiyacı olan yağ gereksinimini gidermek için sağlıklı yağlar tercih edilmelidir. Sağlıklı yağ kaynakları zeytinyağı, ceviz, balık, avokado ve bademdir.
Yudum Omega 3 Ayçiçekyağı 5 lt., ayçiçeğinin besleyici tohumlarından üretilmiş bir üründür. Yudum Omega 3 Ayçiçekyağı 5 lt., enfes patates kızartması, sosis tava, puf böreği ve sigara böreği kızartırken ya da tencere ve fırın yemeği pişirirken tercih edebileceğiniz hafif bir sıvı yağdır.
Zeytin sıkımı esnasından suyun sıcaklığı 27 derecenin altında ise soğuk sıkımdır. Düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkıma göre daha yüksektir.
Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir. Life In Çatlak Yağı 125 ml. %100 doğal. Cilde sıkı bir görünüm kazandırmaya yardımcı yağlar ile formüle edilmiştir.
Zengin içerikli, doğal ve saf yapılara sahip olan bitkisel yağlar birbirinden farklı kullanım avantajları ile birlikte Watsons üzerinden kullanıcıların beğenisine sunulur. Kişisel bakım yaparken birçok farklı özelliğinden yararlanabileceğiniz yağ çeşitleri yüksek etkili ve sağlıklı ürünler arasında yer alır.
Ayçiçek yağının berrak olması ve dibinde tortu oluşmaması önemli. Yağın rengi ve kokusu, elde edilen bitkiye, işleme sekline, iklime, kullanılan teknolojiye göre değişebilir. Renk, koku ve tat yine saflık kriteri değildir, yani sadece bu özelliklere bakılarak hile yapılıp yapılmadığı anlaşılamaz.
Et, süt, tereyağı gibi hayvansal gıdalar ve yağ çeşitleri kolesterol içermektedir. Sebze, meyve gibi bitkisel kaynaklarda ise bulunmaz. Bu tür kişiler sebze ağırlıklı beslenmeli ve yağ ihtiyaçlarını Tekli doymamış yağlar: Zeytinyağı, fındık, ceviz ve avokado dan sağlamalıdırlar.
Ayçiçek yağı içerik olarak bakıldığında yüksek oranda tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri içermektedir. Kolesterol içermez ve doymuş yağ oranı da düşüktür. Ayçiçek yağı, oleik asit ve linoleik asit açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu sayede sağlığa birçok olumlu katkı sağlamaktadır.
Bu yağlar kolayca oksitleniyor ve vücuttaki antioksidanları azaltarak iltihaplara ve hücrelerde mutasyona yol açıyor. Bitkisel yağlar ayrıca yüksek seviyede zehirli olan trans yağ içerir. Trans yağ kalp rahatsızlıklarına, kansere, diyabete ve obeziteye yol açıyor.
Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür. Kanola yağı birçok yerde en ucuz yemeklik yağlardan biridir. Orta derecede yüksek sıcaklıklarda pişirmeyi planlıyorsanız, yüksek dumanlanma noktası nedeniyle kanola yağı en iyi seçeneklerinizden biridir.
Tekli doymamış yağ oranı yüksek bitkisel gıdaları özellikle de sızma zeytinyağı ve ceviz, fındık gibi kabuklu yemişleri tüketmek, kalp sağlığına ve kan şekerinin düzenlemesine fayda sağlayabiliyor. Çoklu doymamış yağlar: Omega-6 yağ asitlerinin kaynakları mısır, pamuk, fıstık, soya fasulyesi ve ayçiçek yağı.
Fındık yağı; %10 oranında çoklu doymamış yağ asidi, %82 oranında tekli doymamış yağ asidi ve %8 oranında doymuş yağ içermektedir. Fındık yağı, zeytinyağı gibi yüksek oleik aside sahiptir. Bütün yağlar arasında en hafifidir.
Normal koşullarda sağlıklı bir kişinin tüketmesi gereken yağ miktarı, günlük ihtiyaç duyduğu enerjinin %25-30'u kadardır. Örneğin günlük kalori ihtiyacı 1500 olan kişi, gün içinde 375-450 kaloriyi yağlardan almalıdır, bu da aşağı yukarı 41-50 gramdır, yani 7-8 yemek kaşığı zeytinyağına eş değer sayılabilir.
Motor yağını kaliteli seçmeniz, aracınızın metal bileşenlerinin daha yavaş aşınmasını sağlar. Aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte 5.000 ile 30.000 kilometrelik sürüş süresi sonunda motor yağı zamanla işlevselliğini kaybeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri