Bu araştırmaya göre süt içermeyen bitter çikolata tüketenlerin depresyona girme riski tüketmeyenlere göre %58 daha düşük çıkmaktadır. Uzmanlar polifenol içeren besinlerin bağırsaklardaki iyi bakterileri arttırıp kötü bakterileri azalttığını gösteriyor.
Çikolatanın 10 faydası arasında ilk madde: çikolata bağırsakları çalıştırır! Çikolatanın ana maddesi kakaodur ve kakao çekirdeği lifli bir gıdadır. Bu sebeple bağırsakların çalışmasını sağlar.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
Düzenli ve makul miktarlarda bitter çikolata tüketimi, kandaki trombosit reaktivitesini azaltarak kolesterolü düzenler ve vücuttaki iltihabın düşmesine yardımcı olur.
İlgili 31 soru bulundu
Hatta vücudunun günlük bakır gereksiniminin de neredeyse %100'ü bitter çikolatada saklı. Kısacası sindirime yardımcı suda çözünebilir lif içeren siyah çikolatada; çinko, fosfor, selenyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır gibi mineraller yer alıyor.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Süt ve şeker içermeyen bitter çikolatalar probiyotik bakımından çok zengin gıdalardır.
Kilo vermeye çalışan bir kişi abartmamak şartıyla diyetinde ara öğün yaparken bitter çikolata tüketebilir. Genellikle bu tüketim, Türk kahvesinin yanında 1-2 kare bitter yeme şeklinde gerçekleştirilir. Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır.
Ayrıca enfordinin ağrı kesici özelliği vardır ve karın ağrılarınızın azalmasını sağlayabilir.
Bitter çikolatanın kafein içeriği daha fazla iken sütlü çikolatalar, özellikle laktoz intoleransı olan bireylerde mide bağırsak rahatsızlıklarına yol açabiliyor.
Aynı zamanda yüksek antioksidan içeriğinden dolayı vücuttaki toksinlerin atılmasına da destek olur. Bitter çikolatanın yüksek tansiyon hastalığına iyi geldiğine dair çalışmalar da vardır. Bitter çikolata içerdiği zengin flavonoid ve epikateşin maddesi sayesinde nitrik oksit üretimini destekler.
Çikolata: Az lif ve şeker içermesi nedeniyle çikolata, kabızlık yapan en önemli gıdalardan birisidir.
Çikolata, çay, kahve gibi kafein içeren gıdalar gaz yapar, bunun yanı sıra bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.
Vücuda fazla şeker alınması durumunda diş çürükleri, kalp problemleri oluşabilir ve obezite riski artar. Bu nedenle günde 25 gramdan (2,5 kare gibi) fazla çikolata tüketmemek gerekir. 3 günde bir 20 gram kadar bitter çikolata tüketmek ise ideal bir tercih olacaktır.
Bitter çikolata
Çikolata her ne kadar mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olsa da uyumadan önce tercih etmemeniz gereken yiyeceklerden biridir. İçerdiği fazla kafein uyku öncesi sinir sistemini uyararak ve kalp atışını hızlandırarak uykuya dalmanızı zorlaştırır.
Tüketilmesi keyifli gibi görünse de geceyi kaliteli uyku ile geçirmenizi engelleyen besinlerden birisi de bitter çikolatadır. Uyku kaçıran ve insana ekstra enerji veren kafein bu çikolata içerisinde fazlası ile bulunmaktadır. Hemen hemen tüm çikolatalar içerisinde bulunan kafein bulunur.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
BU BELİRTİLERE DİKKAT!
Probiyotikler vücutta azalınca; kabızlık, ishal, gaz-şişkinlik, reflü, kronik yorgunluk, bilinç bulanıklığı, depresyon, mantar enfeksiyonları, egzama-akne gibi cilt problemleri, sersemlik hali, bulanık görme ve ritim bozukluğu gibi şikayetler ortaya çıkar.
Bitter çikolata seçerken mümkün olduğu kadar az sayıda başka madde içermesi ve içerisinde en fazla bulunan şeyin kakao olmasına dikkat edilmelidir. Kakao tozu, kakao yağı da kabul edilebilir katkılardır. Şekersiz bitter çikolata bulmak güç olsa da şeker miktarı ne kadar düşükse genellikle kakao oranı o kadar yüksektir.
Özellikle iltihap yolları enfeksiyonunun arınmasında etkili olduğu, her sabah ılık su ile karıştırılarak içilmesi tavsiye edilmektedir.
Kızarıklık, şişlik, ağrı, ısı artışı ve etkilenen yerde fonksiyon kaybı olması iltihabın temel belirtileridir. İltihabın sebebi enfeksiyon ise antibiyotik ve antifungal gibi ilaçlar ve kremler kullanılır.
Kan tahlillerinin yapılmasıyla iltihaplanma tespit edilir. Kandaki CRP normalin üstündeyse enfeksiyon riskinin olduğunu gösterir. Kendini iyi hissetmeme, ateş yükselmesi, istifra, bulantı ya da ishal belirtiler arasında kendini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri