Öncelikle suyu tencereye dökün ve kaynatın. Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın.
1 orta boy kabuklu soğan yıkanır, soğanı eliniz ya da sert bir cisimle biraz ezin. 2 su bardağı su koyulur ve cezvede 5 dakika kaynatılır. Elde edilen kaynar soğan suyunun ılınması beklenir. Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir.
2 bardak suyu tencereye alın ve kaynaması için ocağa koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra soğanı 4 eşit parçaya kesin ve suyun içine atın. Suyu soğanla birlikte 5 dk. daha kaynatın. Sonrasında kürsünüz hazır.
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
İlgili 16 soru bulundu
Soğan, her an kolaylıkla bulabileceğiniz sebzelerden biri. Aynı zamanda bir antioksidan deposu olması, oldukça sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor. Pişmiş soğan ise bu noktada öne çıkıyor. Çiğ soğana oranla çok daha faydalı olan pişmiş soğan, adeta doğal bir antibiyotik görevi görüyor.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin. İçerisine bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Vücuttaki her türlü iltihaplanmaya çare oluyor
Doğal bir antibiyotik olduğundan daha önce de bahsettiğimiz soğan suyu boğaz iltihaplanmasından idrar yolları iltihaplanmasına kadar birçok soruna iyi geliyor ve bu iltihapları kısa sürede tedavi ediyor.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır. Kullanımı için ılımasını beklemek gerekiyor.
Öncelikle bir orta boy mor soğanı 4'e bölmek suretiyle hazır hale getirin. Daha sonra önceden kaynatılmış olan 2 klorsuz su bardağı içerisine soğanları atın. Daha sonra ocakta 5 dakika boyunca bekledikten sonra gün içerisinde rahatlıkla tüketilebilir.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Hijyen açısından önce soğanları sirkeli bir suda yıkamak gerekir. Ardından ise bir adet kuru soğanı dörde bölmelisiniz. Orta boy bir tencereye bölünen soğanları atarak, üzerine 2 bardak klorsuz su ilave ederek kaynatın. Yaklaşık 5 dakika soğanları kaynattıktan sonra soğan suyunu süzün.
Yüce Rabbimizin bize sunduğu doğal ve şifalı bitkilerden biri de soğandır. Soğuk algınlığına, grip, astım ve bronşit hastalıklarına faydalıdır ve nefes yollarını açar, öksürüğe karşı etkilidir.
Bu bakımdan soğan suyu hem yararlı bir besin kaynağı hem de hastalıklara karşı bir ilaçtır. Çiğ soğan suyunun vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir: İyi bir idrar söktürücüdür, kan şekerinin düşmesine engel olur, sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır.
Soğan Suyunu Kimler İçemez? Soğan suyu kürünü kan şekeri değerleri normalin altında olan bireyler yani Hipoglisemisi olan kişiler ve adet döneminde olan kişiler kullanmamalıdır. Adet dönemini düzene sokmak isteyen kişiler adet dönemlerinin bittikten sonra 1 hafta geçmesini beklemeli ve öyle kullanmalıdır.
Kırmızı biber ve kan akışının artmasına yardımcı oluyor. 2- Arpacık soğanı: Potasyum zengini arpacık soğanı cinsel dürtüyü artırıyor ve erken boşalmayı önlüyor.
Soğan suyu aşırı tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir.
Soğan kabuğunda bulunan mikrop öldürücü maddeler, boğaz yolunda oluşan iltihabı temizleme görevini üstlenir.
İçeriğindeki sulfosid ve allisin sayesinde doğal antibiyotik görevi görür. Nezle ve soğuk algınlığı ile boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı birer savaşçı edasıyla mücadele eder.
2) Soğan Suyu
Bu konuda idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde de etkili olacaktır. Soğanda bulunan sülfür, iltihapların iyileştirilmesinde yardımcıdır. Her defasında taze olarak hazırlayarak, soğan suyunun faydasını alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri