Bitter çikolata veya diğer isimleriyle siyah çikolata veya sade çikolata, çikolata çeşitlerinden biridir. Diğer çikolata türlerinden farkı, daha yüksek oranda kakao ve daha az kakao yağı içermesidir. Bu da onun diğer çikolata türlerine göre daha yoğun bir lezzette olmasını sağlar.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Bitter çikolata neden daha sağlıklı? Bitter çikolata, içerdiği yüksek kakao nedeniyle sütlü ve beyaz çikolatadan farklıdır. Kakao, vücut için faydalı olan flavonol ve mineraller (demir, magnezyum, çinko) içermektedir. Çikolatadaki kakao oranı arttıkça, yağ oranı yükselmekte ve şeker oranı düşmektedir.
Bitter çikolata halk arasında genellikle acılığıyla bilindiği için acı çikolata veya siyah çikolata olarak bilinir. İçeriği yalnızca kakao yağı, kakao ve şekerden oluşur.
Bitter çikolata (siyah çikolata, sade çikolata veya ekşi çikolata olarak da bilinir) bir çikolata türevidir. Daha yüksek oranda kakao katıları vardır. Kakao yağı ise sütlü çikolata ve beyaz çikolatadan daha azdır ve hiç şeker içermez.
İlgili 45 soru bulundu
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır.
Bitter çikolatalar koyu renklidir ve kakaoya sadece yağ ve de mini minnacık oranda şeker eklenerek üretilir. Açık kahverengi sütlü çikolatalardan temel farkı çok az süt ürünü içermeleri ya da -ki doğrusu budur- hiç süt ve şeker içermemeleridir.
Kakao yüzdesi düşük olan bitter çikolatalar daha fazla şeker ve sağlıksız yağ içerir. Bu nedenle bitter çikolata alırken en az yüzde 70 kakao içermesine ve şeker içermemesine özen gösterin. Bitter de olsa çikolata kalorili bir gıdadır ve dikkatli tüketilmedir.
Günlük kalori ihtiyacı düşünüldüğünde oldukça makul bir kaloriye sahiptir. Yağ yakmaya yardımcı olur. Bitter çikolatanın içinde bulunan epicatechin maddesi, kas hücrelerini uyarır ve yapılan spor bitter çikolatayla desteklendiği taktirde kilo verme hızlanır. Kan şekerini dengeler ve tansiyonu düşürür.
Vücuda fazla şeker alınması durumunda diş çürükleri, kalp problemleri oluşabilir ve obezite riski artar. Bu nedenle günde 25 gramdan (2,5 kare gibi) fazla çikolata tüketmemek gerekir. 3 günde bir 20 gram kadar bitter çikolata tüketmek ise ideal bir tercih olacaktır.
Antrenman sonrası: Bitter çikolata, yorulan kaslarınızı yenilemek için daha fazla oksijen getiren kan akışını iyileştirmeye yardımcı olabilecek flavonol bileşiklerini içerir.
Bitter çikolata seçerken mümkün olduğu kadar az sayıda başka madde içermesi ve içerisinde en fazla bulunan şeyin kakao olmasına dikkat edilmelidir. Kakao tozu, kakao yağı da kabul edilebilir katkılardır. Şekersiz bitter çikolata bulmak güç olsa da şeker miktarı ne kadar düşükse genellikle kakao oranı o kadar yüksektir.
🏆Bitter çikolatayı tercih etmemizin sebebi ise kalori miktarı değil faydalarıdır. Sütlü çikolatada %25-45 oranında kakao kullanılırken bitter çikolatada ise bu oran %45 – 90 arasında değişmektedir. Beyaz çikolata ise kakao bulunmaz kakao yağı bulunur.
Piyasada yüzde 60 bitter çikolata olarak satılan bir ürün özel bir laboratuvar tarafından incelendi ve üründe kurşun tespit edildi. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kurşunun birçok olumsuzluğa ve hastalığa neden olabilecek ağır bir metal olduğunu söyledi.
Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Bitter çikolata
Çikolata her ne kadar mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olsa da uyumadan önce tercih etmemeniz gereken yiyeceklerden biridir. İçerdiği fazla kafein uyku öncesi sinir sistemini uyararak ve kalp atışını hızlandırarak uykuya dalmanızı zorlaştırır.
Bitter çikolata da çoğunlukla şeker içeriyor ancak bunun önüne geçmek için kakao miktarı daha yüksek sütlü çikolatalar tercih edilebilir. Tabii bir çikolata ne kadar acı olursa pazarlaması o kadar zordur.
Bitter çikolata hem erkek hem de kadınlarda cinsel heyecan duygularına yol açan feniletilamin bulunmaktadır. Sadece bitter ve şekersiz çikolatadan her gün bir parça yemeniz mükemmel bir cinsel yaşam elde etmenize yardımcı olabilir! 20 g çikolata yeterli olcaktır.
"Her yaştan insan için risk var"
Tüketici haklarını savunmak üzere 1936'da Tüketici Birliği adıyla kurulan kurumun yeni raporunda Hershey's, Godiva ve Trader Joe gibi tanınmış markaların ürünlerinden bahsedildi. Araştırmada incelenen 28 ürünün tamamının kurşun ve kadmiyum içerdiği anlaşıldı.
KAKAONUN GÜZELLEŞTİRİCİ ETKİLERİ
Bitter çikolata yemek cildindeki kuruluğu azaltır, cildine ihtiyacı olan nemi sağlar ve cildinin ışıltılı görünmesine yardımcı olur. Kakaonun faydalarından yararlanıp, aynı zamanda kilo alımını önlemek adına günlük 28 gram bitter çikolata yemek yeterlidir.
Grand Candy fabrikasının müdürü Karen Vardanyan, ürettikleri çikolatanın 5.60 metre uzunluğunda, 25 santimetre kalınlığında ve 4.41 ton ağırlığında olduğunu açıkladı. Yüzde 70 kakao oranı olan bu dev çikolata 16 Ekim'de kesilip dağıtılacak.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Bitter neden acıdır? Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Bitter çikolatanın ham maddesi,tropik kakao ağaçının çekirdek kısmından meydana gelir.Diğer çikolatalara nazaran tadı biraz daha acıdır.Bitter çikolatanın bu özelliğini veren,içerisindeki yoğun kakaonun bulunmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri