Tadı tavuk yumurtasına benzer. Bıldırcının eti B1,B2,B6 vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca mineral ve yağ asitleri ile Pantotenik asit kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından çok zengindir.
İYİ VE KÖTÜ KOLESTEROLÜ YÜKSELTİR Kısacası yumurta yiyen herkesin kanında hem kolesterol hem de LDL kolesterol yükselmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu Akdeniz ve vejetaryen tipi beslenmeye yumurta eklenmesi durumunda kolesterol düzeyinin çok ciddi şekilde yükselmesidir.
(Kolesterol; her çeşit yumurtanın sarı kısmında bulunur, beyaz kısmında bulunmaz.) 4-5 bıldırcın yumurtası bir tavuk yumurtasına eşittir.
B1,B2 ve A vitamini açısından bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha zengindir. Demir ve potasyum içeriği 7 kat, fosfor içeriği 5 kat daha fazladır bu yüzden bıldırcın yumurtası böbrek hastalarına önerilmez ve sık tüketilmemesi önerilir. Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtası gibi alerjen olmadığı kabul edilir.
Gün içinde çok fazla bıldırcın yumurtası tüketimi böbrek sorunlarına yol açarken alerjen hassasiyeti olan kişilerde de alerjiye sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra fazla bıldırcın yumurtası tüketildiği takdirde kişilerde yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları da meydana gelebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Bıldırcın yumurtası faydaları arasında protein yönünden zengin olması dikkat çekmektedir. Bu özelliği sayesinde diyet yemeği malzemesi olarak idealdir. Bıldırcın yumurtasının cinsel gücü arttırma özelliğinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Bıldırcın yumurtasını, tavuk yumurtası gibi sahanda pişirerek de tüketebilirsiniz. İsteğe göre sade veya sebzeli omlet yapımında kullanabilirsiniz. Boyutu küçük olan bıldırcın yumurtalarını bıçak yardımıyla kırabilirsiniz.
Bıldırcın yumurtası 2 yaşın altındaki çocuklara verilmemelidir. Uzmanlar bebeklerin böbreklerinin yeteri kadar gelişmediğinden dolayı, bıldırcın yumurtasını zor sindireceğini ifade eder. 2 yaşın üzerindeki çocuklarda kahvaltıda haşlayarak da verilebilir.
Bıldırcınların tüylerinin dökülmesinden bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Çünkü güçsüz hale gelirler. Bu dönemde bırakın yumurtlamayı kendi canları için yaşam savaşı verir haldedirler. Bu sürede doğal bir süreç olarak yumurtadan kesilirler.
Kasların esnek olmasını sağlayan bıldırcın yumurtası, ileri yaşlarda sıklıkla görülebilen kemik erimesi sorunlarının önüne geçebilir. Doğada D vitamini açısından en zengin besin olarak kabul edilir.
Bıldırcınlarda yumurtlamaya başlama yaşı 35-50 gün arasında değişir. Yaklaşık 56-60. Günlerde en yüksek düzeye erişir.Doğal aydınlatma durumunda Mart ayından Eylül ayına kadar 50-100 kadar yumurta yaparlar ve sonra 1,5 aylık tüy değiştirme dönemine girerler.
Sahanda Kızartılarak Tüketilir: Bıldırcın yumurtasını, tavuk yumurtası gibi sahanda pişirerek de tüketebilirsiniz. İsteğe göre sade veya sebzeli omlet yapımında kullanabilirsiniz. Boyutu küçük olan bıldırcın yumurtalarını bıçak yardımıyla kırabilirsiniz.
Tek bir bıldırcın yumurtası, günlük B12 vitamini, selenyum, riboflavin ve kolin ihtiyaçlarınızın önemli bir kısmını ve bir miktar demir sağlar. Selenyum ve riboflavin, vücudunuzun yediğiniz yiyecekleri parçalamasına ve enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan önemli besinlerdir.
Mavi yumurtanın 'dünyanın en yüksek besin değerlerine sahip yumurta' olduğu ve söyleniyor. Ayrıca 'A, D, E ve B vitaminleri bakımından yüksek olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Günde iki yumurta beynin ihtiyacı olan bu kolin maddesini karşılayarak unutkanlık ve erken bunama gibi rahatsızlıkları önler. Gözdeki sarı noktada azalan lutein maddesi net görme kaybına neden olur. Bu eksiklik aynı zamanda beraberinde göz rahatsızlıklarına da zemin hazırlar.
Günde 3 yumurta tüketerek vücudun ihtiyaç duyduğu D vitaminin büyük bir kısmını karşılayabilirsiniz. A vitamini ile dolu olan yumurta göz ve cilt sağlığını korur. İçerdiği Demir sayesinde kansızlığa ilaç olur. Kalp sağlığını destekler, içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde kalbi korur.
Bıldırcın yetiştiriciliğinde kuşkusuz, erkek damızlıklar da gerekli. O da 2 veya 3 dişiye 1 erkek olarak hesaplanır. Yumurtadan çıkan yavrular 7-9 gram gelirler.
Erken ilkbaharda gelen kuşlar bazen ikinci jenerasyonu da gerçekleştirirler. Bıldırcının yaşam süresi 4-7 yıl arasındadır.
Bıldırcın yumurtası vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek demir içeriği ile bıldırcın yumurtası aynı zamanda vücudunuzdaki hemoglobin seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Taş Oluşumunu Engeller: Bıldırcın yumurtası; böbrek, safra kesesi ve karaciğer sağlığınız için önemlidir.
Her açıdan şifa kaynağı olarak öne çıkan bıldırcın yumurtası yüksek oranda kalori barındırır. Özellikle lif, yağ ve karbonhidrat gibi besin kaynaklarını yüksek oranda tutar. Bu sebepten dolayı kilo almak isteyenler için yardımcı bir etken olduğunu söylemek mümkün.
A101 Aryum Bıldırcın Yumurtası Fiyatı 12'lı: 35 TL.
bu yüzden bıldırcın yumurtası nasıl yenir? sorusuna tek cevabımız; bıldırcın yumurtası çiğ yenir. çiğ olarak içemeyenlere de akşamları süte çiğ bıldırcın yumurtası ve bal katıp karıştırarak içmelerini önermekteyiz. her sabah bir tane çiğ olarak içtiğim yumurtadır.
Bıldırcın yumurtası çeşitlerinde doğal olarak bulunan lizozim zararlı bakterilerin oluşmasını engelleyerek besinin tazeliğini uzun süre korumasını sağlar. Eğer ürün tazeyse uygun koşullarda saklamak şartıyla raf ömrü yaklaşık 75 güne kadar uzayabilir.
Bıldırcın yumurtası yüksek oranda demir içeriğiyle vücudun hemoglobin seviyesinin çoğalmasına yardımcı olur. Taş Oluşumunu Önler; Bıldırcın yumurtası safra kesesi, karaciğer ve böbrek sağlığı için önemlidir. Mesane taşlarının oluşmasını engeller ve parçalanmasına yardımcı olur.
Karışım öksürük ve alerjik reaksiyonlara oldukça iyi gelir. Ayrıca vücudu kuvvetlendirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Her gün bir bardak içmek yeterli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri