Kıyma çekmek, kıymayı püre haline getirmek gibi amaçlar için blender sık sık tercih edilebilir. Ekstra kıyma çekme makinesi almadan mikser ve blender yardımı ile ya da mutfak robotu kullanarak kıyma çekilebilir.
Robotun yarısına kadar etleri koyun ve 1, 2 saniyelik aralıklarla eti 10 kez öğütün. Öğütme sırasında robotun bıçak kısmına et sıkışabilir ya da aşağıda toparlanabilir. Bu sırada robotun çalışmasını durdurup bir iki kez robotu sallayın. Etin öğütüldüğünden ve büyük parçaların kalmadığından emin olun.
Mutfak robotları; çırpma, yoğurma, parçalama, rendeleme ve dilimleme gibi birçok özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bazı modeller, yoğurt ya da ekmek yapabilir, hatta katı meyve ve portakal sıkacağı olarak kullanılabilir.
%6 indirimle Arnica Prokit 444 Mini 600 W Mutfak Robotu 933 TL'ye, %11 indirimle Goldmaster GM7270 Bestrobot 5 in 1 Multi 1500 W Mutfak Robotu Seti 699 TL'ye, %5 indirimle CVS DN 1265 Aurum Mutfak Robotu 546 TL'ye, %41 indirimle Karaca Rosegold 1000 W Mutfak Robotu 1.597 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Robotun yarısına kadar etleri koyun ve 1, 2 saniyelik aralıklarla eti 10 kez öğütün. Öğütme sırasında robotun bıçak kısmına et sıkışabilir ya da aşağıda toparlanabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Çoğu yemek tarifinde farklı malzemeleri karıştırmak ve ideal kıvamı tutturmak için kullanılan blenderlar, keskin bıçakları yardımıyla malzemeleri tamamen püre haline gelene kadar parçalıyor, güçlü motoruyla da hızlı bir şekilde bıçakların dönmesini sağlayarak karıştırma işlemini gerçekleştiriyor.
Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.
Karıştırmanız, kıymanın büyük toplar halinde olmasını önleyecektir ve tane tane kıyma meydana getirecektir. Bir süre orta ateşte kavrulan kıyma önce sulanır. Aman endişe etmeyin. Kıyma pişerken bu suyu çekecektir.
Her etten kıyma olmaz
Ağızda dağılan, yağıyla insanı kendine aşık eden köfteler için kıyma mutlaka hayvanın döşünden veya kaburgasındaki etlerden çekilmelidir. Bu etler yağlarını kendi içlerinde barındırdıkları için kıymanın yağı dengeli dağılır.
Yemeklik et almak istediğinizde; gerdan, sokum, tranç, nuar, kontrnuar, yumurta, incik ve kol kısımlarından alabilirsiniz. Kıyma çektireceğiniz zaman ise; gerdan, pençeta, kaburga, döş. kol ve kürek etlerinden çektirebilirsiniz.
Köfte için ideal kıyma, dana etinin döş kısmından çekilmesiyle yapılır. Köfte orta yağlı etten yapılmalıdır. Köftelere asla kuyruk yağı eklenmemelidir.
Eğer köftenizi pişirirken dağılmasını istemiyorsanız kıymayı en az %20 yağlı almalısınız. Eğer kıymanızın yağı yeterliyse köfte harcınızı yaklaşık 15 dakika iyice yoğurmalısınız. Ayrıca köfte harcına galeta unu, yumurta ve ekmek içi koymak köftenizin dağılmasını engelleyecektir.
Tenceremize kıymamızı alıp ilk suyunu verene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çekmesine yakın temizleyip doğradığımız biberleri ve soğanı ekliyoruz. Biberler ve soğan da kendisini bırakınca baharatlarımızı atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun…
Kıyma kavrulurken önce soğanlar kavrulur. Lakin soğan kavurmak da yağsız olmayacaktır. Önce kıyma daha sonra soğanı kavurmak hatalı bir tercihtir, soğanların diri kalması muhtemeldir. Ayrıca soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alarak kavrulmadan haşlanır ki kıymanın lezzeti azalır.
Kıyma, pişirmeden önce yıkanmaması gereken bir besindir.
Şimdi iki Çelik tencerenizi alın birine oda ısısında olan bir litre suyu koyup diğerini tabanı üste gelecek şekilde tezgahınıza ters çevirip gerekli olan kıyma et vs nizi bu tencerenin tabanına koyun üzerine de içi su dolu tencereyi oturtun ve sadece 5 dk da kıymanızın çözüldüğünü göreceksiniz.
Kıyma tamamen çözülmeden kullanılmamalıdır. Donuk haldeyken pişirilirse bir tarafı çiğ kalacaktır. Bu da yapılan yemeğin lezzetini ve kıvamını bozacaktır. Üstelik dondurulmuş gıdalar çözülmeden pişirildiği zaman kendi tadı da fazla hissedilmez.
Tezgahta çözülmüş eti tekrar dondurucuya kaldırmayın
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız. Dahası kokusunda bir farklılık ya da garip bir renge dönüştüğünü fark ederseniz, güvenliğiniz için eti atmalısınız.
Aparatlar Arasında Fark Var mı? Blenderların büyük çoğunluğu sadece bir bıçak takımı ve bir sürahi ile üretiliyor. Ancak rondolar aparat bakımından zengin çeşitliliğe sahip oluyor. Dilimleyiciler, rendeler, hamur bıçaları gibi çok çeşitli aparatları bulunuyor.
Blender, katı ve sıvı gıdaları homojen bir şekilde karıştırmak ve püre haline getirmek için kullanılan elektrikli mutfak aletidir. Elde ya da sabit olmak üzere iki farklı kullanım şekli sunan bu cihazlar, güç gerektiren ve zaman alan işleri pratik ve hızlı bir şekilde yapmanızı sağlıyor.
- Blenderla çok sert gıdaları kırmamaya özen gösterin. - Blender'i sürekli olarak çalıştırmak yerine kısa sürelerle ara vererek çalıştırın. - Blenderları mutlaka her kullanımdan sonra temizleyin. - Blenderların bıçaklarının paslanmaması için yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın.
Salçalı Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak tencereye doğramış olduğumuz soğan ve sıvı yağ konur . Soğan hafif piştikten sonra tencereye kıyma konur. Kıymanın rengi dönünce salça, su ve baharat atılır.
Köftelerinizde lezzeti yakalayamıyorsanız etini iyi seçemiyor olabilirsiniz. En lezzetli köfteler dananın göğüs kısmına ait olan döş etinden hazırlanan kıyma ile yapılır. Döş etinin orta yağlı kısmının iki kere çektirilmesiyle ideal köftelik kıyma elde edilmiş olur.
*Et yemeklerinde önce et kavrulur, soğan sonra ilave edilir.. *Soğan doğrarken gözlerimizin yanmaması için sirkeli su ile yıkarsak gözlerimiz yanmaz.. *Tuzu fazla olan yemeğin içine iki patates soyup atarsak, tuzu emdiğini göreceksiniz.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri